Stinkend rijk – Fabien van der Ham, maakt geld echt gelukkig?

Stinkend rijk geschreven door Fabien van der Ham, gaat over Donovan die Stinkend rijk is. Tenminste dat zeggen zijn klasgenoten. Donovan wil liever gewoon zijn. Als er een spookdief opduikt dan krijgt hij een idee. Maar of dat de oplossing is voor zijn probleem?

Stinkend rijk

Spookdief of niet

Donovan is verhuisd naar een luxe huis en een mooie straat in Dorrestein. Alles is hier anders. Hij wordt op school een kakker genoemd maar het enige wat hij wil is normaal zijn. Als zijn vader dan ook nog een jacht koopt is hij het zat. Hij besluit samen met zijn zus de boot te koop te zetten maar dit loopt niet helemaal volgens plan. Ook laat Donovan spullen verdwijnen uit huis. Zijn ouders doen aangifte in de hoop de spookdief die actief is in de buurt, op te sporen.

Geluk

Ondertussen is Donovan met zijn vrienden de echte spookdief op het spoor. Hoe gaat dit aflopen. Wordt de dief gepakt? En wat gebeurd er met Donovan als zijn ouders erachter komen dat niet de spookdief maar Donovan de spullen uit huis heeft laten verdwijnen. Uiteindelijk hebben al deze gebeurtenissen wel een goed einde in Stinkend rijk. Want het grote huis krijgt een hele nieuwe bestemming waar iedereen toch nog heel gelukkig van wordt. Welke bestemming dit huis krijgt en hoe dit avontuur precies afloopt moet je zelf maar lezen in Stinkend rijk.

illustraties uit Stinkend rijk

Stinkend rijk voor echte lezers

Het boek Stinkend rijk is een goed te lezen boek voor kinderen vanaf ongeveer 9 jaar. Stinkend rijk geeft aan dat rijk zijn niet altijd leuk is en dat geld niet gelukkig maakt. Het boek geeft wel aan dat als je rijk bent, je gelukkig kan worden door mensen te helpen. En niet door alleen maar spullen te kopen.

Conclusie

Het boek heeft wel een beetje lange inleiding naar het uiteindelijke verhaal. Je moet even doorlezen om in het verhaal te komen. Wanneer de dief in beeld komt en Donovan actie gaat ondernemen wordt het boek leuker en leest het wat sneller weg. Stinkend Rijk heeft weinig plaatjes en is geschikt voor echte lezers die zich kunnen vasthouden aan het verhaal.

Specificaties Stinkend rijk

Stinkend rijk

Auteur: Fabien van der Ham|Illustrator: Wilma van den Bosch |  Uitgever: Clavis |9789044836202 | 1 juni 2019| 166 pagina’s |meer informatie vind je hier

Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.