De geheimen van Jaipur, een heerlijk wegdromen in India

De geheimen van Jaipur is het nieuwe boek van Alka Joshi. Eerder schreef zij het boek de Hennakunstenares, wat ik overigens nog niet gelezen heb. Dit boek zou ik in de boekhandel gelijk oppakken, alleen al door de kaft. Een Indiase vrouw in praktische kleding in een blauw paleis, je waant je gelijk in India. Ooit zou ik op stage gaan in Jaipur, maar dat ging niet door. Dus India staat hoog op mijn reis-verlanglijstje, en met dit boek nam ik in mijn hoofd alvast een bezoek.

Alka Joshi

Onderaan de Himalaya

In het De geheimen van Jaipur komen de levensverhalen van een aantal families bij elkaar. In het begin van het boek staat een overzicht van wie wie is, maar eerlijk gezegd begon het me daardoor juist te duizelen. Ik ben gewoon gaan lezen en dan wordt het vanzelf duidelijk. Lakshmi en haar man wonen in een gebied wat de uitlopers zijn van de Himalaya. Malik, toen hij klein was werd hij door Lakshmi in huis genomen, ontmoet daar de jonge weduwe en moeder Nimmi. Zij komt oorspronkelijk uit de bergen. Hun liefde ontwikkelt zich net, wanneer Malik op stage wordt gestuurd in Jaipur. Daar wordt een enorme bioscoop gebouwd, modern en met veel pracht en praal. Malik mag daar via de connecties van Lakshmi aan meewerken.

De geheimen van Jaipur

De Royal Jewel Cinema

In het geheim van Jaipur spelen meerdere verhalen, maar het komt samen rondom de bouw van de moderne bioscoop. In het land van kastes, het klassensysteem (soeiaal-ecomische groepen) in India speelt mee: het gaat over macht, rijkdom en er spelen geheime agenda´s. Ergens gaat er iets vreselijks mis met de bouw, want al bij de opening van de bioscoop (en ook de opening van het boek) stort de bioscoop in. Malik merkt tijdens zijn stage op de administratie van dit grote project dat er wat dingen vreemd verlopen, maar na het instorten gaat hij echt op onderzoek uit.

De geheimen van Jaipur

Het onderzoeken van wat er mis is, is voorbestemd om 1 van de geheimen van Jaipur te blijven. Toch gaat Malik aan de slag, waarbij ook Lakshmi naar Jaipur reist en haar contacten, tot de hoogste in hun hiërarchie aanspreekt. Geen gewone manier van doen en het is interessant om te volgen hoe dit werkt. Ondertussen mist Malik zijn geliefde Nimmi, die tegelijkertijd zelf ook te maken heeft met een lastige situatie.

De geheimen van Jaipur is een mooi boek. Het leest heerlijk weg en het is levendig geschreven, waardoor je je als snel mee laat nemen naar India. In gedachten ben je er bij, en dat is natuurlijk een van de mooiste dingen van lezen!

Specificaties De geheimen van Jaipur

Auteur: Alka Joshi | Uitgever: Cargo | Maart 2022 | 9789403165011 | 367 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier bij Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Alka Joshi
Anouk
Delen is enorm lief

Ik ben Anouk (40) en samen met mijn zoon Mels van 11 jaar lezen we graag wat af. Althans, ik lees alles wat los en vast zit. Papier en e-reader. Mijn zoon leest alles wat niet saai is. Naast schrijven en boeken verslinden, wandel ik ook graag. En soms met iets meer tempo, dan hardloop ik lekker door Zwolle.

2 reacties

  1. Hee ik heb toevallig dit boek net gekocht alleen was totaal niet op de hoogte van het feit dat er een eerste boek is.. Kan ik dit boek die eigenlijk ‘deel 2’ gewoon lezen zonder dat ik boek 1 van deze schrijfster heb gelezen? Ik denk nl dat het geen vervolg is op haar eerste boek, maar op Bol.com staat wel zoiets van “het vervolg…” Ik hoop dat je me kunt helpen, dank alvast!!!

    • Hoi Jacky, onze reviewer Anouk geeft in haar introductie aan dat ze het eerste deel niet gelezen heeft. Het is volgens haar niet noodzakelijk en je kan het los lezen. Dit tweede boek speelt zich 12 jaar na het eerste boek af en er komen bepaalde personages zeker weer in terug. Je kan beginnen met het eerste deel of deze achteraf lezen als een soort van prequel. Veel leesplezier, we zijn benieuwd wat jij ervan vindt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.