Kom erbij, een fantasievol prentenboek van de Kinderboekenweek

Kom erbij is het prentenboek van de kinderboekenweek en is geschreven door Milja Praagman. Niets is wat het lijkt in dit boek en de fantasie van kinderen wordt volop geprikkeld. Kom erbij zitten met je kinderen en lees deze recensie! 

Kom erbij

Kom erbij

Het prentenboek van de kinderboekenweek kom erbij is een groot A4 formaat boek. Het verhaal speelt zich af in het park en op andere soms vreemde plekken.

Op het veldje van Kit en Pelle staat iets wat er gisteren nog niet stond. Er staat een groot lint omheen en een bordje met niet aankomen. Kit gaat echter op het ding zitten en als lezer krijg je de illusie dat ze op een paard zit. En inderdaad er komt een schimmel tevoorschijn die getemt moet worden.

Kom erbij

Dan komt Ajoub en die vraagt wat ze doen. Kit wil zeggen dat hij er niet bij kan, maar dan ontstaat er opeens iets met 3 bulten. Kom erbij! zegt ze tegen Ajoub. Ze lopen in de hete woestijn of kun je in de woestijn niet rolschaatsen?

Er komen steeds meer kinderen bij en het ding verandert steeds van vorm zodat er plek ontstaat en ze uitgenodigd kunnen worden met een Kom erbij!

Het ding verandert nog in een walvis en een draak en…

Kom erbij

Fantasie en vriendschap

Wat je werkelijk ziet is een groot geel doek met allemaal kleurige stippeltjes erop. Maar door de tomeloze fantasie van kinderen kun je van dat doek van alles maken. Is het een magisch doek?

Zie ook wat er gebeurt als twee vrienden samen spelen en andere kinderen vragen wat ze aan het doen zijn. In eerste instantie willen ze steeds zeggen dat er geen plek is, maar het doek weet er steeds weer voor te zorgen dat er plek genoeg is voor iedereen. Kom erbij nodigt dan ook uit tot het lief zijn voor elkaar. Samen delen van pret is het mooiste wat er is.

Doe tip:

Ga eens aan de slag met een flinke stapel vouwblaadjes. Wat kunnen de kinderen hiervan maken? Laat ze knippen, scheuren, vouwen, versieren. Wat eens een vierkantje was kan misschien wel iets heel anders moois worden!

En misschien kun je samen met al die nieuwe dingen wel iets heel moois maken!

Voor oudere kinderen kun je voorbeelden neerleggen, van bijvoorbeeld origami voor kinderen,  om bijvoorbeeld dieren te vouwen en zodoende een grote dierentuin te maken. Wat ooit een saai vierkant was, werd een mooi dier, tot een prachtige volle dierentuin! En voor elk dier is een plekje! Of je nou mooi bent of niet!

Heb jij iets leuks bedacht bij dit prentenboek Kom erbij?  Laat het hieronder weten zodat andere lezers er ook weer inspiratie van kunnen krijgen!

Milja Praagman

Milja Praagman is bekend van haar boeken: Meneer Po, Nog 100 nachtjes slapen en Omdat ik je zo graag zie en moet je zien. Zij illustreerde ook de boeken over transgenderheid en homoseksualiteit van Pim Lammers.

Milja gaat op tournee tijdens de Kinderboekenweek haar data staan hier: 

Specificaties Kom erbij

Uitgeverij: Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse boek | Auteur:   Milja Praagman | 9789059654570 | 28 pagina’s | september 2018 | meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

hoofd Kom erbij
Footer5
ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.