Retourtje Olympus. Reis door de tijd van Geronimo Stilton

Mijn dochter (8) is dol op Geronimo Stilton. Want? Hij is grappig, ook met het woord achterwerk. Dat vindt zij dan weer grappig. Wie gebruikt er nu het woord achterwerk in plaats van bips of kont ? Geronimo Stilton gebruikt niet alleen nette woorden, hij beleeft ook spannende avonturen. zo ook in retourtje Olympus. Wat overigens best wel een ingewikkeld boek is. Als je meer wil weten over Griekse Mythologie helpt het wel. De goden vliegen je om de oren. Plus het boek bevat een quiz over de Griekse Goden. Op naar Olympus! En weer terug.

voorkant dubbel retourtje olympus

Geronimo Stilton, de serie

Geronimo Stilton doet mij altijd denken aan Sherlock Holmes. Hij gedraagt zich als detective, feitelijk is hij journalist. Gaat er meestal met zijn zus en neefje en nichtje op uit om onderzoek te doen. Zijn naam staat ook op de voorkant van het boek, maar de auteur is feitelijk Elisabetta Dami. Retourtje Olympus is deze keer een leerzaam boek, maar het gaat ook weleens over mummies. Die komen dan ook tot leven. Het is een stripboek en leesboek ineen. Dat maakt het voor kinderen denk ik ook aantrekkelijk. Ook mijn zoon (13) was er dol op. Hetzelfde geldt voor mijn nichtje, van inmiddels 19. Mijn dochter (8) hoopt dat de complete serie van Geronimo snel haar kant opkomt.

Retourtje Olympus, een boek vol Griekse Mythologie

Het nieuwste boek van Geronimo Stilton, retourtje Olympus, heb ik samen met mijn dochter gelezen. Ik vond het nog knap ingewikkeld. Maar, je kan er veel van leren. Veel over de Griekse goden. Wie Zeus is bijvoorbeeld of Cupido. Er staat informatie bij degene of datgene waar het over gaat. Bij Zeus staat er bijvoorbeeld een verhaaltje bij over wie hij is. Of er staat aan de zijkant wat een amfoor is. Er staan moeilijke woorden in, lastig uit te spreken voor kinderen. En tegelijkertijd gaat het ook wel ergens over. Ze kunnen er ook van leren. In retourtje Olympus staat ook een quiz. En ken je Geronimo Stilton nog niet? Geen probleem, in ieder boek stelt hij zich aan het begin netjes voor. Geronimo Stilton, uitgever van De Wakkere Muis. De meest gelezen krant van Muizeneiland.

Het verhaal

Geronimo Stilton reist door de tijd naar de Griekse goden. Samen met zijn neefje en nichtje moet hij vier dodelijke proeven doorstaan. Dat lukt. Of eigenlijk… We mogen natuurlijk niet alles verklappen, want dan is het niet meer leuk. Ze doorstaan in ieder geval de eerste proef. Ook mijn dochter vindt dat in het boek veel ingewikkelde woorden worden gebruikt, maar dat betekent niet dat ze het niet meer wil lezen. Spannend is het ook. Ze lopen gevaar, kunnen misschien dood gaan. Wie de leukste figuur is? Dat is toch wel Benjamin, het neefje van Geronimo. Hij is het slimste van allemaal. Retourtje Olympus is niet alleen spannend. Het is ook grappig. Geronimo is bijvoorbeeld steeds in paniek en roept “we gaan dood!” en dan gebeurt er niks.

Specificaties Retourtje Olympus

Uitgever: Baeckens / TDM publishing | Vertaald door Loes Randazzo | Geronimo Stilton | 8 – 12 jaar | 9789059249653 | juni 2021 | 320 pagina’s | Meer informatie bij de lokale boekhandel of vind je hier.

voorkant enkel retourtje olympus
footer5
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.