“De overlevenden”, een thriller die je in één keer uitleest.

Het vierde boek “de overlevenden” van Jane Harper is er weer eentje die je moeilijk kan weg leggen. Wil jij ook weten welke geheimen er komen bovendrijven?

de overlevenden voorkant

De overlevenden valt op

Een woeste zee en ruwe rotsen. Dit boek valt ontzettend op tussen de andere boeken die er liggen. De blauwheid van de zee zorgen ervoor dat de naam “Jane Harper” opvallen. Meer dan de titel van het boek. Misschien hadden ze dat moeten omdraaien? Maar hoe je het ook went of keert. Hou je van spanning, dan is dit zeker een boek dat je pakt om de achterkant te lezen!

De achterkant van het boek

Het leven van Kieran Elliott veranderde voorgoed op de dag dat een enkel, roekeloos besluit een dramatisch gevolg kreeg.
Bam, dat is de eerste zin die je leest op de achterkant van “de overlevenden”. Maar het gaat verder.

Het schuldgevoel dat hem nog altijd achtervolgt, speelt op tijdens een familiebezoek aan de kleine kustplaats waar hij opgroeide. Kierans ouders hebben het niet makkelijk in de stad, waar ieders geluk afhankelijk is van de genadeloze zee. Wanneer er een lichaam wordt gevonden op het strand, komen lang verborgen geheimen bovendrijven. Een gezonken boot, een vermist meisje, en alle vragen die nooit zijn weggespoeld.

Proloog zorgt ervoor dat je je adem inhoudt

De eerste bladzijde van “de overlevenden” begint ontzettend spannend. Ademloos lees ik de woorden. Wanneer ik klaar ben wil ik gelijk verder lezen. Ik wil weten wat er is gebeurd. Wie is dat meisje en wat heeft hij haar aangedaan? Maar daarna duurt het een tijdje voordat het spannend wordt. We maken kennis met Kieran, zijn vrouw en dochter. Tijdens het lezen krijg ik niet het idee dat ik een thriller aan het lezen ben, maar het is wel heerlijk om te lezen. Jane gebruikt geen moeilijke worden en doet er niet eindeloos over om iets te beschrijven. Pas op het tweede deel van het boek komt de spanning en wil je eigenlijk het boek niet meer wegleggen!

Harper beschrijft ongelooflijk knap het landschap terwijl ze tegelijk een web weeft waarin allerlei lang verborgen geheimen zitten, klaar om langzaam onthuld te worden

The new york times book review

De overlevenden is een aanrader om te lezen

Ik ben blij dat dit boek op mijn pad is gekomen. Het leest heerlijk weg en zorgt ervoor dat ik in het verhaal blijf. Als een film in mijn hoofd lees ik het boek. De Overlevenden is in de derde persoon geschreven en dat vind ikzelf wel erg prettig. Het boek komt wat langzaam op gang, maar daarna wil je maar door blijven lezen. Ik heb begrepen dat echte “Jane Harper” fans wat teleurgesteld waren, maar ik vind het echt een goed boek. Nog niet eerder heb ik een boek van haar gelezen en misschien scheelt dat. Ik ben ontzettend nieuwsgierig naar haar volgende boek, als ze dat tenminste gaat schrijven!

Specificaties De overlevenden

Auteur: Jane Harper | Uitgever: AW Bruna | Vertaald door Marike Groot en Sander Brink | 9789400511545│mei 2021│416 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Joyce
Delen is enorm lief

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.