Vier puzzel- en raadselboeken die je wilt hebben, een sfeervolle uitdaging

Vier puzzel- en raadselboeken die je wilt hebben. Ja echt geloof me, aan het einde van deze review snap je mijn enthousiasme. Buiten wordt het kouder en de dekentjes komen tevoorschijn. Ook zijn we door de pandemie nog steeds huisgebonden, dus kom maar op leuk vermaak! Ik noem het puzzel- en raadselboeken maar het is zoveel meer; hersenkrakers, enigma’s, observatievermogen, breinkrakers, lateraal denken en aanvullende informatie. Dat dekt de lading beter. Ben je al benieuwd?

Elk boek is een juweeltje in opmaak, vormgeving en inhoud. En ik ga ze allemaal los reviewen voor jullie. Dat verdienen ze om in de spotlight te staan.

Vier puzzel- en raadselboeken die je wilt hebben

Vier puzzel- en raadselboeken die je wilt hebben

1. Einstein puzzelcollectie

Vier puzzel- en raadselboeken die je wilt hebben

Stap met dit boek in het hoofd van Albert Einstein, de grootste natuurkundige aller tijden. Stap in zijn belevingswereld en leer zoals hem denken. Probeer grip te krijgen op uitdagende puzzels, raadsels, mysteries, quizzen, codeteksten en tests in logisch redeneren. Einstein was het bepalende genie van de twintigste eeuw. Een briljante man met excentrieke kledingkeuzes en een herkenbare bos haar. Buiten zijn bekende kenmerken deed hij zoveel meer. Hij demonstreerde tegen racisme, was een toegewijde vredesactivist en een begaafde violist.

Er is een leuke inleiding in het boek. Er staan quotes van Albert aangevuld met leuke foto’s. Het is vermakelijk, speels maar niet kinderachtig. Alles aan het boekt ademt Einstein. Zoals gezegd is het speels maar de schrijver van dit boek eert absoluut de leefwereld van de grote man. De opmaak is echt geweldig gedaan. Maar liefst 134 hoofdstukken vol uitdagingen telt dit boek en achterin staan de antwoorden. Dit boek is een goed eerste begin van deze vier puzzel- en raadselboeken die je wilt hebben review.

Auteur: Tim Dedopulos | Uitgever: Librero | 9789463593601 | Meer informatie vind je hier

2. Houdini’s Puzzelcollectie

Vier puzzel- en raadselboeken die je wilt hebben

Ontsnap aan het web van puzzels, illusies en valstrikken. Dit boek is geïnspireerd door de legendarische Harry Houdini. De grootste ontsnappingskunstenaar aller tijden. Met zijn stunts deed hij tienduizenden toeschouwers versteld staan. Zo ontworstelde hij zich onder water aan sloten en kettingen, groef zichzelf uit nadat hij levend was begraven en wist hij zich uit een dwangbuis te wurmen hangend aan een kraan. Elk optreden ging telkens een stapje verder en was wat gevaarlijker. Een mooi tweede item in deze Vier puzzel- en raadselboeken die je wilt hebben review.

Het boek leert mij dat Erik Weisz, de echte naam van deze perfectionist, naast zijn opzienbarende shows actief was als voorzitter van de Amerikaanse goochellaarsvereniging. Hij trad ook nog op in films, was hij actief luchtvaartpionier, ontmaskerde hij frauduleuze mediums en gaf hij enige tijd een (tamelijk ranzig) tijdschrift uit. Ik ben nog zoekende op Google naar dat tijdschrift.. Maar afijn dit boek met puzzels laat je in onmogelijke bochten buigen, je hersens willen zich eruit wringen en pas op dat je niet in de illusies trapt. Van begin tot einde is dit boek helemaal in Houdini stijl. Wederom een uitmuntende vormgeving met 224 pagina’s.

Auteur: Tim Dedopulos | Uitgever: Librero | 9789463593915 | Meer informatie vind je hier

3. Reis om de wereld in 200 puzzels

Vier puzzel- en raadselboeken die je wilt hebben

Met dit derde boek in deze Vier puzzel- en raadselboeken die je wilt hebben review, stap je de wereld van Jules Vernes in. Het boek en de puzzels zijn gebaseerd op zijn klassieker: Reis om de wereld in 80 dagen. In het boek gaat Phileas Fogg een uitdaging aan om de wereld rond te reizen in dat tijdbestek. Iets wat onmogelijk leek toen. Maar Jules Vernes was altijd al gefascineerd tot onmogelijke reizen, mogelijk maken.

Het boek speelt zich af in de Victoriaanse tijdperk, dus vliegtuigen en mobiele telefoons kom je niet tegen. Tijdens zijn reis komt Fogg een tal van voetangels en klemmen tegen maar uiteindelijk slaagde hij in zijn opzet. In dit boek maak je ook een avontuurlijke reis langs puzzels die zijn onderverdeeld in verschillende categorieën. Het staat duidelijk bovenaan, dus heb je favoriete soorten dan kan je die makkelijk opzoeken. Het is jouw reis dus ook aan jou hoe je die door dit boek gaat maken. De vormgeving is weer prachtig en helemaal in stijl met het thema.

Auteur: Dan Moore | Uitgever Librero | 9789463593601 | Meer informatie vind je hier

4. Leonardo da Vinci puzzelcodex

Vier puzzel- en raadselboeken die je wilt hebben

Als laatste in deze review van Vier puzzel- en raadselboeken die je wilt hebben, heb ik de wereld van een geweldige grootmeester voor jullie. Leonardo da Vinci bedacht en ontwierp objecten die pas na zijn dood zouden worden gerealiseerd. Deze creatieve geest was niet alleen kunstenaar maar ook: ingenieur, ontwerper, anatoom, geoloog, cartograaf , schrijver en nog veel meer. Zijn ontembare nieuwsgierigheid naar alles, zijn torenhoge intellect en zijn vermogen tot ‘lateraal denken’ maakten hem misschien wel tot de beste puzzelaar ooit.

Dit alles wordt gevangen in deze puzzelcodex. Geen zorgen, de puzzels zijn op niveau ingedeeld en beginnen simpel. Het bevat een aantal eeuwenoude klassiekers en het speelt zich allemaal af in de tijd en sfeer van Leonardo da Vinci. Het is geen geschiedenisboek, dus er wordt soms speels omgegaan met de tijdsgeest. Maar dat het allemaal uitdagende puzzels zijn staat vast. Ik val in herhaling maar ook deze vormgeving is prachtig. Een heerlijk pareltje om in te duiken als de herfst ons heeft gevonden.

Auteur: R.W. Galland | Uitgever: Librero | 9789463592598 | Meer informatie vind je hier

Vier puzzel- en raadselboeken die aje wilt hebben

Vier puzzel- en raadselboeken die je wilt hebben

Ik ben deze Vier puzzel- en raadselboeken die je wilt hebben, met veel plezier ingedoken. En met een hoop gekraak en gedenk. Soms doe ik een tijdje met een puzzel en soms kan ik er meerdere achter elkaar doen. Het pakt zo makkelijk erbij. Ik vind het ook fijn voor onderweg, of voor bijvoorbeeld in een pauze. Om heel eerlijk te zijn kan ik geen favoriet kiezen. Allemaal uitdagend en prachtig vormgegeven. Heb jij al een favoriet die hieruit springt? Ik ga het jullie nog moeilijker maken want uitgeverij Librero heeft nog meer andere helden in een puzzelboek weten te gieten.

Hieronder deel ik de andere edities en ook een link naar het boek van Jules Vernes reis om de wereld in 80 dagen. Ik heb het boek zelf liggen, maar die ligt op de tsundoku stapel te wachten. Wat dat is? Volg ons op Instagram en je krijgt antwoord op dat mysterie. Onthoudt deze boeken ook als cadeautip voor een verjaardag, Vader- of Moederdag of de feestdagen! Welke kies jij en waarom?

Leestips passend bij deze boeken:

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

2 reacties

  1. Meegedaan voor de actie voor het reis om de wereld puzzelboek. Echt leuk voor mijn slimme tienernicht die helaas vanwege ziekte al enkele maanden aan huis gekluisterd is. Ze houdt van zulke dingen en afleiding is heel welkom voor haar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.