De Magische Schoolreis van Heksje Lily – Knister, een AVIE4 avontuur

Heksje Lily is een boekenreeks die ideaal is voor in de schoolbibliotheek. Veel kinderen zullen de vele avonturen van dit kleine heksje met veel plezier lezen. Niet alleen meisjes trouwens, want het zijn niet echt meisje meisje boeken als je begrijpt wat ik bedoel. In dit deel gaat ze op een magische schoolreis!

heksje lily

Heksje Lily

Heksje Lily is een meisje van ongeveer de leeftijd van je kind. Hoe oud staat er niet precies en dat is perfect voor de fantasie van kinderen. Op een dag vond ze een toverspreukenboek en sinds doen oefent ze stiekem op haar kamer spreuken. Niemand mag er vanaf weten ook niet haar vriendin en haar broertje. Haar broertje is ze heel lief voor, ze speelt nog wel eens met hem en ze past soms wel eens kort op hem.

samen spelen met broertje

Heksje Lily is ook al een grote meid, want ze pakt zelf haar koffer en tas in voor het schooluitje! Ze gaat op een magische schoolreis! Nou ja dat hij magisch is dat weet ze dan nog niet, maar ze neemt een paar spreuken mee dus dat komt vast wel goed!

de magische schoolreis heksje lily

De magische schoolreis

De magische schoolreis is zelfs zo magisch dat het zomaar een trip is van 3 dagen en 2 overnachtingen. Wow mijn dochter is direct jaloers. Afgelopen schooljaar gingen de schoolreisjes niet door en dit ziet zij ook wel zitten! Kamperen in een kasteel, dieren knuffelen in de kinderboerderij en in het donker wandelen met zaklampen! Super spannend natuurlijk! Helemaal als je dan opeens een klasgenootje kwijt raakt.

de magische schoolreis heksje lily

Heksje Lily tovert inderdaad een spook, maar die is niet helemaal zoals ze had verwacht. En wat doen die 2 padden bij haar juf in de kamer? Hoe dat gaat… dat verklap ik niet, maar leuk is het zeker!

De illustraties in de magische schoolreis van Birgit Rieger zijn, zoals altijd, erg vrolijk en zijn soms een plaatje op een pagina en soms een pagina groot.

Enthousiast geworden?

Andere avonturen van Heksje Lily vind je via deze link

Specificaties De magische schoolreis van Heksje Lily

de magische schoolreis heksje lily

Uitgever: Kluitman | Auteur: Knister | Illustraties Birgit Rieger| 9789020683752 | november 2019 | 96 pagina’s | AVIE4 | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.