Gijzelaar in Parijs – een spannende detective voor jongeren

De cover van Gijzelaar in Parijs trok mij direct aan. De titel klonk spannend en je ziet verschillende dingen op de cover. Een auto die een slagboom stuk rijdt, op de achtergrond iets wat ontploft. En wat hebben de figuren aan de parachutes met dit boek te maken? De flaptekst maakte mij ook nieuwsgierig naar wie het ontvoerde meisje was en wat voor geheime organisatie is STEBCO? Wat doen ze en wat willen ze? Ik wilde Gijzelaar in Parijs graag lezen. Maar ik zag dat het een tiende deel van een serie was. Ik heb de vorige delen niet gelezen, omdat ik deze serie nog helemaal niet kende. Toch heb ik de stap gewaagd om meteen deel tien te lezen. Wil je weten wat ik van dit boek vond en of het inderdaad los te lezen is? Dat lees je in deze recensie.

Gijzelaar in Parijs cover

Gijzelaar in Parijs

Gijzelaar in Parijs wordt vanuit meerdere perspectieven geschreven. Je leest onder andere vanuit een gezin, die op vakantie gaat in Parijs. Daar wordt de zoon van het gezin aangeklampt door een angstig meisje. Zij loopt op klaarlichte dag in pyjama over straat en ze weet niet meer wie ze is en waar ze vandaan komt. Het enige dat ze weet is dat ze hulp nodig heeft. Het gezin doet zijn uiterste best om het meisje te helpen, maar wanneer ze samen met haar proberen te ontsnappen, zitten de ontvoerders hun op de hielen. Je leest ook stukjes vanuit het ontvoerde meisje en vanuit de ontvoerders. Maar waarom is het meisje ontvoerd? En wat heeft STEBCO, een geheime organisatie, ermee te maken?

Gijzelaar in Parijs achterkant

Spannend en een onverwacht einde

Gijzelaar in Parijs is een spannend verhaal over een uitvinding voor een oplossing van global warming en een ontvoering. Doordat je vanuit meerdere perspectieven leest, wil je graag verder lezen. Er staat niet boven de hoofdstukken geschreven vanuit welk perspectief dat hoofdstuk is. Maar dat is ook niet nodig, want als je het leest, is het al duidelijk genoeg.

In Gijzelaar in Parijs kom je ook personages tegen waarvan het lijkt dat ze het beste met anderen voorhebben, wat uiteindelijk niet zo blijkt te zijn.

De spanning tijdens de ontsnappingen is voelbaar, de spanningsopbouw is goed. Toch vond ik dat dat ontsnappen wel wat makkelijk ging, het had van mij wel wat lastiger mogen lijken. De plottwist aan het einde had ik niet verwacht. Die viel mij wel een beetje tegen. Ondanks dat, is Gijzelaar in Parijs best een leuk boek om te lezen. Ik ben dan ook zeker nog benieuwd naar de vorige delen!

Gijzelaar in Parijs is het tiende deel in de Simons spectrum serie*, maar is goed los te lezen. Ik heb niet het idee dat ik waardevolle informatie heb gemist in de vorige delen.

Andere delen van de Simons spectrum serie

Over Bert Wiersema

Bert Wiersema is geboren op 11 mei 1959 aan de Singels in Groningen. Als jongetje wilde hij graag brandweerman of privédetective worden. Maar rond zijn zestiende wist hij zeker dat hij onderwijzer zou worden. Na een tijdje heeft hij de overstap gemaakt naar het voortgezet onderwijs en daar werd hij aardrijkskunde leraar. Schrijfplannen had Wiersema eigenlijk niet. Doordat hij door een aandoening aan zijn stem niet meer voor de klas kon staan, begon hij met schrijven.

Specificaties Gijzelaar in Parijs

Auteur: Bert Wiersema | Uitgeverij: Columbus kinderboeken (onderdeel van Jongbloed Media) | september 2023 | 180 pagina’s | 9789085435426 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid milieubewust mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.