En … – een boek met de kortste titel ooit?

Dit moet wel het boek zijn met de kortste titel ooit! Want meer dan het woordje ‘en’ met daarbij drie puntjes is de titel nog. Dat maakt wel heel nieuwsgierig naar het verhaal?

kaft

En … – een grappig en meeslepend stapelverhaal

‘En…’ is een stapelverhaal. Het begint met een hele simpele handeling. Een kindje wil een vlinder aanraken, die op een bloem zit. Maar daar wordt voor gewaarschuwd: ‘Neen! Raak de vlinder niet aan!’
Vervolgens ontvouwt het verhaal zich. Want als de vlinder wegvliegt, valt er een bloemblaadje. Dat bloemblaadje valt dan op een mestkever, die vervolgens zijn bol mest verliest. Zo gaat het verhaal door, tot er uiteindelijk een enorme ramp zal plaatsvinden. Zou het meisje de vlinder gaan aanraken?

en...

En toen… en toen…

Je kent het wel. Kinderen hebben bijna allemaal een fase dat ze verhalen gaan vertellen waarbij ze regelmatig de woorden ‘En toen… en toen…’ gebruiken. Heel herkenbaar, en dat maakt de link naar dit verhaal zo leuk. Want alles staat met elkaar in verband. Want wat gebeurt er als je dit doet? En hoe gaat het daarna verder? Mijn eigen dochter kon erg om dit boek lachen. Vervolgens hebben we ook ons eigen ‘En…’ verhaal bedacht. Want dat is natuurlijk ook superleuk om te doen!  

Grappig eind

Het boek is erg grappig qua opzet. Bovendien is het einde is enorm verrassend. Wat dat is, ga ik natuurlijk niet vertellen, maar wij hebben hier erg om kunnen lachen.
Het boek heeft een adviesleeftijd vanaf 3 jaar. Het verhaal is simpel qua opbouw, en daardoor erg geschikt voor jongere kinderen. Maar ook voor kinderen die wat ouder zijn is het een leuk boek, omdat die echt bezig zijn met de gevolgen van de acties die er plaatsvinden.
De tekeningen in ‘En…’ zijn gemaakt in mooie, heldere kleuren en paginavullend. En… ben jij nu al benieuwd naar dit boek?

boek

Specificaties En…

Auteur: Philippe Jalbert | Uitgever: De Eenhoorn│ 9789462915282│november 2020│32 pagina’s│meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

kaft
Footer5
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.