Nessie Het verborgen waterwezen, over het Loch Ness monster

Nessie Het verborgen waterwezen heeft alles wat een prentenboek voor kinderen vanaf zes jaar nodig heeft. Een spannend avontuur, mooie prikkelende illustraties, een vleugje humor, een bijzonder mythologisch monster en… pannenkoeken! Bij ons is dit in ieder geval het recept voor succes!

Nessie. Het verborgen waterwezen

Synopsis Nessie Het verborgen waterwezen

Rhona’s oom Scott heeft een enorm origineel plan bedacht om Nessie, het bekende monster van Loch Ness te vangen. Maar … bestaat het monster wel echt? Scott denkt van wel, maar Rhona weet het niet zo zeker. Tot ze ineens bijzondere dingen ziet en hoort… Een sfeervol boek vol mysterie en verbeelding rondom de legende van het bekende Schotse monster. Nessie Het verborgen waterwezen is voor kinderen vanaf 6 jaar die van pannenkoeken houden.

Monster van Loch Ness

Oude legende in nieuwe uitvoering

Ik ben altijd geboeid geweest door legendes zoals het monster van Loch Ness. In Nessie Het verborgen waterwezen word deze legende in een kindvriendelijk jasje gegoten zonder dat het kinderachtig is. Het is auteur Ilse de Keyzer gelukt een verhaal te schrijven dat grappig, een beetje spannend en tegelijkertijd vertederend is. Juist door deze combinatie heeft mijn dochter van zeven gesmuld van dit verhaal. Tel daar de betoverende illustraties bij op en je hebt een blij kind. En een blije mama, want ik vind dit boek net zo leuk!

Voor een prentenboek heeft dit verhaal best veel tekst. Maar mede daardoor is dit boek geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Hierdoor heeft het boek meer diepgang en neemt het ons echt mee het verhaal in. Ik merk dan ook direct aan mijn dochter dat het verhaal haar van begin tot eind weet te boeien. Het boek is interessant en daagt uit om gelezen te worden.

Nessie. Het verborgen waterwezen

Humor en spanning

Zoals ik hierboven al beschreef bezit Nessie Het verborgen waterwezen een perfecte combinatie van humor en spanning. De illustraties zorgen ervoor dat de grappige elementen uit dit boek versterkt worden. En tegelijkertijd zorgen zij ervoor dat het niet te spannend is. Sterker nog ze geven Nessie juist een hoog knuffelgehalte.

Maar eerste even terug naar de spanning. Opzoek gaan naar een monster is toch echt wel een beetje spannend. Maar door de manier waarop dit wordt aangepakt is het verhaal direct een stuk luchtiger. En eigenlijk niet alleen luchtiger, maar ook gewoon erg grappig.

prachtige illustratie

Betoverende illustraties

De pure illustraties van Dana Martens zijn werkelijk betoverend. Ondanks het donkere kleurgebruik stralen de tekeningen rust uit. Wat vooral opvalt zijn de kleine details die je pas ziet als je echt goed kijkt. Denk hierbij aan een hert dat tussen de bomen in de achtergrond staat. Of de silhouetten van de vissen onderwater.

De prachtige illustraties trokken mij dan ook als eerste aan in dit boek. En na het lezen van dit prentenboek ben ik alleen maar enthousiaster. Nessie. Het verborgen waterwezen is een geweldig voorbeeld waarin tekst en illustraties elkaar versterken tot een boek dat verbeelding tot leven brengt.

Nessie. Het verborgen waterwezen

Pannenkoeken bakken

Wil je optimaal genieten van Nessie Het verborgen waterwezen, dan kan een stapel pannenkoeken niet ontbreken. Waarom? Dat ga ik natuurlijk niet verklappen. Maar zorg vooral dat je goed voorbereid bent. Kies net zoals wij voor een kant en klaar pakket waar alleen nog water bij moet. Of zoek in een kookboek of op internet naar een recept om ze helemaal zelf te maken. En dan bakken en smullen maar!

Iedereen is dol op pannenkoeken.

Uit Nessie. Het verborgen waterwezen

Wat vinden wij van Nessie. Het verborgen waterwezen?

Prachtig, grappig, hartverwarmend en een klein beetje verdrietig. Na het lezen van Nessie Het verborgen waterwezen was mijn dochter het liefst direct opnieuw begonnen aan dit prentenboek. Dit komt doordat de bijzonder mooie illustraties ons echt meenemen het verhaal in. Daarnaast is dit boek grappig, want wie houd er nu niet van pannenkoeken? Er waren meerdere momenten waarbij we elkaar even lachend aankeken.

En verder ga ik gewoon niet teveel verklappen, want dit is een boek dat je vooral zelf moet ontdekken. Je zult me dus zonder uitleg moeten geloven dat dit boek naast grappig ook nog eens hartverwarmend is. En aan alles komt een einde waardoor het soms toch ook een beetje verdrietig is. Maar boven alles is dit boek gewoon echt betoverend mooi, omdat alles perfect samenkomt. Dus houd je net zoals wij van een mysterieuze monster uit een eeuwenoude legende? Lach je graag? En ben je gek op mooie gedetailleerde illustraties en pannenkoeken? Dan raad ik dit prachtige prentenboek zeker aan!

Ben je ook zo dol op de prachtige prentenboeken van Clavis? Bekijk dan ook eens deze reviews:

Specificaties Nessie Het verborgen waterwezen

Auteur: Ilse de Keyzer | Illustraties: Dana Martens | Uitgever: Clavis | 31 juli 2023 | 40 pagina’s | 9789044852080 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.