De magie van de seizoenen, een jaar van de tulpenboom

In de magie van de seizoenen beleven we een jaar uit het leven van de tulpenboom. Wat gebeurd er met de boom? Welke dieren zitten er op zijn takken en rond zijn stam? En welke bloemen groeien er onder de boom? Dit prachtige kartonboek verteld het allemaal.

Magie van de seizoenen

De magie van de seizoenen

In de lente bouwen de putters een nest op mijn takken. En in de zomer zorgen mijn bladeren voor schaduw. In de herfst ben ik de verzamelplaats voor trekvogels. Maar in de winter slaap ik en droom van de volgende lente… Een poëtisch boek over de magie van de seizoenen en de kleine wonderen van de natuur.

Seizoenen

Op unieke wijze ga je mee door de seizoenen. Door de levenscyclus van de tulpenboom een jaar te volgen leer je over de seizoenen. De boom verteld wanneer hij knoppen, bloemen en blaadjes krijgt. En wanneer hij deze weer verliest. Ook verteld de boom over er wie en wat er in zijn takken en rond zijn stam leeft.

De magie van de seizoenen is een prachtig prentenboek voor nieuwsgierige kinderen. Mijn dochter van zes heeft vol verwondering het boek bekeken en de pagina’s afgezocht naar de details. Ik verwacht dan ook dat dit boek regelmatig tevoorschijn gehaald zal worden. En niet alleen door mijn dochter…

Zoeken

De prachtige illustraties zorgen voor de magie in dit boek. Overal op de pagina van De magie van de seizoenen is wat te zien. En hoe langer je kijkt hoe meer details je ziet. Zie jij wat er allemaal verstopt zit tussen de blaadjes van de boom? Maar zie je ook wat de kleine kat probeert te stelen? Hier en daar geeft de tekst een hint over wat je kunt vinden. Maar zelf zoeken is ook erg leuk.

Magie van de seizoenen

Thema seizoenen

De magie van de seizoenen is goed te gebruiken bij het thema seizoenen. Doordat er zoveel te zien is op de pagina’s kun je hier veel over vragen. Hieronder een aantal voorbeelden:

  • Wat veranderd er aan de boom?
  • Wat gebeurd er met de vogels?
  • Zie je nog andere dieren?
  • En wat zie je gebeuren met het weer?

Een leuke activiteit rondom dit boek is om de kinderen vervolgens zelf een boom te laten maken. Op Pinterest zag ik een keer dat de stam van een boom met verf werd gestempeld door de hand en de arm van een kind. Als het kind niet zo van verf houd, kun je de arm ook eerst omtrekken. Het kind kan daarna zelf de boom versieren met verf, stiften, potloden, wasco en/of stickers. Laat het kind zelf kiezen welk seizoen het wil maken. Als je de activiteit in een groep doet en alle bomen af zijn kunnen de kinderen raden welk seizoen de andere kinderen hebben gemaakt. Ook dan kunnen de kinderen opnieuw zoeken naar details in elkaars bomen.

Specificaties De magie van de seizoenen

Illustraties: Carmen Saldaña | Auteur: Anna Taube | Uitgever: Veltman Uitgevers B.V. | 1 februari 2023 | 26 pagina’s | 9789048320684 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Magie van de seizoenen
Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.