De Geheime Detectives – een verhaal voor de geheime tuin

Een van mijn lievelingsfilms vroeger was The Secret Garden. Je weet wel met dat verwaande meisje Mary uit India die een jongen in een rolstoel in een groot huis ontdekt en hem mee naar buiten neemt. De jongen leert lopen en mooie vriendschappen ontstaan. Dat meisje uit India ging met de boot van India naar Engeland, en tijdens die reis gebeurden er hele spannende dingen. Alleen heet ze voor dit verhaal anders. Je leest het allemaal in dit boek De geheime detectives!

Een geheimzinnige envelop

Bij het boek van de geheime detectives vond ik een geheimzinnige envelop. Met daarin een uniek bootticket van Calcutta naar Londen. Stap aan boord van een groot en log postschip uit 1892. Wat super leuk gedaan. Ik kom al helemaal in de sferen en zie zo het meisje uit de film voor mij. Heel even sluit ik mijn ogen en laat ik mijn gedachtes terug keren naar de film die onlangs opnieuw is uitgebracht en natuurlijk naar het boek van de geheime tuin. Ik grinnik zachtjes bij het karakter van de hoofdpersoon uit dit verhaal. Zou dat karakter nu ook zo zijn? Dat wordt nog wat aan boord van het schip.

De geheime detectives

De titel van de geheime detectives vind ik leuk. Detectives werken in mijn ogen altijd in het geheim, maar aan boord van een schip waar je natuurlijk niet superveel verstopplekken hebt moet je uiteraard nog geheimer werken. Een mysterie moet worden opgelost. Maar eerst even naar het begin.

Isobel Petty haar beide ouders zijn net overleden. Nu moet ze onder de hoede van een steenrijke mevrouw Harrington-Davis, reizen naar Engeland. Daar moet zij bij haar oom gaan wonen. Samen met de dochter en zoon, Letitia en Horatius stappen ze aan boord van een groot postschip. Deze kinderen zijn zeer beschaafd en vooral braaf opgevoed. Een groter verschil kan er niet zijn met Isobel die altijd druk bezig is in haar dagboek te schrijven.

Man overboord

’s Nachts als Isobel niet kan slapen zwerft ze over het dek. Opeens hoort ze dat ze niet alleen is, nieuwsgierig als ze is sluipt ze wat naar voren. 2 mensen lijken ruzie te hebben, maar het is zo donker dat ze het niet goed kan zien. En dan opeens een plons! Iemand is overboord geduwd en door de diepe donkere zee opgeslokt. Isobel weet zich net op tijd te verstoppen. Wat nu?

Een spannend verhaal vol mysterie

Ik heb met Isobel te doen. Ik zou moederziel alleen ook niet dichterbij willen komen, al had ze zo wel sneller de dader kunnen ontdekken natuurlijk. Gelukkig is het postschip niet al te groot dus een lijst met passagiers is snel gemaakt. Daarbij krijgt ze al snel hulp van Sam. Een jongen die met zijn vader reist en een hele goede verstopplek onder een reddingsboot heeft gevonden. Isobel krijgt ook nog hulp van Letitia. Een bijzondere vriendschap ontstaat waarbij de geheime detectives op pad gaan. Wie is er vermoord? En natuurlijk waarom? Wie ontbreekt er op het schip? Zal het een van de Franse zussen zijn? Of de moeder van de twee buitenlandse dames die zo geheimzinnig doen?

Daarbij hebben de drie geheime detectives nog wat hindernissen te overwinnen. Zo anders opgevoed, zoveel dingen meegemaakt en zoveel verloren.

Ik heb de geheime detectives bijna in 1 ruk uitgelezen. Het is zo goed geschreven, de situaties spannend en vrolijk tegelijk. Als lezer blijf je scherp mee kijken naar de aanwijzingen. Af en toe zit er een goede wending in het verhaal waardoor je weer even op het verkeerde been wordt gezet. De kinderen zijn moedig en zetten door en uiteindelijk net voor ze aanmeren in Londen weten ze de moordenaar te vinden. Maar wie het is dat verklap ik niet! Dat het spannend is?! Ja dat wel.

Specificaties de geheime detectives

hoofdfoto

Auteur: Ella Risbridger | Vertaling: Sabine Mutsaers | Fontaine uitgevers | 9789464040111 | juni 2021 | 256 pagina’s | meer informatie bij de lokale boekhandel of hier

Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.