De Knorrige Koning – een voorleesboek met grappige verhalen

Voorleesboeken zijn in mijn kleuterklas altijd een succes. De Knorrige Koning is een nieuw karakter, waar jonge kinderen waarschijnlijk heel erg om kunnen lachen. Deze verwende koning wil namelijk altijd zijn zin krijgen!

De Knorrige Koning

De Knorrige Koning: 4 verhalen op rijm

De Knorrige Koning is chagrijnig, weet het altijd beter en verzint overal een list voor. In dit voorleesboek wordt je meegenomen met 4 avonturen van deze koninklijke boosheid….uh… hoogheid. Zo lees je wat hij doet als hij zijn bordje niet wil leegeten, als hij zijn teddybeer niet kan vinden voor het slapengaan of hoe hij ineens spontaan bedenkt om te gaan kamperen. Zijn trouwe lakeien staan altijd voor hem klaar en proberen voor elk probleem een goede oplossing te verzinnen.

Billy Bones Bazen

De laatste jaren timmert uitgeverij Billy Bones hard aan de weg om zich echt te onderscheiden met toffe boeken en series voor kinderen. De Billy Bones Bazen is een serie om het lezen toegankelijk te maken voor jonge lezers. Denk hierbij aan verhalen die voorgelezen kunnen worden (zoals De Knorrige Koning), boeken die je samen kunt lezen (De Bazenstraat) of boeken die je lekker helemaal zelf kunt lezen (zoals bijvoorbeeld het boek Gamehelden).

Perfect voor kinderen die het lezen nog niet helemaal onder de knie hebben. Maar ook voor kinderen die een beetje opzien tegen het lezen van een dik en moeilijk boek. De boeken hebben korte hoofdstukken en zinnen, ook De knorrige koning. Ze bevatten veel illustraties en gaan over onderwerpen die de kinderen ook echt heel leuk vinden! En het mooie is dat je dus kan doorstromen, van de boeken die je voorgelezen krijgt, naar een samenleesboek. En naar een boek wat je uiteindelijk helemaal zelf leest!

Een grappig voorleesboek

Ik heb erg om dit boek moeten lachen. Als kleuterjuf ben ik altijd op zoek naar leuke, nieuwe voorleesboeken. Bij dit boek van ‘De Knorrige Koning’ had ik al helemaal in mijn hoofd hoe de kleuters uit mijn klas erop zullen reageren. Ik verwacht dat ze het helemaal geweldig zullen vinden! De Knorrige Koning is een grappig, maar vooral egocentrisch karakter. Alles draait om hem. Dit is voor sommige kinderen waarschijnlijk heel herkenbaar. Maar deze jongen gaat hier wel heel erg ver in, wat voor grappige situaties zorgt. De tekeningen zijn superleuk: lekker kleurig en vol expressie! Zodra het nieuwe schooljaar start, gaat dit boek dus zeker mee naar mijn kleuterklas. Ik heb nu al zin om het voor te lezen!

Specificaties De Knorrige Koning

Auteur: Job Külhkamp | Illustraties: Pauline Gregory | Uitgeverij: Billy Bones | 9789030508809 | 24 augustus 2022 | 48 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

footer 5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.