Droomman, een lekker zwijmelboek van Sarah Morgenthaler

Na het eerste boek, Droomvakantie, van de schrijfster Sarah Morgenthaler is het nu tijd voor boek nummer 2. Deze draagt de titel Droomman. Het eerste deel zorgde bij mij voor een heerlijk zwijmelgevoel; liefde alom. Jullie kunnen je dus wel voorstellen hoeveel zin ik had om deel 2 te gaan lezen. Droomman, here we go!

Drooman zwijmelboek hoofdfoto

Bekende personages

Moose Springs 2 is één van de eerste dingen die ik lees als ik het boek Droomman opensla. Yes; het verhaal speelt zich net als het vorige boek af in het stadje Moose Springs. Midden in Alaska in het mooie koude berglandschap. Daarnaast verklapt de derde zin van het boek ook meteen om wie dit verhaal gaat draaien; Lana Montgomery. En die ken ik! In het vorige deel, Droomvakantie, heeft Lana ook een verhaallijn. Zij is niet de hoofdpersoon, maar de beste vriendin van de hoofdpersoon Zoey. Dit boek zorgt ervoor dat alle ogen op Lana zijn; dit is haar moment!

Lana is niet het enige bekende personage dat haar rentree maakt. Ook Zoey en Graham zijn van de partij in dit verhaal. In Droomman hebben zij meer een bijrol, de rol die Lana had in het eerste boek. Omdat ik de personages al een beetje heb mogen leren kennen in het eerste deel, voel ik me meteen op mijn gemak met dit boek. De herkenning zorgt ervoor dat ik meteen het gevoel heb dat ik het verhaal oppak waar het aan het einde van het eerste boek is geëindigd.

Verhaallijn van Droomman

De titel Droomman geeft het gevoel van het boek al wel weg denk ik; liefde, liefde en nog eens liefde. De hoofdpersoon Lana Montgomery werkt voor de Montgomery Group, het vastgoedbedrijf van haar ouders. De hele familie is werkzaam binnen dit bedrijf en Lana richt zich vooral nu op de bouw van het appartementencomplex in Moose Springs. De inwoners van dit stadje zijn het hier helemaal niet mee eens, zij houden totaal niet van toeristen. Heel wat ondernemers in Moose Springs laten zelfs geen toeristen toe. Puur en alleen omdat deze geen goede indruk hebben achtergelaten bij de plaatselijke bevolking na een verschrikkelijk auto ongeluk waarbij de ouders van een jongen uit het stadje zijn omgekomen.

Maar aan de andere kant; wat moet je doen als je bijvoorbeeld een poolcafé hebt net zoals Rick en de inkomsten hiervan nihil zijn? Laat je dan tegen je gevoel in wel toeristen binnen en verdien je er een aardige boterham aan of houdt je ze buiten de deur met alle gevolgen van dien? Het poolcafé staat op het randje van de afgrond en de rekeningen stapelen zich op.

Lana en Rick

Lana is een echte powervrouw. Ze is een succesvolle zakenvrouw en reist veel voor haar werk. Daardoor is het wel lastig om relaties aan te gaan en het behouden van vriendschappen is ook een hele klus. Dit resulteert in het gevoel van eenzaamheid bij Lana, maar dit laat zij zeker niet merken. Ze is immers druk bezig met het winnen van het vertrouwen van de bewoners van de stad.

Rick daarentegen probeert zijn hoofd boven water te houden met zijn poolcafé. Hij staat er alleen voor sinds zijn vrouw bij hem weg is gegaan. Het café hebben ze samen opgezet en hij vertikt het om het op te geven.
Twee totaal verschillende werelden; de één zwemt in het geld en heeft luxeproblemen en de ander heeft een groot geldtekort en baant zich in het zweet. Toch raken deze twee werelden met elkaar verstrengeld. Lana en Rick leren elkaar steeds beter kennen en kunnen elkaars gezelschap wel waarderen. Ze groeien langzaam naar elkaar toe, maar is dat wel zo’n goed idee?

Droomman, een feelgood zwijmelboek

Dit is echt een feelgood boek. Deze roman zit vol humor en uiteraard liefde. Het verhaal is zo geschreven dat je er makkelijk in ‘verdwijnt’. Het leest heerlijk weg; of dat nu is met je neus in de zon of onder een dekentje op de bank. Geloof me ik heb het beide gedaan! Droomman laat zien en ervaren dat mensen uit twee totaal verschillende werelden niet alleen voor een ‘kerstdagenfling’ bij elkaar kunnen zijn. Rick en Lana bewijzen dat wanneer je beide ervan overtuigd bent dat het iets kan worden, je hier ook voor moet gaan. De keuze is aan jezelf; kies je voor de makkelijke of de iets meer uitdagende weg? Waarom kan je niet het beste van twee werelden hebben?

Gaandeweg het boek ga je echt met Rick en Lana op reis. Je voelt dat ze dichter tot elkaar komen, maar voelt ook de spanning en druk van de buitenwereld. Tijdens het lezen krijg je ook echt mee hoe zij deze druk en spanning ervaren en gaat met ze meeleven. Je hoopt als lezer echt dat ze bij elkaar blijven en nog lang en gelukkig leven. Laten we eerlijk wezen; zo’n happy ending doet het toch altijd goed? Maar of Droomman een happy ending heeft?

Doorgeefboek

Droomman is wat mij betreft echt een doorgeefboek. Samen met mijn moeder heb ik al heel wat boeken verslonden. Vaak geven wij boeken aan elkaar door om te lezen. Droomman is er zeker één van! Een dosis liefde om mee te ontspannen, daar houden we allebei wel van. Je wordt echt in het verhaal meegenomen en ik vind het leuk om te lezen omdat dit boek verdergaat op het verhaal van Droomvakantie. Op naar deel 3 zou ik zeggen!
Dit boek gaat dus als een echt doorgeefboek naar mijn moeder. Nog iemand die dit leuke boek kan gaan lezen.

Leuk om nog te vermelden is dat de schrijfster, Sarah Morgenthaler, twee keer een Golden Heart Finalist was. Hierbij worden manuscripten erkent die geschreven zijn door mensen die nog geen roman of novelle hebben uitgebracht. Sarah was hier finalist van in 2017 en 2018. Daarnaast heeft ze de NOLA STARS Suzannah Award gewonnen voor haar romantische fictie. Dit is een schrijfster die we in de gaten moeten houden!

Specificaties Droomman

Auteur: Sarah Morgenthaler | Vertaald door Monique Eggermont en Janine van de Kooij | Uitgever: A.W. Bruna Uitgevers | 9789400513204 | 2021 | 416 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Footer5

Chantal
Delen is enorm lief

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.