Het fantastische bomen- en plantenboek, een gekke natuur

Wat een heerlijk gek prentenboek is Het fantastische bomen- en plantenboek. Al bij het lezen van de titel in combinatie met de cover was ik enthousiast. En dat enthousiasme groeide alleen maar toen ik het boek ging voorlezen!

Het fantastische bomen- en plantenboek

Synopsis Het fantastische bomen- en plantenboek

Opnieuw een subliem concept van Olivier Tallec. Dit prentenboek is een uniek en verassend boek vol gekke bomen en planten die je nooit eerder gezien hebt. Het prikkelt de fantasie om zelf ook fantastische bomen en planten te verzinnen. Ontdek de Snorrelaar, de Kapstoktus, de Stormstruik en de Snotbloem. Heb je al wel eens gedacht dat een boom achter je rug zijn tong naar je uitstak? Misschien ben je dan langs een Gekkenbekkenboom gelopen. Of misschien heb je al eens een bijzonder smerige lucht opgesnoven aan de rand van het water? Dan groeide daar misschien een Weessokkenwilg. Wie weet heb je al eens een geheim verteld aan de zeg-het-nooit-verder-plant? In ‘Het fantastische bomen- en plantenboek’ kom je alles te weten over de mooiste stukjes natuur die nog niet ontdekt zijn. Ga je mee op avontuur en ontdek de geweldigste bomen, de stinkendste planten en de ondeugendste bloemen?

Olivier Tellec

De grappigste natuur

In Het fantastische bomen- en plantenboek wordt de natuur op een fantasievolle en zeer grappige manier weergegeven. En dit levert een combinatie van bomen, planten en bloemen op die hier in huis verschillende reacties opleverde. Van heel hard lachen tot iehhhhlll wat vies! En van wat handig tot uhhh wat moeten we hier nu mee? Dit geweldige prentenboek bezit het allemaal! En dat maakt Het fantastische bomen- en plantenboek tot een feest om te lezen. Het brengt de grappigste natuur tot leven waardoor ik zou willen dat een aantal van deze bomen en planten echt zou bestaan.

Gekkenbekkenboom

Voor wie is Het fantastische bomen- en plantenboek?

Het fantastische bomen- en plantenboek is geschreven voor kinderen vanaf 4 jaar. En ik denk dat kleuters hier inderdaad veel plezier aan zullen beleven. Maar zeker niet alleen kleuters zullen dit een leuk boek vinden. Ik las het voor aan mijn dochter van zeven. En wat een plezier hebben we samen gehad.

Kun je je voorstellen hoe dat zou gaan? Slapen onder de Hamerboom? Wij konden ons dat dus levendig voorstellen en moesten hier toch wel erg om lachen. Het is natuurlijk helemaal niet slim om onder deze boom een tukkie te gaan doen! En dit is slechts één van de vele grappige bomen in dit boek. Kinderen zullen absoluut smullen van alle leuke bomen en planten in dit boek.

Het fantastische bomen- en plantenboek

Een ode aan de fantasie

Het fantastische bomen- en plantenboek moet je eigenlijk zien als een informatieboek over fantasie bomen en planten. Kinderboekenmaker Olivier Tallec heeft hiermee laten zien dat alles mogelijk is in boeken als je het maar kan bedenken. Elke boom of plant is grappig, uniek en gedetailleerd. Zowel de tekst als de illustraties. Bij elke bladzijde die je omslaat kom je een pagina vullende illustratie tegen. Kleurrijk, vrolijk en vol fantasie. En toch is het met één blik duidelijk wat voor boom of plant er staat. Vervolgens krijg je door het lezen van de tekst meer informatie in de vorm van een kort verhaaltje. Ik hou enorm van prentenboeken die de fantasie prikkelen en dat doet dit geweldige boek absoluut!

Wat vinden wij van Het fantastische bomen- en plantenboek?

Dit prentenboek is echt heel erg leuk. Wij zijn dol op boeken waar we samen om kunnen lachen en waar we zelf ook nog gekke dingen bij kunnen verzinnen. En dat kan helemaal met Het fantastische bomen- en plantenboek. De illustraties stralen humor en blijdschap uit en de aanvullende tekst maakt het nog leuker. Zowel mijn dochter als ik hebben genoten van dit grappige prentenboek. De Weessokkenwilg is mijn persoonlijke favoriet. Niet omdat ik deze graag in de achtertuin zou willen, want laten we eerlijk zijn volgens mij stinkt deze boom een uur in de wind. Maar ik ben altijd één sok van een setje kwijt. Dus dit is enorm herkenbaar!

En ik ben blij dat ik dan nu eindelijk weet waar al de vermiste sokken zijn gebleven. Mijn dochter vind de Gekkenbekkenboom geweldig en is er van overtuigd dat ze deze wel eens in het echt heeft gezien. Nou dat wil ik natuurlijk ook wel, dus de volgende keer dat we door het bos wandelen hou ik mijn ogen goed open! Overigens komen we de Snotbloem liever niet in het echt tegen…

Het fantastische bomen- en plantenboek

Leestips passend bij Het fantastische bomen- en plantenboek

Uitgeverij De Eenhoorn heeft mooie, leuke en grappige prentenboeken. Waaronder meerdere van kinderboekenmaker Olivier Tallec. Deze en nog vele andere hebben wij mogen lezen. Nieuwsgierig? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties Het fantastische bomen- en plantenboek

Auteur en illustrator: Olivier Tallec | Vertaler: Marita Vermeulen | Uitgever: De Eenhoorn | 23 augustus 2023 | 56 pagina’s | 9789462917231 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

1 reactie

  1. Wat lollig! En wat een fantasie, lijkt mee een feestje om voor te lezen, en in de klas kunnen kinderen ook zelf eens big weer een andere boom bedenken en tekenen. Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.