Een duistere plek – een heerlijke pageturner

Toen ik Een duistere plek tegenkwam in de brochure van De Crime Compagnie, was ik niet direct verkocht. De cover sprak mij niet heel erg aan. Ik kon er in mijn hoofd net echt een verhaal bij bedenken waar het over zou kunnen gaan en ik werd niet geprikkeld. Maar ze zeggen altijd: Don’t judge a book by the cover. Dat blijkt ook hier weer, want nadat ik de flaptekst had gelezen was ik wel nieuwsgierig geworden en erg benieuwd naar het verhaal. Ben je benieuwd wat ik uiteindelijk van Een duistere plek vond? Lees dan verder.

Een duistere plek cover

Synopsis Een duistere plek

Coco en Lieve zijn tweelingzussen en hebben een hoop meegemaakt en nu nog steeds. Als Lieve aan Coco vraagt om tijdelijk van leven te wisselen, stemt Coco in. Het is namelijk de enige manier om te ontdekken wat Lieve overstuur maakt en waar ze in verzeild is geraakt. Al snel blijkt dat Lieve in groot gevaar is, haar leven bestaat uit leugens en bedrog.

In het mortuarium waar Maud werkt worden de lichamen van twee jonge vrouwen binnengebracht. Maud blijft zich afvragen wat er gebeurd kan zijn. Ze raakt verstrikt in zaken waar ze ver vandaan zou moeten blijven. Maud krijgt eindelijk haar zoontje Mees weer thuis te logeren, die in een pleeggezin woont omdat Maud onder toezicht staat van jeugdzorg. Maud is gelukkig, maar door bepaalde handelingen van Mees, heeft Maud het idee dat er iets met hem aan de hand is. Mees heeft bijvoorbeeld een denkbeeldig vriendje. Heeft haar ex daar soms iets mee te maken? Daarnaast werkt Maud in het mortuarium en ze woont erboven.

Mijn leeservaring van Een duistere plek

Een duistere plek is een spannende thriller, waarin je afwisselend leest tussen de personages Maud en Coco. In het begin heb je echt geen idee wat die twee met elkaar te maken hebben. Maar hoe verder je bent met lezen, hoe beter je het begrijpt en vallen de puzzelstukjes op hun plek.

Wanneer Coco met leven van Lieve ruilt, kom je er als lezer ook langzaam achter wat er aan de hand is.
Het wordt pas helemaal spannend als Maud achter een bepaald geheim komt. Moet ze dit aan iemand vertellen of houdt ze haar mond? Doordat Een duistere plek de twijfels van Maud beschrijft, weet je lange tijd niet wat Maud gaat beslissen. Hierdoor blijft het spannend tot het einde.

Sluipwesp is het voorgaande deel van Een duistere plek. Ik vind het jammer dat ik daar pas na het lezen van Een duistere plek achter kwam. Ik heb wel het idee dat ik waardevolle informatie heb gemist, vooral over hoe het leven van Maud eerder was, hoe het leven haar heeft gevormd zoals ze nu is.

De schrijfstijl van Annerieke de Vries is fijn en leest vlot. De hoofdstukken van Een duistere plek zijn wat aan de lange kant, maar bij dit verhaal valt dat niet eens op, doordat je er doorheen vliegt. Voor je het weet, heb je het boek al uit.

Andere spannende boeken van De Crime Compagnie

Als je Een duistere plek een leuk en spannend boek vond, dan zijn de onderstaande boeken ook misschien iets voor jou. Als je op de titel klikt dan kom je bij de recensie van dat boek terecht.

Over Annerieke de Vries

Annerieke de Vries (1964) woont in de buurt van Gouda. Ze schrijft zowel thrillers als romans. Haar debuut Sluipwesp verscheen in 2018. De Vries heeft een fascinatie voor verhalen. In haar werk als leidinggevende op operatieafdelingen en als online coach voor startende leidinggevenden komt ze met veel, vaak mooie en intrigerende, verhalen in aanraking. Pas in 2009 ontdekte zij haar passie voor het schrijven. In 2008 kwam een diepgewortelde wens bovendrijven: het schrijven van een boek.

In september 2009 voegde ze daad bij gedachte met een schrijfcursus bij redacteur Sander Blom van Uitgeverij Contact (nu Atlas Contact). Zonder enige kennis en ervaring en best onzeker, reisde ze naar de Prinsengracht in de hoofdstad om op de zolder van de uitgeverij de lessen te volgen. Hetgeen ze daar leerde smaakte naar meer! Enthousiast begon ze aan het schrijven van een boek. Het duurde negen jaren en de acht manuscriptversies voor Annerieke de Vries in 2018 uiteindelijk een uitgever vond voor haar debuut Sluipwesp*.

Specificaties Een duistere plek

Auteur: Annerieke de Vries | Uitgeverij: De Crime Compagnie | oktober 2023 | 183 pagina’s | 9789461098252 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.