De kat van Monet: een kunst ontdekking voor jonge kinderen

Kunst, is dat wel een onderwerp voor jonge kinderen? Jazeker! De kat van Monet bewijst dat! Daar ga je op reis door de schilderijen van Monet, met de kunstenaar zelf én zijn kat.

De kat van Monet

Chica: de kat van Monet

Als het verhaal start maak je kennis met Chica. Chica is de kat van Monet. Ze is gemaakt van aardewerk, maar ze is een magische kat. Als Monet haar drie tikjes met zijn penseel geeft, komt ze tot leven!
Maar Chica is een hele ondeugende kat, en ze gaat er snel vandoor. Als haar baasje haar niet kan vinden, blijkt ze in een schilderij te zijn gegaan….  

De kat van Monet

Op reis door de schilderijen van Monet

En daar begint de reis door de schilderijen van Monet. Monet gaat achter zijn kat aan, en komt als eerste in zijn schilderij van ‘de lunch’. Daar herinnert Monet zich nog het moment dat hij het schilderde: ze hadden heerlijk gegeten en zijn zoon Jean zit nog met de blokken te spelen. Maar waar is Chica?
De lezer van het boek kan kijken of hij Chica kan ontdekken. Vervolgens vlucht Chica weg, maar hij maakt er een rommeltje van: hij maakt dingen kapot en gooit dingen om. De kunstenaar gaat achter haar aan, door nog 3 schilderijen heen. En elke keer maakt Chica er weer een troep van. Als Monet uiteindelijk zijn kat te pakken heeft en weer thuis is, zien zijn schilderijen er vreselijk uit. Zien de kinderen wat er allemaal anders is?

Het verhaal achter het boek

Het verhaal is echt heel leuk bedacht. Nog mooier is de tekenstijl: Monet is echt meer een getekend figuur, maar de schilderijen waar door dwalen, zien er echt uit als de schilderijen van Monet. Hier komen dus 2 stijlen bij elkaar.
Fantastisch om dit met kinderen te bespreken.
In mijn kleuterklas zullen we dit jaar ook met het thema ‘kunst’ aan de slag gaan. De kat van Monet is dan echt een aanrader, zeker omdat het verhaal gebaseerd is op het echte verhaal van Monet.

De kat van Monet

Chica, de magische kat, is namelijk gebaseerd op een stenen kat die Monet ooit cadeau had gekregen. De stenen kat lag jarenlang op een kussen in Monets huis. Ook de originele schilderijen zijn achterin het boek te zien. Een geweldig boek om het onderwerp kunst dus bij kleuters bespreekbaar te maken!  

Specificaties De kat van Monet

Auteur: Lily Murray | Illustraties: Becky Cameron | Uitgever: Veltman Uitgevers | 9789048318933 | september 2020 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

De kat van Monet
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.