Wat Mick zag een speurboek – Lars Deltrap

Een speurboek, dat is het boek Wat Mick zag van Lars Deltrap. Als Mick met zijn familie gaat logeren in een wat ouder hotel in de Ardennen gebeuren er rare dingen. Tenminste, dat vindt Mick. Er verdwijnen zomaar spullen en sommige gasten gedragen zich verdacht. Als Mick en Hannah ’s nachts ook nog een bootje op het meer zien besluiten ze op onderzoek uit te gaan.

Wat Mick zag

De vragen van Mick

Het verhaal Wat Mick zag speelt zich af in een gezellig maar oud hotel. Als snel maak je kennis met de andere hotelgasten. Als Mick en Hannah op de kamer zijn ploft Hannah op bed met haar telefoon en pakt Mick zijn koffer met detective spullen uit. De eerste vragen komen bij Mick tijdens het eten. Op de tekeningen kan je zien waarom. Als Mick na het eten naar zijn kamer gaat kraakt er iets. Zouden er spoken zijn in dit hotel?? Om deze en andere vragen te beantwoorden moet je het boek Wat Mick zag zelf gaan lezen.

Prentenboek of speurboek

Wat Mick zag is een bijzonder prentenboek met grote zoekplaten. Door de vele details in de leuke illustraties kan je vast wat meer informatie krijgen over wat er op de volgende pagina’s allemaal gebeurd. Lars Deltrap heeft zelf de illustraties voor dit boek gemaakt waardoor het boek echt een geheel wordt. De zwart wit pentekening waarbij bepaalde onderwerpen zijn ingekleurd, zorgen voor een origineel soort speur– prentenboek.

Wat Mick zag

Wat zag Mick eigenlijk?

Er is niet veel tekst in Wat Mick zag, maar er is veel te zien op de mooie tekeningen in dit boek. Het boek is geschikt om voor te lezen maar zeker ook om zelf te lezen voor kinderen van groep groep 5 of 6. Ontraadsel het verhaal door middel van de aanwijzingen in de tekeningen. Maar let op…..het einde is misschien anders dan je zou verwachten.

Specificaties Wat Mick zag – een speurboek

Wat Mick zag

Auteur: Lars Deltrap | Uitgever: Querido| 9789045124308 |1 juni 2020 |48 pagina’s | meer informatie vind je hier

Rosalie
Delen is enorm lief

Hallo, ik ben Rosalie en ik ben 10 jaar en zit in groep 8. Ik hou van viool spelen, ballet en Tang Soo Do (koreaans karate). In de winter ski ik ook op de skibaan en ga ik elk jaar op wintersport. Verder speel ik graag buiten, hou van spelletjes, knutsel en ik teken heel graag. Ook lees ik veel verschillende boeken en daarom zal ik als gastblogger reviews gaan schrijven over diverse kinder- en jeugdboeken. Ik hou vooral van grappige, avontuurlijke en spannende boeken zoals bijvoorbeeld Superjuffie, Harry Potter, Leven van een Loser, Tom de Groot, De Gorgels enz. Ik vind het leuk om te horen of jullie mijn blogs leuk vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.