De onmogelijke jongen – Ben Brooks – een onmogelijk verhaal

Hoe schrijf je nu een recensie over een onmogelijk verhaal over de onmogelijke jongen? Is alles onmogelijk? Of zijn dingen toch mogelijk als je er maar in gelooft? Als we nu met zijn allen in de Kerstman gaan geloven? Zou hij dan toch gaan bestaan? Kun je ijsjes eten in een tas? Bestaat er een werkende machine van karton?

De onmogelijke jongen

De onmogelijke jongen

Oleg en Emma zitten in groep 8. Ze zijn al jaren beste vrienden, vroeger waren ze met zijn drie, maar hun vriendin was verhuisd. Nu waren ze nog maar met zijn twee. Ze vervelen zich duidelijk op school bij hun verstrooide inval leerkracht en verzinnen een extra jongen in de klas. Sebastiaan Koolen vulde een proefwerk in, ik bedoel Oleg en Emma deden dat en zijn naam werd op de leerlingenlijst erbij gezet. Maar wat bleek, de onmogelijke jongen stond op een dag gewoon in hun hut. Hoe kon dat mogelijk zijn?

De onmogelijke jongen

Onmogelijke dingen

Het werd al snel duidelijk dat de onmogelijke jongen echt bestond en dat er daarmee allemaal onmogelijke dingen gebeurden. Ijsjes uit een tas toveren, wandelende sneeuwpopvrouwen, een geit op school en nog veel meer dingen waren opeens mogelijk.
Emma kon er thuis niet over praten, haar mama is altijd aan het werk om allemaal rekeningen te moeten betalen. De vader van Oleg sliep de hele dag en de oma van Oleg kwam niet van zolder af en was alleen maar bezig met boeken schrijven. Ze kon alleen nooit een einde verzinnen en bleef dus op zolder.

Het instituut van Onwerkelijkheid

Maar er dreigt ook gevaar voor de onmogelijke jongen. Hij wordt achterna gezeten door het instituut van Onwerkelijkheid. Door mensen met een kraaienmasker op. Emma en Oleg besluiten de klas om hulp te vragen, en krijgen ook nog hulp uit onverwachte hoek.

Zou het Emma en Oleg lukken om Sebastiaan Koolen in veiligheid te brengen? Zal het de oma van Oleg lukken om een boek te schrijven met een einde?

Ben Brooks schreef een prachtig boek vol fantasie en bomvol bijvoeglijke naamwoorden. Niks is te gek en wat normaal gesproken onmogelijk is lijkt in dit boek allemaal mogelijk te zijn.
Laat je verwonderen en wakker je eigen fantasie weer aan als je die kwijt mocht zijn.

Een geweldig boek voor kinderen in de bovenbouw en ook om uit voor te lezen trouwens. Ik heb er van genoten, en Ben, mocht je dit lezen, tot aan de laatste zin heb ik een brede lach op mijn gezicht gehad! Het was absoluut niet saai!

Specificaties De onmogelijke jongen

De onmogelijke jongen

Auteur: Ben Brooks | Uitgever: Veltman | 9789048318612 | september 2020 | 288 pagina’s | meer informatie vind je hier

footer5

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.