Heksenweek – Een week in een heksentoren

Een week lang op het huis van een heks passen? Zou jij dat aandurven? In ‘Heksenweek’ lees je het verhaal van Elsie Pekel, die deze uitdaging voor een week aangaat.  

heksenweek

Een bijzonder avontuur in ‘Heksenweek’

Elsie Pekel woont in Kleinbrugge. Een saai dorpje. Daar helpt ze in het warenhuis van haar vader: Pekels Warenhuis. Ze verkopen daar weinig bijzonders, dus er zijn ook niet zoveel klanten. Maar op een dag stormt er ineens een heks de winkel binnen: Magenta Spits. Zij is de rode heks die in het bos woont. Magenta zoekt iemand die een week lang op haar toren wil passen, als zij op bezoek gaat naar haar zus. Elsie gaat hiermee akkoord: en zo begint haar heksenweek!
In die week maakt veel avonturen mee en leert ze veel nieuwe mensen kennen. Zo brouwt ze een liefdesdrankje, leert ze toveren en maakt ze nieuwe vrienden!  

Superleuk en vlot verhaal

Wat een leuk verhaal is Heksenweek! Een supergezellig verhaal, wat enorm vlot leest. Je wil gewoon steeds verder blijven lezen. De hoofdpersonen zijn sympathiek en het verhaal is nergens echt eng of spannend. Gewoon een fijn, gezellig verhaal voor kinderen. Qua leeftijd is het denk ik vooral geschikt voor kinderen uit de middenbouw. En er is goed nieuws voor iedereen die dit ook een leuk boek vindt, want er volgen nog zeker 3 nieuwe delen over Elsie. Naast dit deel ‘Heksenweek’ worden ook nog de delen ‘Heksenwens’, ‘Heksenwinkel’ en ‘Heksenwens’ uitgebracht. En daar kijken wij nu al naar uit!  

heksenweek

Leuke vrolijke, tekeningen

Het verhaal is al leuk, maar de tekeningen zijn helemaal geweldig! Deze zijn gemaakt door Ashley King. De tekeningen zijn gemaakt in zwart wit en toch enorm gedetailleerd. En door deze vrolijke tekeningen, gaan de hoofdpersonen nog meer leven. Ook in de tekeningen komen deze personen heel sympathiek over en ze passen perfect bij het verhaal. Door het lezen van dit boek zou je willen dat je Elsie was, of op zijn minst één van haar vrienden! Gelukkig volgen er nog meer delen, zodat we ons nog meer in haar heksenwereld kunnen onderdompelen. Want alleen één heksenweek is niet genoeg!

Specificaties Heksenweek

Auteur: Kaye Umansky | Illustraties: Ashley King | Uitgever: Lemniscaat│ 9789047713173│februari 2021│192 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos dieren emoties familie fantasie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven hond humor jezelf zijn kat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien pesten prentenboek reizen roman samen school spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel voorleesboek vriendschap weetjesboek wereld whodunnit zelfbeeld zoekboek

heksenweek
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly, getrouwd en moeder van twee dochters van 6 en 8 jaar. Ik werk 3 dagen per week als kleuterjuf. Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Natuurlijk ben ik als juf gek op kinderboeken. Als gezin doen we het liefst zoveel mogelijk leuke dingen met elkaar: spelletjes, knutselen, uitstapjes en weekendjes weg.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.