Ken Je Die Mop? Een Marianne Busser en Ron Schröder

Ken je die mop? Mijn reactie op die vraag is eigenlijk niet zo netjes. Ik kom uit de tijd en omgeving dat je reageerde met iets minder nets op die vraag. Ik ben ook opgegroeid met de VPRO en Villa Achterwerk in volle glorie, en was alles eigenlijk heel normaal wat nu allemaal niet meer kan. Dus de moppen die ik ken kan ik eigenlijk niet aan mijn dochter overdragen. Ik word vast op het matje geroepen als ze die zou vertellen.

ken je die mop

Ken Je Die Mop?

Gelukkig is daar dit boek Ken Je Die Mop! Een leuk klein boekje allemaal kindvriendelijke mopjes anno 2020! Gekke rijmpjes en verhaaltjes met een grappige twist. Nou valt er over humor natuurlijk genoeg te twisten en is het fijn dat er meerdere mopjes instaan. Zo is er voor ieder wel een passend grapje. De illustraties zijn kleurrijk en vrolijk.

De moppen zelf zijn op rijm en dat leest lekker weg voor de zelf lezers maar met voorlezen is dat ook altijd fijn. De onderwerpen zijn divers en de karakters zijn kleurrijk. Sommige mopjes zijn simpel terwijl anderen even tijd nodig hebben om te bezinken. Met Ken Je Die Mop ben je niet snel uitgelezen en naast lachen worden kinderen, en jezelf soms echt even aan het denken gezet.

Wat vinden we ervan?

Zoals ik eerder aangaf valt er over humor genoeg te twisten. Wat de 1 grappig vind hoeft voor de ander totaal niks te doen. Dat merkte ik al snel met dit boek. Bij de mop van ‘Lekker op schoot’ moest mijn dochter niet lachen om de grap maar ik weer wel. Dankzij ‘Een vreselijk portret’ kwam er een heel gesprek tot stand voordat er gelachen werd. En dat is het mooie van moppen. Uiteraard mag er gelachen worden maar vaak zit er veel meer achter.

Mijn dochter neemt dingen heel letterlijk en haar humor is zich heel erg aan het vormen. Waar iemand het grappig vind als er gestruikeld wordt, zo zielig kan ze dat vinden. Tegelijk leert ze door Ken Je Die Mop omgaan met verschillende emoties en leert ze de grap ervan inzien.

Ken Je Die Mop is een klein maar fijn boekje. Naast het lachen doet het nog veel meer bij ons en dat is boeiend. Ik ben benieuwd welke reacties er komen als ik dit in mijn BSO groep voor ga lezen. En ik ben benieuwd welke mop favoriet wordt van mijn dochter.

Specificaties Ken Je Die Mop

Auteurs: Marianne Busser en Ron Schröder | Illustraties: Sam Loman | Uitgever: Van Holkema & Warendorf | 9789000371778 | 32 pagina’s | leeftijd 6 – 9 jaar | Meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

ken je die mop
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.