Heksenwens – een betoverend tweede boek over Elsie en Magenta

Elsie Pekel is terug! En met haar ook Magenta Spits, de rode heks. In ‘Heksenwens’ beleeft ze weer een spannend avontuur. Ingrediënten zijn een ontsnapte spiegelgeest, een reizende heksentoren en de Betoveringenbazaar. Tel dat bij elkaar op, en je hebt weer een origineel, grappig en magisch boek te pakken!

heksenwens

De heksenwens van Elsie Pekel

We hebben Elsie in het eerste deel van deze serie al mogen leren kennen. Elsie werkt bij haar vader in Pekels Warenhuis, en heeft dus heel wat ervaring met lastige klanten. En dat komt goed uit, want Magenta heeft heel wat ontevreden klanten die in haar nek hijgen. Magenta heeft namelijk haar eigen postorderbedrijfje ‘Spits’ Betoveringen op Bestelling’. En om deze problemen op te lossen, kan ze Elsies hulp goed gebruiken.

Elsie kan daar geen nee tegen zeggen, en ze gaat samen met haar hond Lastpak terug naar de toren van Magenta in het Krommevingerwoud. Daar ontmoet ze haar oude vrienden weer en beleeft ze weer allerlei nieuw avonturen. Lukt het haar om de problemen van Magenta met haar postorderbedrijf op te lossen?

Een vrolijk, magisch kinderboek

Heksenwens is echt een feelgood kinderboek. Voor kinderen die gewoon graag lezen, en niet al te enge avonturen willen lezen. Gewoon een gezellig verhaal, wat grappig en vrolijk is en vol magische gebeurtenissen zit. Dat vind ik wel echt de kracht van deze serie. Ook het eerste deel ‘Heksenweek’ viel hierdoor op. Elsie rolt van de ene gekke gebeurtenis in de andere. Het boek heeft een adviesleeftijd vanaf 9 jaar, maar ik denk dat kinderen vanaf een jaar of 8 het ook goed kunnen lezen. En als je het boek voorleest, zou het ook al wel vanaf een jaar of 7 kunnen.
Het leest eenvoudig, door de fijne lay-out, lettergrootte en regelafstand.

Een toffe serie van Kaye Umansky

Heksenwens is het tweede deel in een serie, die geschreven is door Kaye Umansky. Zij is een schrijfster woonachtig in Londen. Ze heeft eerst 12 jaar les gegeven op een basisschool, vooral in muziek en toneel, voordat ze fulltime schrijfster werd. En het is goed te merken dat ze veel ervaring heeft met de doelgroep van haar boeken, want ze weet precies de juiste toon te pakken. Lekker luchtig en humoristisch.
Er komen in deze serie sowieso nog twee nieuwe delen uit: Heksenwinkel en Heksenwinter. En daar zijn wij hier thuis heel erg nieuwsgierig naar!

Specificaties Heksenwens

Auteur: Kaye Umansky | Illustraties: Ashley King | Vertaling: Jesse Goossens | Uitgeverij: Lemniscaat | 9789047713166 | 254 pagina’s | oktober 2021 | meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.