Tocht naar de brandende velden – een derde deel in de Ruiters van de nacht

Toen ik gevraagd werd of ik Tocht naar de brandende velden, het derde deel van de Ruiters van de nacht wilde lezen en of ik ook mee wilde doen met de blogtour, heb ik eerlijk gezegd even getwijfeld. Deel één en twee heb ik vorig jaar ook al gelezen. Toen had ik er wat problemen mee, mede doordat ik bepaalde scènes heftig vond, Maar ook omdat ik vaak over de namen van verschillende magien struikelde. Maar ergens werd ik toch geprikkeld om deel drie te lezen. Dit omdat het hele idee achter de serie zo ontzettend goed bedacht is, dat ik ja heb gezegd.

Omdat het al een tijd geleden is dat ik de eerste twee delen had gelezen, besloot ik die eerst te gaan herlezen, voordat ik begon aan Tocht naar de brandende velden. Hierdoor hoopte ik weer in het verhaal te komen en daardoor dit derde deel beter te begrijpen. Het eerste deel kwam ik beter doorheen dan vorig jaar. Maar deel twee daarentegen helemaal niet. Deel twee heb ik halverwege weggelegd en ben aan deel drie begonnen. Lees je mee wat ik van Tocht naar de brandende velden vond?

Tocht naar de brandende velden cover

Waar gaat Tocht naar de brandende velden over?

Tocht naar de brandende velden gaat verder waar Het geheim van Winterplas is geëindigd. Winterplas heeft een nare smaak achtergelaten bij de Ruiters. Ze leden verliezen maar ook een onverwachte winst, die hun veel energie heeft gekost. Nu gaan ze verder met hun tocht. De tocht varen ze op een eeuwenoud piratenschip, genaamd de Nachtbraker. Hun bestemming zijn de Brandende Velden, waar het antwoord op de Eeuwige Schemering zou moeten liggen.

Tijdens de Tocht naar de brandende velden leren de Ruiters de Laroyi, een mystiek volk, kennen. Deze zijn geboren met dezelfde Gevoelensmagie die Nick gek maakt. In ruil voor het delen van kennis, moeten de Ruiters de Laroyi een helpende hand bieden. In hun bijzijn worden Nick, Venga en Esprit onderworpen aan de volledige omvang van hun kwelling. Ze maken er nieuwe vrienden en beleven nieuwe avonturen. De magie van een aantal van de groep komt tot een volledige ontwikkeling.

Maar ook de Nachtbraker valt niet te besturen, het schip heeft een eigen wil. Door de onheilspellende stromingen, waarin de Ruiters en hun dieren worden meegevoerd, liggen onbekende gevaren op de loer. Zullen ze de rit op de Nachtbraker overleven en aankomen waar ze naartoe willen?

Tocht naar de brandende velden achterkant

Tocht naar de brandende velden: pittig boek

Tocht naar de brandende velden was een pittig boek weer om te lezen. Het is een groot opgezette fantasiewereld waarin meerdere vormen van magie voorkomen. Ondanks dat ik al in het derde boek zat en zelfs deel 1 en 2 (deels) heb herlezen, bleef ik er moeite mee hebben. Er gebeurt zoveel, de gebeurtenissen volgen elkaar ook heel snel op. Zeker in Tocht naar de brandende velden. Hierdoor moet je echt constant je aandacht erbij houden, anders heb je dingen gemist en is er kans dat je dingen niet goed snapt. En uiteindelijk stapelt zich dat alleen maar op. Ik moest een aantal keer een paar pagina’s terugbladeren en die herlezen om weer bij te zijn.

blz proloog

Goed bedacht en uitgewerkt

Heel deze fantasiewereld is zo ontzettend goed bedacht en uitgewerkt. Naast de Ruiters en dieren, spelen ook voorwerpen en de natuur een grote rol in het verhaal. Zeker in Tocht naar de brandende velden, maken de personages een enorme groei mee. De emotionele diepgang wordt heel sterk. Daarnaast groeien de vriendschappen en wordt het vertrouwen in elkaar groter. De gebeurtenissen zijn ontzettend gedetailleerd beschreven. De gevoelens en emoties van de personages kruipen gewoon onder je huid. Helemaal bij Tocht naar de brandende velden voelde ik dat. Mathias Maho vind ik erg in zijn schrijven gegroeid t.o.v. de voorgaande twee delen. De zielsdieren zijn, naast de personages en de paarden, in mijn hart gaan zitten, helemaal na het lezen van Tocht naar de brandende velden.

blz h1

Conclusie

Tot nu toe heb ik, ondanks dat ik mij door het boek heen moest worstelen, het meest genoten van Tocht naar de brandende velden. De wereld is echt heel goed in elkaar gezet. Maar doordat er zoveel in korte tijd gebeurt, had ik vaak moeite om het verhaal te blijven volgen. Je aandacht er bij houden is erg belangrijk bij deze serie. Er komt nog een deel vier aan, Het Dodemansbos. Releasedatum december 2024 (bron) Ik denk dat ik deze nog wel wil gaan lezen. De titel klinkt erg spannend en ik ben ook benieuwd hoe de serie gaat eindigen. Maar ik weet nog niet zeker of ik de serie ga herlezen. Mathias Maho heeft ontzettend zijn best gedaan om een goed verhaal neer te zetten. Ik vond het ook zeker niet slecht, maar ik denk dat Dark Fantasy gewoon niet bij mij past.

Misschien dat ik af en toe wat ‘lichtere’ fantasy wil gaan lezen en als ik daar wat meer ‘ervaren’ in wordt dat ik over een aantal jaar deze Ruiters van de nacht serie wel nog een keer wil proberen te lezen als ik denk dat ik daar klaar voor ben. Ik hou ze voorlopig wel in mijn boekenkast.

Maar hou je van (Dark) fantasy en vind je het juist fijn als er veel in korte tijd gebeurt en ben je daarnaast misschien ook wel een grote dierenvriend? Dan kan ik je deze serie zeker aanraden!

blz h2

Serie Ruiters van de nacht

Andere boeken die je misschien wel interessant vind

Over Mathias Maho

Mathias (oktober 1990) volgde de opleiding Kantooradministratie & Gegevensbeheer. Na lang twijfelen heeft hij besloten om zijn liefde voor dieren aan te sterken, door in september 2018 te starten met een opleiding Dierenartsassistent-Paraveterinair via afstandsonderwijs. Na een suggestief voorstel uit zijn vriendenkring, besloot Mathias toe te geven aan een oude passie: het schrijven. Als kind genoot hij er van om kleine toneelstukjes uit te werken. Op zijn eenentwintigste begon Mathias Maho aan de fundering van wat later zou uitgroeien tot Ruiters van de nacht.

Specificaties Tocht naar de brandende velden

Auteur: Mathias Maho | Uitgeverij: Zilverspoor | Serie: Ruiters van de nacht | augustus 2023 | 385 pagina’s | 9789463084963 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor Bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Cindy
Delen is enorm lief

Via Instagram reviewt Cindy boeken via cindysboeken_official. Ze leest graag verschillende soorten boeken maar feelgood & thrillers zijn favoriet. Naast haar drukke baan leest ze graag ter ontspanning. Niks zo lekker om te verdwalen in een mooi, goed en spannend verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.