De Vijf op Smokkelaarsrots – Enid Blyton Een spannend avonturenverhaal AVIE6

Een tijdje geleden hebben we al een boek van de serie ‘De Vijf’ mogen reviewen. Mijn dochter was zo enthousiast over dit boek, dat ze heel blij was toen ze ‘De Vijf op Smokkelaarsrots’ mocht lezen. Zou dit deel net zo leuk zijn?

De Vijf op Smokkelaarsrots

De Vijf op Smokkelaarsrots: deel 4 van ‘De Vijf’

Dat klinkt een beetje raar… deel 4 van ‘De Vijf’’, maar De Vijf op Smokkelaarsrots is het vierde deel uit de serie boeken van dit beroemde vijftal.
Voor wie de boeken nog niet kent: dit is een serie spannende avonturenboeken. In deze boeken staan ‘De Vijf’ centraal: 4 kinderen (George, Julian, Dick en Anne) en hun hond Timmy. Samen beleven ze allerlei spannende avonturen en lossen ze elke keer een mysterie op.
Deze verhalen zijn eigenlijk al heel oud, dit deel is oorspronkelijk in 1945 uitgebracht. In 1997 zijn de boeken herzien, en de boeken zijn nog steeds actueel en leuk voor de kinderen van nu!

george julian dick en anne

Vijf speurneuzen op Smokkelaarsrots

Toen mijn dochter de titel hoorde, was ze een beetje verbaasd: in het vorige verhaal ging het ook al over smokkelaars. Zou dit boek dan niet teveel op het derde deel lijken? Gelukkig was dit totaal niet het geval!
In de Vijf op Smokkelaarsrots brengen Julian, Dick, Anne, George en Timmy hun vakantie door in een oud huis van een klasgenootje. Dit huis staat boven op een berg genaamd Smokkelaarsrots. Ze vinden het er superspannend: overal zijn er geheime tunnels en grotten om te verkennen.
Maar dan verdwijnen er twee mensen uit het huis, en zien de kinderen dat er ’s nachts geseind wordt vanuit een van de oude torens. Wat is er aan de hand op Smokkelaarsrots? Natuurlijk gaan de kinderen zelf op onderzoek uit!

De Vijf op Smokkelaarsrots

Spannende setting en mysterieuze figuren

Bij het vorige deel had mijn dochter van 9 het idee dat het niet zo leuk zou zijn. Gelukkig was ze na het lezen van dat boek helemaal fan! Bij dit boek wilde ze dus zo snel mogelijk beginnen!
Ook dit boek moest zo snel mogelijk uitgelezen worden, omdat ze toch wel heel benieuwd was hoe het af zou lopen.

De boeken van de Vijf hebben een aantal vaste ingrediënten zorgen voor een succes: een spannende omgeving (ondergrondse geheime gangen, een moeras), actieve ondernemende kinderen en mysterieuze figuren. In dit boek is de vader van het klasgenootje erg vreemd, maar ook zijn dove huishoudelijke hulp én de smokkelaar die in het dorp woont. Je wordt soms op het verkeerde been gezet en de ontknoping is vaak wel verrassend.
De Vijf op Smokkelaarsrots is dus weer een heerlijk leesboek voor kinderen die houden van avontuurlijke verhalen!

Specificaties De Vijf op Smokkelaarsrots

De Vijf op Smokkelaarsrots

Auteur: Enid Blyton │ Uitgever: Standaard Uitgeverij │9789463132855 oktober 2020│ 192 pagina’s│ meer informatie vind je hier

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.