In de tuin van Monet – Een kunstboek van Kaatje Vermeire

Schilder Claude Monet hield enorm van zijn tuin. In de tuin van Monet maakt deel uit van de serie kunstprentenboeken van Uitgever Leopold in samenwerking met het kunstmuseum in De Haag. Het kunstprentenboek In de tuin van Monet heeft verhalen die passen bij de mooie schilderijen die Claude Monet van zijn tuin maakte. Leuk om voordat je het museum bezoekt dit boek te lezen.

Mooie tekeningen met een verhaal

In de tuin van Monet begint op het moment dat Claude Monet jong is en de zon en de zee hem mooie kleuren laten zien. Hij besluit later schilder te worden en de kleuren in zijn verf te vangen.

Op de academie zijn de kleuren anders en Monet fantaseert over zijn model Camille.

In verschillende jaargetijden komen de diverse schilderijen voorbij steeds weer met Camille tot zij er niet meer is en alle kleuren lijken te verdwijnen. Dan vindt Claude Monet een huis met een tuin waar hij voor alle seizoenen bloemen plant. Hij besluit zelfs een tuin in het water te laten bloeien. Helaas worden zijn ogen slechter en ziet en tekent hij alles minder scherp maar de tuin blijft prachtig.

In de tuin van Monet

Kunstmuseum in Den Haag

Het kunstprentenboek In de tuin van Monet hebben de schilderijen een verhaal gegeven die je vervolgens in het Kunstmuseum in Den Haag kan zien. Je loopt door de tuin en ziet daar al die mooie bloemen en planten die Monet ook zag. Het boek is niet echt een leesboek maar eigenlijk meer een boek om kinderen die het museum bezoeken, het leven van Claude Monet te vertellen. Ik vind de schilderijen erg mooi en nu je er een verhaal bij hebt gaan de schilderijen ook meer leven. Wat ik ook mooi vind om te zien, is wanneer de ogen van Monet minder goed worden hij ook de schilderijen vlekkeriger gaat schilderen, zoals hij ze ook ziet. Het boek is voor alle leeftijden een mooie aanvulling op een bezoek aan het kunstmuseum in Den Haag.

Specificaties in de tuin van Monet

Auteur: Kaatje Vermeire | Serie: Kunstprentenboeken | 9789025878221 | Uitgeverij Leopold | oktober 2019 |  32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

In de tuin van Monet
Footer5
Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.