De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni – Harmen van Straaten

Sommige boeken hebben je al meteen te pakken als je de titel leest. De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni is zo’n boek! Bij het lezen van de titel waren wij hier thuis al meteen ontzettend nieuwsgierig. De tekst op de achterzijde van het boek prikkelt nog meer:
‘Ik zette de hoge hoek van opa op mijn hoofd. En toen… verdween ik. In de hoed van Marcello Malloni, Maestro van Magische Mirakelen.’

Geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni

Het pretpark van de geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni

Toni Malloni verdwijnt op zolder in de goochelhoed van zijn lang geleden verdwenen opa. Zijn opa was een goochelaar. Toni komt terecht in een pretpark: Malloni-land. Daar beleeft hij vreemde dingen, iedereen schijnt hem daar al te verwachten.
Hij komt een reus tegen én zijn kleine broer, een vrouwelijke stuntpiloot en een doorgezaagd meisje in een circus. Al snel blijkt dat Toni een belangrijke opdracht heeft: zijn opa vinden en daarmee Malloni-land van de ondergang redden….

Vertrouwen hebben in jezelf

Het terugkerende thema in ‘De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni’ is vertrouwen hebben in jezelf. In het begin van het boek voelt Toni zich niet zoveel waard, hij voelt zich soms zelfs onzichtbaar. Zijn opa was een belangrijk en beroemd persoon. Maar gaandeweg begint hij zich steeds zekerder van zichzelf te voelen en groeit zijn zelfvertrouwen. Op het einde van het boek is hij zelfs de held van het verhaal!
Dit is een mooie les die het boek in zich heeft!

Geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni
Geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni

Spannend en grappig avontuur voor kinderen vanaf 6 jaar

Ik kende de auteur Harmen van Straaten vooral via zijn prentenboeken, maar dit leesboek voor wat oudere kinderen zijn dus ook echt superleuk!
Dit verhaal leest echt heel vlot. Het is spannend, maar niet té spannend. Ik wilde het eigenlijk lezen met mijn dochter van 8 jaar, maar mijn dochter van 6 hoorde de tekst op de achterkant, en wilde meteen beginnen!
Ik heb het boek nu dus aan haar voorgelezen, maar mijn oudste dochter gaat het boek ook nog lezen.
De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni is geschikt voor kinderen van 6 tot 10 jaar.

Enthousiast geworden na deze boekrecensie? Het boek koop je hier!            

Geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni

Specificaties De geheimzinnige verdwijning van Toni Malloni

Auteur: Harmen van Straaten│Uitgever: Leopold │9789025875466│september 2018 │104 pagina’s│meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.