Deze ridder zegt Nee – Lucy Rowland, prentenboek top tien

De nee fase en de mijn fase. Twee fases die rond de 2 jarige leeftijd starten. En bij de meeste kinderen rond 3 jarige leeftijd ook weer zijn afgelopen. Ik zeg express bij de meeste kinderen want er zijn uitzondering 🙂 Zelf was ik een ster in IKKE DOEN zeggen. Dat krijg ik nog steeds regelmatig te horen van mijn tante’s. Dochterlief blijft als Strong-willed kind nogal in de Nee fase hangen. Dus toen ik de synopsis last van Deze ridder zegt Nee, riep ik haar bij me en gingen we gezellig samen het prentenboek uit de prentenboek top tien lezen.

Deze ridder zegt Nee

deze ridder zegt nee

Ridder Finn is een keurige jongen. Hij doet altijd netjes wat hem wordt gevraagd. Hij ruimt de tafel op, hij ruimt zijn speelgoed op en hij haalt hout uit het bos. Zelfs als hij naar bed moet doet hij wat er van hem wordt gevraagd.

Ook als er een rode draak rondvliegt gaat hij netjes naar binnen. Maar op een dag borrelt er wat in zijn buik. Bij zijn maag borrelt het helemaal omhoog. Hij roept Nee! Moeder schrikt ervan. Hij gaat ook niet de pijl en boog van zijn vader halen en als de rode draak weer rondvliegt weigert hij naar binnen te gaan.

Nadenken voor je antwoord geeft

En dan komen we direct bij het moraal van het prentenboek Deze ridder zegt Nee. Tenminste dat is wat ik tussen de regels doorlees. De rode draak zou graag bij Ridder Finn willen logeren, en bijna zegt hij Nee. Maar Finn bedenkt zich en ze worden samen de beste vriendjes die soms ja zeggen en soms nee zeggen.

Dochterlief leg ik, voor de honderste keer uit, dat je goed moet nadenken over je antwoord als er een vraag wordt gesteld. Als er wat borrelt in je buik, of in je hoofd neem dan eerst de tijd om goed te voelen wat je echt wilt. Niet als een draakje vurig heel erg boos worden en Nee roepen, of Ja maar. Net zoals ridder Finn kun je soms toegeeflijk zijn, en soms mag je best zeggen dat je iets niet wilt. Dat kan gelukkig ook liever aldus het buurmeisje: Dat wil ik nu niet is ook een nee, maar veel liever!

Ik zeg nee fase

Je kind verzint het nee zeggen niet zelf. Als 2 jarige die door het huis heen banjert en alles wil ontdekken en wil weten krijgt het maar al te vaak nee te horen. Goed voorbeeld doet volgen en dat is dan een van de redenen dat je kind heel hard nee terug gaat zeggen.

Nee zeggen en horen hoort bij de grenzen leren. Jouw eigen grenzen, maar ook die van je kind. Het is bijna onmogelijk voor een kind om altijd ja te zeggen. Eigen grenzen worden ontdekt, er wordt druk ge-experimenteerd en dat zorgt wel eens voor onbegrip. Van zowel je kind, als opvoeder raken wel eens gefrusteerd hiervan. Denk aan de krijzende kinderen liggend op de vloer van de supermarkt als ze te horen krijgen dat ze iets niet mogen. Wil je meer leren over het hoe en waarom van de ik zeg nee fase kijk dan zeker even hier.

Perfect prentenboek ik zeg nee fase

Deze ridder zegt Nee is ideaal in de Ik zeg nee fase van je kind of bij de kinderen in je groep. Het is een perfect prentenboek die je op een leuke manier interactief kunt voorlezen. Zelfs met een rollenspel kun je het verhaal naspelen en dat is ook precies de reden waarom het in de prentenboek top tien staat van de Nationale Voorleesdagen 2020.

Specificaties Deze ridder zegt NEE

deze ridder zegt nee

Auteur: Lucy Rowland | Uitgever: Gottmer | 9789025769932 | september 2018 | 32 pagina’s | meer informatie vind je hier

ellen
Delen is enorm lief

Hoi Ik ben Ellen mede - eigenaar van StoerLeesVoer. Ik ben dol op de geur van boeken. Prentenboeken voor de klas en fantasy voor mezelf en alles daar tussenin. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast heb ik ook nog een lifestyleblog www.mamascrapelle.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.