Anatomie van het menselijk lichaam – een compleet en boeiend naslagwerk

Een compleet naslagwerk over het menselijk lichaam. Met informatie over het skelet, de spieren en nog heel veel meer. De anatomie van het menselijk lichaam is een boek dat je graag in de kast wilt hebben. Zodat je er af en toe eens in kunt bladeren. Bijvoorbeeld om op te zoeken welk spiertje toch steeds pijn doet. Of als je benieuwd bent hoe het ingenieuze lymfevatenstelsel eruit ziet. Maar ook voor kinderen is dit boek heel interessant en leerzaam om te bekijken. Lees verder voor meer informatie over dit dikke en complete boek!

hoofd

Schoonheid en complexiteit 

Twee woorden om het menselijk lichaam te beschrijven zijn toch wel schoonheid en complexiteit. De werking van ons lichaam is ontzettend bijzonder. Met organen, botten, spieren en de huid die allen met elkaar samenwerken. Maar ook het zenuwstelsel en de hersenen zijn fascinerende aspecten van ons lichaam. Het boek begint met een inleiding in alle systemen van ons lichaam. Bijvoorbeeld het hart-en vaatstelsel, zenuwstelsel en hormoonstelsel. Ook de kleinste cellen komen aan bod, waaronder ons DNA en de genen. Naast het voorwoord vinden we een prachtige illustratie van een foetus in de buik. Het begin immers van al dat wonderlijks in ons lichaam.

De anatomie van het menselijk lichaam is een boek van Prof. Ken Ashwell. Een professor met meerdere anatomische boeken op zijn naam. De Nederlandstalige editie is uitgebracht door uitgeverij Librero, en vertaald door Janke Greving en Rob Pijpers/Vitataal.

Met meer dan 500 gedetailleerde, anatomische illustraties in kleur

De belangrijkste lichaamssystemen

Met anatomische termen in het Nederlands, Engels en Latijn

Anatomie van het menselijk lichaam – een compleet naslagwerk

In het hele boek vind je heel gedetailleerde en kleurrijke afbeeldingen. Waardoor je je nog extra kunt verwonderen over de complexe anatomie van het menselijk lichaam. Een boek dat niet alleen een aanwinst is voor de boekenkast thuis. Het is zeker ook geschikt voor bijvoorbeeld studenten van medische opleidingen. Naast de Nederlandse benamingen staan namelijk ook Engelse en Latijnse namen naast de afbeeldingen.

Maar liefst ruim 500 illustraties staan er in het boek. Met daarbij een korte en overzichtelijke uitleg. Hierdoor kun je in een oogopslag veel informatie tot je nemen. Om makkelijk iets te kunnen vinden, is er natuurlijk een uitgebreide legenda. Daarnaast hebben alle hoofdstukken een gekleurde rand wat het erg overzichtelijk maakt. Zo vind je in het gedeelte van het zenuwstelsel onder andere afbeeldingen van de verschillende hersenkwabben. Maar ook de hersenfuncties en een gedetailleerde hersenstam. Als je door dit boek bladert, bevestigt het weer hoe wonderlijk de anatomie van het menselijk lichaam is. En dan is het extra bijzonder om daar een compleet naslagwerk van te hebben.

Conclusie

Een mooi boek om eindeloos lang in te bladeren. Bijvoorbeeld als je eens wilt opzoeken wat de milt ook al weer doet. Of hoe het oor precies werkt. Interessant voor iedereen vanaf ongeveer 9 jaar die nieuwsgierig is naar allerlei lichaamsprocessen. Wie weet voor een biologie- of geneeskundestudent in de dop! De anatomie van het menselijk lichaam is een prachtig en informatief boek. En een aanwinst dus voor je boekenkast!

  • Bekijk eens de blog met boekentips voor jongere kinderen over het lichaam. Want kennis en bewustzijn van je eigen lijf is voor alle leeftijden belangrijk!
  • Een leuk uitje om het menselijk lichaam van binnen te beleven is Corpus Reis door de Mens. Een actieve en interactieve tocht langs lichaamsdelen en organen.

Specificaties Anatomie van het menselijk lichaam

Auteur: Prof. Ken Ashwell | Vertaling: Janke Greving en Rob Pijpers/Vitataal | Uitgeverij: Librero | 9789089986184 | 320 pagina’s | 2021 | Meer informatie vraag je lokale boekhandel, of klik hier

Footer5
Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.