Geloof mij nooit – een thriller van Loes den Hollander

Geloof mij nooit lag al een tijdje op mij te wachten. Ik heb dit boek bewust bewaard voor een weekendje op onze camping. De boeken van Loes den Hollander vind ik namelijk echt zeer geschikt om te lezen tijdens een weekendje weg. Na De heks in mij kon ik niet wachten op haar volgende boek. Ik was dus heel blij dat ik ook die mocht ontvangen van de Crime Compagnie. Heerlijk in het zonnetje heb ik kunnen genieten van deze fijne thriller. Graag vertel ik jullie er meer over. Laat ik beginnen met de prachtige cover!

Geloof mij nooit

Geloof mij nooit

Het huwelijk van Jochem en Pattie is vanaf het begin gebaseerd op totaal verschillende intenties. Het houdt daarom geen stand. De scheiding verloopt allesbehalve soepel. Voor de buitenwereld lijkt het huwelijk van Ted en Fifi heel stabiel en gelukkig. Het einde van de relatie komt dan ook geheel onverwacht. Dan gebeurt er iets wat niemand van de familie had verwacht en vragen ze zich af: wie wilde nu eigenlijk afrekenen met wie?

Goud is wat er blinkt

Laat ik eerst even stil staan bij de fantastische cover van Geloof mij nooit. Loes den Hollander blinkt je in gouden letters tegemoet. Maar dat is nog niet alles. Er is nog veel meer goud te ontdekken. Wat tof!

Goud

Wel tien keer heb ik de gehele buitenkant van het boek bewonderd en heb ik de bladzijdes in beweging gebracht. Gefascineerd door het goed uitgevoerde goud wat je tegemoet glimt begon ik aan Geloof mij nooit. Een supermooie uitgave dus! Echt iets om cadeau te geven bijvoorbeeld, of om jezelf cadeau te doen natuurlijk.

Geloof mij nooit is een echte Loes den Hollander

Ik vind het zo’n gave, om steeds weer vernieuwende boeken te schrijven die zo herkenbaar je eigen stijl zijn. Geloof mij nooit is de 29e thriller van Loes den Hollander en het is een ‘echte’. Precies dat wat je hoopt als je haar boeken leest. Spanning, maar niet zoveel dat je er niet van kan slapen en sensatie. Het fijne aan haar boeken is dat je echt kennismaakt met de personages en dat die ook heel herkenbaar zijn. Regelmatig is er wel een personage te vinden wat stiekem op jou lijkt, of wie je het liefst zou willen zijn misschien? Aangezien je je vrij gemakkelijk kan identificeren met een of meerdere personages zorgt het er bij mij ook voor dat ik al snel helemaal in het verhaal zit.

De flaptekst van Geloof mij nooit vind ik niet zo sterk. Het is ietwat nietszeggend en ik had dan ook weinig aanknopingspunten waar het verhaal over zou gaan. Het verhaal heeft mij dan ook absoluut verrast, omdat het over veel meer gaat dan alleen huwelijksproblemen en families. Zo komen er meerdere mentale problemen aan bod, waaronder suïcidale gevoelens, en wordt er diep ingegaan op ouder-kindrelaties in verschillende lagen.

Terugkerende perspectieven

Kenmerkend voor Loes den Hollander is dat zij in haar boeken meerdere vertelperspectieven, of in ieder geval delen met verschillende focuspersonages, gebruikt. In Geloof mij nooit is dit ook het geval. We lezen vanuit Pattie en vanuit Jochem. Ook is er, net als vaker in haar boeken, een onbekend persoon die in korte stukjes een inkijkje geeft in zijn/haar leven. Tot het einde had ik geen idee wie dit is.

De brieven die Jochem naar Kiki stuurt, in het begin van het boek, vond ik erg mooi beschreven. Dit gaf op een levendige manier een beeld van zijn gedachtes en perspectief op de situatie met zijn ex.

De opbouw van Geloof mij nooit vond ik erg sterk. Ik lees in andere recensies dat mensen al gauw doorhadden hoe het zat, dat vond ik absoluut niet. Werkelijk geen idee had ik, ik werd alle kanten op geslingerd. Wel vond ik ‘de ontknoping’ wat abrupt, of misschien is chaotisch een beter woord. Ik heb het zelfs twee keer gelezen, omdat ik het niet zo heel goed begreep. Gelukkig had ik bij de tweede keer beter door wat er precies gebeurde en had het voor mij toch een afgerond einde.

Loes den Hollander

Meer van Loes den Hollander

Wij hebben meerdere boeken van Loes den Hollander gelezen. Naast Geloof mij nooit lazen we bij StoerLeesVoer:

Specificaties Geloof mij nooit

Auteur: Loes den Hollander | Uitgever: De Crime Compagnie | 300 pagina’s | mei 2023 | 9789461097446 | meer informatie bij je lokale boekhandel of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Linda
Delen is enorm lief

Mijn naam is Linda en alles in mijn leven is verbonden met kinderboeken. Ik ben getrouwd met een hogeschooldocent taal en ben moeder van 3 kinderen in de basisschoolleeftijd. Ik werk als directeur op een basisschool en daar mag ik elke ochtend een half uur lezen om, samen met de kinderen, mijn team en onze schoolhond, de dag fijn te beginnen. Ik praat graag over boeken en ik neem jullie graag mee in mijn leesbelevenissen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.