Een dag in de natuur – een Pieter Konijn geluidenboek

Pieter Konijn, wie kent hem niet? Een dag in de natuur is een boek waarin de belevenissen van Pieter Konijn centraal staan. Gedurende de dag ga je met hem mee én ontdek je allerlei mooie geluiden uit de natuur.

Pieter Konijn een dag in de natuur

Op stap met Pieter Konijn: een dag in de natuur

Pieter Konijn en zijn zusjes leren van alles over de natuur! Volg ze van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat terwijl ze tijdens een wandeling de interessantste dingen ontdekken: verschillende soorten dieren en bomen, maar ook wat een winterslaap is en waarom bijen belangrijk zijn.

Een origineel geluidenboek

Wat dit boek zo bijzonder maakt, is dat ‘Een dag in de natuur’ een geluidenboek is! Op elke bladzijde is een button te vinden. Als je daarop klikt, hoor je een geluid dat past bij het verhaal. Dit zijn allemaal geluiden van dieren of andere verschijnselen uit de natuur. Zo kun je de kikker horen, een ritselende eekhoorn, de krekels of een nachtegaal.

Achterin bij Een dag in de natuur zie je al deze geluiden op een totaalpagina in een overzicht, zodat je ze ook gewoon lekker vaak in kunt drukken. Dat vinden kinderen toch echt wel het allerleukste! Dat maakt dit boek echt meteen tot een groot succes bij kinderen. Want als het interactief is, dan trekt het natuurlijk meteen. De geluiden zijn mooi, duidelijk én er zit een uitknop achterop het boek. Handig als je even geen geluidjes wil óf als je de batterij wil sparen.

Kenmerkende tekeningen

Tja… als je de Pieter Konijn kent, hoef ik je niet te vertellen hoe de tekeningen eruit zien. Deze stijl is enorm kenmerkend. Het lieve schattige konijntje, wat in een hele natuurgetrouwe omgeving is getekend. De dieren en planten die Pieter Konijn tegenkomt in Een dag in de natuur, zijn zeer gedetailleerd. Je kunt op elke plaat je ogen ook even goed de kost geven, want er is veel te zien! Denk bijvoorbeeld aan een kolonne mieren, rondvliegende vleermuizen of lieveheersbeestjes verstopt op een blad. De kracht van dit boek zijn echt de geluiden en de prachtige tekeningen.

Het verhaal van Een dag in de natuur zelf is niet echt een heel sterk verhaal, naar mijn mening. Het is eerder een opsomming van dingen die je in het bos kunt zien, met daarbij een korte, informatieve uitleg. Dit wordt gegoten in de vorm dat mama Konijn Pieter uitleg geeft over wat er allemaal te zien is. Maar voor mij voelt dit meer als een opsomming van feitjes, dan als een prettig leesbaar verhaal. Toch weet ik zeker dat kinderen helemaal gek zullen zijn op dit boek. Zeker voor jonge kinderen is het leerzaam én leuk, omdat ze heerlijk zelf bezig kunnen zijn. En Pieter Konijn blijft natuurlijk ook gewoon super schattig….

Specificaties: ‘De wereld van Pieter Konijn – Een dag in de natuur’

Auteur: Katie Wolley | Illustraties: Neil Faulkner | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021683546 | juli 2022 | 24 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid grappig het leven humor interactief jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.