Droomvakantie; een boek om bij weg te dromen

Droomvakantie; wie wil daar nu niet aan denken in deze tijd? De ultieme droomvakantie is voor de hoofdpersoon Zoey naar Alaska; de koude wildernis roept! Ik zelf zou een vakantie naar Alaska niet snel als mijn droomvakantie bestempelen, maar eerlijk is eerlijk: Droomvakantie is een boek om bij weg te dromen!

Droomvakantie in Alaska

Zoey is een lieve meid die werkt als serveerster in een wegrestaurant in haar dorp. Ze heeft het ontzettend naar haar zin; de baan is leuk en betaald goed en de dorpsbewoners kennen haar allemaal. Ze heeft echter een droom; op droomvakantie naar Alaska. Deze droom komt uit als haar beste vriendin Lana haar uitnodigt om naar Alaska te komen. Lana is er dan zelf ook en is daar voor werk. Zoey gaat overstag, ze mag namelijk een hotelkamer in het beste hotel van de stad delen met haar vriendin! Dit scheelt kosten voor een kamer en het geld dat ze daarmee bespaart kan ze dan weer mooi gebruiken voor de prachtige activiteiten die Moose Springs, het stadje waar ze terecht komt, haar te bieden heeft.

Goede start

I’m a sucker for love. Met dit boek zit ik gebakken; liefde komt er zeker (genoeg) in voor! In het begin van het boek kruisen de wegen van Zoey en de eigenaar van eetcafé The Tourist Trap, Graham, elkaar. Er is totaal geen sprake van aantrekkingskracht. Graham heeft het totaal niet op toeristen en Zoey heeft alleen oog voor de prachtige omgeving en de boeken die ze heeft meegenomen.

De droomvakantie van Zoey moet nog beginnen en ze belandt al in een nare situatie; ze wordt hartstikke dronken en wordt de volgende dag wakker op de bank van haar hotelkamer. Hoe is ze hier terecht gekomen en waarom heeft ze zo’n hoofdpijn? Blijkbaar is dat ene speciale drankje, de Growly Bear toch iets minder goed gevallen dan verwacht en is Graham zo aardig geweest om haar naar haar hotel te brengen. Daarom drinkt ze dus bijna nooit…

Heerlijk zwijmelen; of toch niet?

Wanneer komt die liefde nu hoor ik je denken? Nou die voel je door het gehele boek stromen terwijl je het leest. Graham en Zoey groeien steeds wat dichter naar elkaar toe. Ze vinden elkaar toch wel interessant, ondanks dat zij een toerist is en hij een wat nukkige man die juist niet van toeristen houdt.

Zoey haar droomvakantie bevat allerlei excursies en ze geniet optimaal van al het moois dat Alaska haar te bieden heeft. De bergen, ochtendyoga, wandelen, walvissen spotten en ga maar door. Maar niet alles verloopt goed; de ‘huiseland’ Ulysses komt in gevaar, ze belandt in de gevangenis voor een paar uurtjes en als toppunt raakt ze verdwaald. Hoe en wat ga ik natuurlijk niet vertellen.
Maar het zwijmelgehalte is wat mij betreft echt tot een perfect level verwerkt in het boek. Langzaamaan groeien Zoey en Graham naar elkaar toe en je voelt de liefde in de situaties terwijl je leest; heerlijk!

Romantische aanrader!

Droomvakantie is echt een liefdesverhaal; twee mensen die voor elkaar vallen maar diep in hun hart ook weten; dit is een vakantieliefde. Hoe moet dat nu verder? Dit boek valt echt in de categorie roman en ik houd ervan! Het is niet alleen zwijmelen/liefde wat de klok slaat in dit boek; spanning, verdriet en humor komen ook zeker aan bod en dat maakt het de perfecte mix.

Wat ik zo mooi vind aan dit boek, is dat terwijl ik aan het lezen ben ook echt mezelf ‘verlies’ in de hoofdpersonen. Het boek is heel fijn geschreven zodat het heerlijk weg leest en ik me al heel snel kan inleven in alles wat er gebeurt rondom de hoofdpersonen. Daarnaast is het een boek wat je niet snel weglegt en houd het fijn vast en ruikt het echt naar boek. Ik ben toch niet de enige die aan een boek ruikt wanneer je het voor de eerste keer in je handen hebt?
Droomvakantie; een feelgood boek dat je gelezen moet hebben!

Specificaties Droomvakantie

Auteur: Sarah Morgenthaler | Vertaald door Monique Eggermont | Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers | 9789044932157 | 2021 | 416 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

droomvakantie
footer5


Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

2 reacties

  1. Wat heb ik genoten van dit boek, ik werd er helemaal in gezogen dat resulteerde in het uitlezen binnen een paar dagen. De vuren zullen menig meer wel hebben gedacht, waar moet zij nu zo uitbundig om lachen. Morgen komt het tweede deel en ik kan niet wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.