Een heel gewoon hondje – een gewoon bijzonder prentenboek

Sommige mensen zijn bijzonder. Ze hebben een talent, zijn ergens heel goed in. Maar er zijn ook mensen die gewoon maar heel gewoon zijn. Er is niets bijzonders aan. Het boek ‘Een heel gewoon hondje’ gaat over zo’n hondje. Niet bijzonder, maar heel gewoon. En als je heel gewoon bent, val je juist niet op. Maar dat is soms wel nodig.

Een heel gewoon hondje

Onopvallend: een heel gewoon hondje

Binkie woont in het Hondenhotel. Als er mensen komen die graag een hond willen, wordt hij nooit gekozen. En dan gaat het Hondenhotel ook nog eens sluiten! Hoe moet dat nu met Binkie?

Binkie is een heel gewoon hondje.
Niet groot en niet klein, maar net ertussenin. Niet wit en niet zwart, maar net ertussenin. En niet harig en niet glad, maar net ertussenin. Soms is hij stout, maar meestal is hij braaf. Soms blaf hij even, maar meestal is hij stil. En vieze windjes laten doet hij nooit.
Nou ja, bijna nooit….

Een superleuk boek

Wat is ‘Een heel gewoon hondje’ een mega leuk boek! Het is grappig, maar vooral heel aandoenlijk. Want Binkie is eigenlijk op geen enkel gebied bijzonder of een uitblinker. En dat is helemaal niet erg natuurlijk, maar Binkie ziet dat alle andere honden uit de opvang met een baasje meegaan. Hij is de enige die nooit gekozen wordt. Als hij nou maar wat witter of zwarter was, wat groter of wat kleiner. Of misschien juist wat gladder of hariger. En als je zielig bent, dan is het ook prima, want dan wordt je vast gekozen. Maar Binkie is gewoon te normaal.

Het boek is grappig qua schrijfstijl, maar ook de tekeningen zijn ontzettend leuk. Er is veel te zien en de karakters zijn grappig. (en de katten echt wel een beetje eng). Het geniale duo achter dit boek is Bette Westera samen met Barbara de Wolf.
Als je op onze website zoekt, kom je erachter dat we stiekem al heel veel boeken van deze schrijfster en illustratrice hebben gereviewd. Bette Westera heeft ook heel veel boeken geweldig vertaald.
Kijk maar eens bij deze reviews:

En deze boeken die we gereviewd hebben, hebben een vertaling die gedaan is door Bette Westera:

Een heel gewoon hondje

Een mooi boek om het gesprek aan te gaan

Ik vind Een heel gewoon hondje een heel leuk boek om samen met kinderen in gesprek te gaan. Wanneer ben je bijzonder? Is het fijn om bijzonder te zijn? En waarom wil je dat wel of juist niet zijn? Want iedereen wil eigenlijk wel bijzonder zijn en opvallen. Maar voor kinderen is het ook fijn om te ontdekken dat je ook gewoon goed is, als je gewoon er een beetje tussenin zit. Na het lezen van dit boek bleef bij mij vooral een warm gevoel achter. Soms heb je gewoon van die prettige, lieve boeken. En als die boeken dan ook nog eens aan alle kanten kloppen, dan heb je ‘heel gewoon’ iets bijzonders in handen!

Specificaties ‘Een heel gewoon hondje’

Auteur: Bette Westera | Illustraties: Barbara de Wolf | Uitgeverij: Gottmer | 9789025778880 | 27 maart 2024 | 40 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel, check de website van uitgever Gottmer of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.