Let’s Talk Money – op weg naar een financieel zelfverzekerde vrouw 

Ben jij klaar voor de grootste verandering in je leven? Ja, deze keer echt! Je hebt het in het verleden misschien al tevergeefs geprobeerd, maar deze keer is het anders. Deze keer is het geen quick fix of een pleister op de wond. Geen one size fits all-oplossing, maar een plan op maat dat werkt voor jou. Als je hoopt op een lange lijst bespaartips om zo snel mogelijk veel geld op te potten, neem dan maar niet de moeite om Let’s talk money te lezen. Wil je meer dan een budgetplan, namelijk een plan tot duurzame verandering, zorg dan dat je Let’s Talk Money in huis haalt. Start je reis met als eindbestemming een gezonde financiële levensstijl.

Let’s talk money – op weg naar een financieel zelfverzekerde vrouw  cover kader

Let’s Talk Money

Met Let’s Talk Money wil budgetcoach Djennah van Nieuwenhove vrouwen helpen om hun relatie met geld te verbeteren. Ik klare taal en met de nodige humor belicht ze alle aspecten van je geldzaken. Van dagelijks budgetbeheer tot het opstellen van een haalbaar spaarplan. Van je persoonlijke relatie met geld tot de confrontatie met je spendeergedrag. 

In 14 hoofdstukken wordt de nodige financiele theorie afgewisseld met vragen en opdrachten, zodat je het vanaf nu echt anders kan gaan aanpakken. De eerste zes hoofdstukken staan in het teken van ‘the old you’. Je krijgt inzicht in wat geld voor jou betekent en hoe je relatie ermee gevormd is. Ook wordt duidelijk wat je valkuilen zijn en hoe je uitgavenpatroon eruit ziet. De daarop volgende hoofdstukken zijn een inleiding tot ‘the new you’. Je komt in actie en gaat bouwen aan een budgetplanning die voor jou werkt. Door de verschillende hoofdstukken van Let’s Talk Money heen zul je het nut beginnen in te zien van een goede thuisadministratie en jaarplanning en zul je nieuwe gewoontes aanleren.

In een wereld waar het thema ‘geld’ nog te veel aan mannen wordt overgelaten, wil Djennah vrouwen empoweren om zelf aan de slag te gaan. Let’s Talk Money heeft een speelse indeling, duidelijk lettertype en met een roze kleur wordt onderscheid gemaakt tussen de verschillende hoofdstukken en alinea’s. De tekst op elke pagina begint wat lager, waardoor het rustig en gestructureerd oogt.

Bron van inspiratie   

Sinds mijn 30e – ik ben nu 38 – ben ik beter op mijn financiën gaan letten. Waar ik voor die tijd nog niet zo nadacht over de waarde van een financieel plan, weet ik inmiddels wel beter. Ik ben aan de slag gegaan met spaardoelen, het managen van inkomsten en uitgaven, het stellen van een maandelijks budget en vooruitkijken (reserveren). Dit alles zonder hulp van naasten of professionele ondersteuning. Het ging me gemakkelijk af en ik heb sinds die tijd ook echt het gevoel grip te hebben op mijn financiën. Dit maakte mij niet direct de target groep voor Let’s Talk Money.

Of misschien toch wel? Want als financieel zelfverzekerde vrouw, werd ik toch wel heel nieuwsgierig toen ik de release van Let’s Talk Money zag. Zou mijn aanpak als leek aansluiten bij die van een budgetcoach? En zelfs al heb ik het in mijn ogen goed voor elkaar, is er niet altijd weer iets te leren? Ik vond van wel, dus ik ben enthousiast gaan lezen. Ik zag vele tips en tricks voorbijkomen waar ik iets aan heb. Vooral het gedeelte waar ingegaan wordt op verspilling en boodschappen was een wake-up call. Een stukje bewustwording noem ik het. Het is zo makkelijk om in het grote geheel details te vergeten die echt het verschil kunnen maken.

Inspiratie

Let’s Talk Money inspireerde me om juist hier weer wat meer op te gaan letten en levert ook de tools waarmee ik dit kan realiseren. Zo denk ik er al even over om te investeren in een goede voorraadkastindeling. Er zijn tal van potjes, bakjes en andere materialen die je kunt ordenen en labelen om verspilling te voorkomen. Ook brengt het rust omdat je overzicht houdt. Met de informatie vanuit Let’s talk money voel ik mij gesterkt in de gedachte dat dit echt gaat werken en kan ik niet wachten om aan de slag te gaan. 

Let’s talk money – op weg naar een financieel zelfverzekerde vrouw 

Noodzaak

Stress heeft een grote impact op gezondheid. Het gebrek aan rust in je financiën heeft dus een rechtstreeks effect op je gezondheid. We zijn allemaal op zoek naar manieren om zo lang en gezond mogelijk te leven. Het lijkt me te gek om mijn oude dag reizend te kunnen doorbrengen in plaats van op mijn sofa. Met een camper of vliegen misschien. Mooie plekken bezoeken waar ongerepte natuur te vinden is en waar ik kan doen wat ik wil en wanneer ik het wil.

Het op orde hebben van mijn financiën is daarvoor dus van onschatbare waarde. Het brengt me niet alleen rust, maar het geeft me ook de  mogelijkheid plezier te beleven. Uitstapjes zonder zorgen. Aan de slag gaan met je geldzaken kan confronterend zijn. Het vraagt om doorzettingsvermogen om het ook echt tot een goed einde te brengen. Het vergt een niveau van kritisch naar jezelf kijken wat je misschien nooit eerder nodig had. Met Let’s Talk Money laat schrijfster Djennah zien dat ze erin gelooft dat iedereen dit kan. If you can dream it you can do it – Walt Disney.

financieel boek

Specificaties Let’s Talk Money

Auteur: Djennah van Nieuwenhove / Budget Brunette | Uitgever: Lannoo | februari 2023 | 9789401486859 | 192 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

stoere lees vriend sanne
Footer 8 met bol verwijzing
Stoere Lees Vrienden
Delen is enorm lief

Lezen is verbinden. Met jezelf, met anderen en met karakters en verhalen in een boek. Stoere Lees Vrienden delen onze passie voor lezen, voorlezen en verhalen. Lees de boekenblogs van onze leesvrienden hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.