Grote Beer en Kleine Beer – Yang Hang, een lief prentenboek

Twee wasberen krijgen ruzie om een slak. Grote Beer en Kleine Beer zijn vrienden, maar nu even niet meer. Kunnen ze het weer goed maken?

lekker lezen

Grote Beer en Kleine Beer gaan samen op pad

Twee wasberen zijn samen op pad om te picknicken. De oudste zorgt goed voor zijn vriend: anders zal hij misschien verlopen lopen. En als het nodig is, mag de kleine wasbeer ook een stukje op zijn rug. Onderweg vinden ze een slakje dat een berg probeert te beklimmen. De ene wil heel graag wachten tot de slak over de steen gaat. Maar de grote wasbeer heeft haast en wil graag verder wandelen. Daarom zet hij het slakje over de steen.
Daar krijgen ze ruzie over, en uiteindelijk gaan ze allebei boos een andere kant op. Na een tijdje beseffen ze dat ze elkaar toch wel erg missen. Gaan ze het weer goed maken? En hoe is het eigenlijk met de slak?

Vrienden helpen

Het thema wat in Grote Beer en Kleine Beer centraal staat is het helpen van je vrienden. Hoe help je je vrienden het meest? Help je ze het meest door dingen voor ze te doen en uit handen te nemen? Of help je ze wellicht meer door ze juist dingen alleen te laten doen?
Dat is de les die de ene vriend aan de andere meegeeft meegeeft: hij neemt dingen veel te snel uit handen en daardoor ontneemt hij slak de ervaring om zelf dingen te leren.
Dit is een mooie les, en zeker ook mooi om eens samen met je kind over in gesprek te gaan.

picknicken

Een lief prentenboek

Deze wijze les maakt het al tot een heel ‘lief’ prentenboek, maar de tekeningen zijn ook echt mooi in Grote Beer en Kleine Beer. Er zijn zachte kleuren gebruikt en de tekeningen zijn paginavullend.
Je ziet de speciale band tussen de twee dieren, en de emoties worden ook mooi weergegeven.  Een lief prentenboek, mét een mooie les!

Specificaties Grote Beer en Kleine Beer

Auteur: Yang Hang│Uitgever: Clavis │9789044838510 │juni 2020│32 pagina’s│meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Grote Beer en Kleine Beer
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.