Eekhoorn speelt verstoppertje! Een interactief voorleesboek met tellen tot 10!

Het is heerlijk weer en eekhoorn wilt graag buiten spelen met zijn vriendjes. Samen spelen ze verstoppertje, wie kent het niet? Het tellen blijkt toch best lastig.. lukt het jou om samen met je peuter tot 10 te tellen en de dieren te vinden in Eekhoorn speelt verstoppertje.

Eekhoorn speelt verstoppertje

Eekhoorn speelt verstoppertje

In Eekhoorn speelt verstoppertje is hij samen met zijn vrienden aan het buitenspelen. Eekhoorn verstopt zich en roept dat olifant hem moet gaan zoeken. Olifant legt aan zijn vriend uit dat het spelletje niet zo in z’n werking gaat. Na een uitleg gekregen te hebben over het spel wagen ze een nieuwe poging.

De vrienden giraffe, panda en aap willen uiteindelijk ook graag meespelen, echter blijft het tellen toch best lastig voor hen. De andere twee vrienden vertellen een manier om te tellen en gaan hier mee aan de slag. Vervolgens gebeurt er iets met aap… Al nieuwsgierig naar de manier van tellen of wat er met aap aan de hand is? Kom er zelf achter in eekhoorn speelt verstoppertje!

Eekhoorn speelt verstoppertje

Wie niet weg is is gezien, ik kom….!

In eekhoorn speelt verstoppertje is er op een kinderlijke wijze aandacht geschonken aan de telrij. Voornamelijk de cijfers 0 tot en met 9 staan centraal tijdens het spel wat de dierenvrienden met elkaar spelen. Door de speelse wijze van de auteur en illustrator kan je met je peuter oefenen. De benaming van cijfer en getal wordt nog vaak door elkaar gehaald waardoor er meer taalverwarring ontstaat. Hieronder een korte toelichting in de hoop de verwarring op te helderen. De 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 en 9 zijn cijfers vervolgens als ze gecombineerd worden noemen wij dit in basisschool termen een getal.

Tijdens het lezen zelf wordt er gebruik gemaakt van visuele ondersteuning en de uitgeschreven termen van de cijfers. Er wordt duidelijk gesproken en geschreven over een, twee, drie enzovoorts. Op de eerste en laatste bladzijde zijn de cijfers zichtbaar in het wit op een groene ondergrond. Tevens is er tijdens het verhaal gebruik gemaakt van het eten van de dieren als hulpmiddel om mee te tellen. Een erg nuttige en waardevolle toevoeging aan het verhaal.

mijn mening over Eekhoorn speelt verstoppertje

De auteur Arend van Dam en illustrator Alex de wolf zijn twee bekende namen voor mij. Een aantal van hun boeken gebruik ik namelijk nog dagelijks tijdens de wereldoriëntatie lessen. Hieronder een aantal voorbeelden:

boekenvoorbeeld

Toen ik zag dat er een nieuw boek van hun verscheen wilde ik deze graag lezen. Ondanks dat ‘Eekhoorn speelt verstoppertje’ voor de jongere doelgroep is vind ik het wederom een mooie uitgave. De manier van illustreren blijf ik verfijnd maar toch ook simpel vinden. Dit zie je onder andere terug in de ondersteunende illustraties tijdens het tellen.

Tevens vind ik de uitgave erg handig gemaakt. De voorzijde en achterzijde zijn van dikker karton gemaakt waardoor dit voor een peuter makkelijker vast houden is. De tussen bladzijdes zijn een stuk dunner maar voelen wel steviger aan, niet zoals bij een normaal leesboek.

Eekhoorn speelt verstoppertje

Specificaties over Eekhoorn speelt verstoppertje

Auteur: Arend van Dam | Illustrator: Alex de Wolf | Uitgeverij: Ploegsma Amsterdam | februari 2023 | 32 pagina’s | 9789021684307 | meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier voor bol

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Eekhoorn speelt verstoppertje
Footer 8 met bol verwijzing
Kimberley
Delen is enorm lief

Hoi, ik ben Kimberley, geboren in 1998 en ik woon in Rotterdam. Ik werk fulltime in het onderwijs waar ik met veel plezier aandacht schenk aan boeken, voorlezen en leesbevordering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.