Van wie is dit huis? Een informatief flapjesboek over dieren

Een kleine slak zoekt een huis. Op elke bladzijde gaat hij op zoek: van wie is dit huis? Zo komt hij onderweg heel veel verschillende dierenhuizen tegen. Maar welk huis is nu eigenlijk geschikt voor hem?

van wie is dit huis

Kleine slak gaat op ontdekkingstocht: van wie is dit huis?

Kleine slak gaat dus op zoek naar het perfecte huis. Hoe zou dat eruit zien? Bij elke dierenhuis dat hij tegenkomt, vraagt hij zich af: van wie is dit huis? Zou iemand hem misschien wel in huis willen nemen?
Aan het einde van het boek ontdekt kleine slak dat hij helemaal niet zo ver hoeft te zoeken om een geschikte plek te vinden: hij heeft het huis de hele tijd gewoon bij zich gehad. In dit boekje gaan kinderen met kleine slak op avontuur en ze leren zo alles over de huizen van verschillende dieren en hoe het is om daar het wonen.  

Een leerzaam boek voor jonge kinderen

‘Van wie is dit huis?’ is een boek waar je heel veel van kunt leren over dierenhuizen. Zo ontdek je dat er verschillende types huizen zijn, zoals bijvoorbeeld een nest, een hol, tunnels of in boomholtes. Daarnaast leer je ook hoe deze dierenhuizen gemaakt worden. Zo vond ik het heel leerzaam om te lezen dat het nest in een boomholte van de zwarte specht na zijn vertrek wordt gebruikt kan worden door een kleine uil of holenduif. Dit boek is al prima voor te lezen aan leergierige kleuters, en zelf te lezen vanaf een jaar of 8.  

van wie is dit huis

Een flapjesboek

Vroeger als kind vond ik flapjesboeken altijd helemaal geweldig. Het was altijd een verrassing wat er achter het flapje zou zitten. Toen mijn eigen kinderen jonger waren, zag ik deze nieuwsgierigheid ook bij hen terug.
‘Van wie is dit huis?’ is een flapjesboek waarbij kinderen echt van tevoren moeten gaan raden en voorspellen wie er achter dat flapje zou zitten. Wie zou er in dat hol wonen? Ook vind ik het heel leuk dat je op de laatste bladzijde van het boek een soort mini-quiz kunt vinden. Je ziet dan 6 verschillende dierenhuizen op de pagina. Weet jij nog van wie welk huis was? En dat was wel even moeilijk, daar moest ik zelf nog even goed over nadenken… Al met al een super leerzaam boek. Want na die laatste quiz, ben ik toch nog even terug gaan bladeren…

Specificaties Van wie is dit huis?

Auteur: Radka Janská | Illustraties: Carmen Saldaña | Vertaling: Ellen Hosmar | Uitgever: Veltman Uitgevers │ 9789048319428│juni 2021│12 pagina’s│meer informatie vind je bij je lokale boekhandel, of klik hier

kaft
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.