Disney’s gouden verhalen voor het slapengaan – een prachtige bundel

Wij zijn gek op de sprookjes van Disney. We hebben bijna alle films gezien en houden van de figuren uit de films. En hoe geweldig is het dan dat je van de mooiste verhalen van Disney kan genieten in één bundel: Disney’s gouden verhalen voor het slapengaan. Een prachtig boek voor alle Disneyfans!

Disney's gouden verhalen voor het slapengaan

Bundeling van gouden boekjes: Disney’s gouden verhalen voor het slapengaan

De tanden zijn gepoetst, het kussen is opgeschud, het nachtlampje brandt… Tijd voor een Disneyverhaal voor het slapengaan! In deze luxe voorleesbundel vind je de mooiste verhalen uit honderd jaar Disney-geschiedenis. Van Finding Nemo tot Alice in Wonderland, van 101 Dalmatiërs tot Encanto. De geliefde boekjes zijn nu verzameld in een prachtige bundel. Om telkens opnieuw uit (voor) te lezen.

11 mooie verhalen op een rij

Als je moet kiezen welk sprookje van Disney je favoriet is, dan is dat natuurlijk een lastige keuze. Misschien wel een onmogelijke keuze! In dit boek zijn elf mooie verhalen verzameld:

Wat ik vooral heel leuk vind in Disney’s gouden verhalen, is dat het een mengeling is tussen oude sprookjes en wat meer nieuwe verhalen. De kinderen van waarschijnlijk de verhalen van Encanto en Cars goed kennen, maar misschien Lady en de vagebond en Dombo nog nooit gezien of gelezen hebben. En daar treffen oude en nieuwe verhalen elkaar dus mooi in deze bundel!

Tekeningen als kleine kunstwerkjes

Wat deze bundel Disney’s gouden verhalen vooral tot een echte aanrader maakt, zijn de prachtige tekeningen. Het is leuk om te zien dat ook te tekenstijl door de jaren heen anders is geworden. Ook al is het allemaal nét wat anders, je herkent de sprookjesachtige Disney stijl erin. Als je de illustraties van het verhaal Dombo bekijkt, die je dat deze echt tof retro aandoen, terwijl het in Alice in Wonderland veel meer sprookjesachtig aandoet. Bij Finding Nemo hebben de karakters door hun grote ogen een schattig karakter, terwijl het The Incredibles en Encanto juist heel erg modern en stoer aandoen.

Wat ik altijd wel wat lastig vind in dit soort voorleesbundels als Disney’s gouden verhalen, is dat de verhalen in een vrij kort hoofdstuk beschreven moeten worden. Daardoor heb je niet de diepgang in de verhalen die je in de films wel hebt, en blijft het allemaal wat oppervlakkig en ga je snel door het verhaal heen. Maar dat doet zeker niets af aan de magie van dit boek. Ik weet zeker dat heel veel kinderen en hun ouders hier heel veel plezier aan gaan beleven.

Specificaties ‘Disney’s gouden verhalen voor het slapengaan’

Auteur: Disney | Uitgeverij: Rubinstein | 9789047632931 | 15 september 2023 | 310 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.