Blaadjes – een ontroerend mooi prentenboek

Toen ik de voorkant van het prentenboek ‘Blaadjes’ zag, was ik op slag verliefd! Wat een ontzettend lieve, mooie illustratie op de kaft. En ook het onderwerp is meer dan bijzonder voor een prentenboek.

Blaadjes: een verhaal over de seizoenen en de kringloop van het leven

Hij beschermde haar en zorgde voor haar, al sinds ze een zaadje was.

En met zijn liefde groeide ze en groeide ze.

Blaadjes – Stephen Hogtun

Blaadjes is het verhaal van twee bomen. Een oude boom en een jonge boom. Het is een verhaal over de seizoenen. Maar vooral een verhaal over liefde, verlies en vriendschap.
Oude boom leert jonge boom alles wat hij weet. Ze beleven samen avonturen en maken mooie herinneringen. Maar oude boom wordt steeds ouder, en verliest langzaam zijn bladeren. Totdat er alleen nog maar één blaadje over is. En zelfs dat blaadje valt….

Een ontroerend en bijzonder prentenboek

Wat is dit een bijzonder prentenboek zeg. Ik moet echt even goed zoeken hoe ik het onder woorden moet brengen. Wat ik er wel over kan zeggen: de eerste keer dat ik het las, moest ik echt een traantje wegpinken. En de tweede keer toen ik het las (toen las ik het voor aan mijn dochter), liet ik opnieuw een traantje. Blaadjes is zo ontzettend lief en ontroerend, daarin is het echt uniek voor een prentenboek. Als juf heb ik veel prentenboeken in mijn collectie, maar van dit boek kreeg ik echt een warm gevoel van binnen.

Het is niet een boek wat je even ‘gezellig’ aan een hele groep kinderen voorleest, maar wel een prachtig boek om tijdens een intiem moment aan je zoon of dochter voor te lezen. Enorm geschikt als er bijvoorbeeld een dierbare is overleden en je dit met een prentenboek bespreekbaar wil maken. Maar ook een prachtig boek om als ouder aan je kind op een bijzonder moment cadeau te doen. Want ‘Blaadjes’ is een boek over de liefde die je als ouder voor je kind kunt voelen.

Betoverend mooie illustraties

Tja… en dan de illustraties: ook die zijn gewoonweg betoverend mooi. In de tekeningen zie en voel je gewoon de liefde die oude boom en jonge boom voor elkaar hebben terug. Samen beleven ze de mooiste avonturen en hebben een fantastische tijd, tot het moment is gekomen om afscheid van elkaar te nemen. En dat afscheid valt kleine boom zwaar. Hij is alleen en de weg kwijt. Maar uiteindelijk brengt de liefde hem thuis….

Dit boek heeft een adviesleeftijd vanaf 6 jaar. Maar het is zeker geen boek alleen voor kinderen, ‘Blaadjes’ is prachtig voor alle leeftijden. Een boek om te koesteren, en nog heel vaak te lezen….

Specificaties ‘Blaadjes’

Auteur en illustraties: Stephen Hogtun | Uitgeverij: Levendig Uitgever | 9789083140773 | januari 2022 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.