Wie achter deze deur verdwaalt, een Kromhout en Dragt samenwerking

Ik hou van Tonke Dragt. Wat heeft deze vrouw mij vele mooie en spannende leesmomenten bezorgd als kind, en ook als volwassene! Nog steeds als ik haar boeken lees wordt ik direct in haar wereld gezogen. Voor mij zijn het verhalen met de maximale verwondering en beleving van een kind. Gecombineerd met volwassen humor en spanning. Wie achter deze deur verdwaalt is niet zomaar een Tonke Dragt boek. Voor dit boek is een bijzondere samenwerking tot stand gekomen met Rindert Kromhout. En bijzonder is het zeker.

Wie achter deze deur verdwaalt

Wie achter deze deur verdwaalt

Laat je meeslepen door dit bijzondere, raadselachtige avontuur dat Tonke Dragt en Rindert Kromhout samen schreven. Met een voorwoord van Tonke Dragt en een nawoord van Rindert Kromhout over de totstandkoming van het boek.

De verlegen Laurenzo mag op bezoek bij een beroemde schrijfster. In haar huis ontdekt hij een deur die op slot zit. Volgens de schrijfster wachten achter die deur onbekende landen, die je alleen kunt betreden met een visum dat goedgekeurd moet worden door de ambassadeur. Laurenzo’s klas twijfelt: wie is die geheimzinnige ambassadeur? Wat wacht er achter die deur? Er is maar één manier om daarachter te komen…
Een raadselachtig avontuur van Tonke Dragt en Rindert Kromhout, met prachtige illustraties van Linde Faas.

EEN DICHTE DEUR.
EEN VERBORGEN WERELD.
WIE DURFT NAAR BINNEN?

Tonke Dragt

Tonke Dragt is dus een echte dikke favoriet van mij. Ik hou van haar verhalen. Geheimen van het Wilde Woud, Brief voor de koning heb ik ontelbaar vaak gelezen. Tiuri en Piak hebben een plekje in mijn hart en zijn vrienden voor het leven geworden. Maar ook de Zevensprong is geweldig, Verhalen van de tweelingbroers en Torenhoog en mijlen breed. En Het gevaarlijke venster waar we weer terug gaan naar het land van Unauwen. Ogen van tijgers heeft onze reviewer Elias een leuke review van geschreven. Ik hou gewoon van Tonke en ik had heel veel zin in Wie achter deze deur verdwaalt.

Tonke Dragt heeft dit boek samen Met Rindert Kromhout geschreven én vertolkt een rol als personage: Lavinia Morgenster. Lavinia… de liefde van Tiuri! Erg leuke verwijzing. En zo zit het boek ‘Wie achter deze deur verdwaalt’ vol met duidelijke en minder duidelijke knipogen. Het voorwoord is ook van Dragt en wat een heerlijk voorwoord! En kijk eens goed naar bladzijde 32, ik meen veel herkenning te zien in sommige schilderijen.

Rindert Kromhout

Uhm… ik zou graag net zo vol lof over Rindert Kromhout willen spreken, maar ik ken deze auteur niet zo goed! Ik weet dat collega lezer Tanja een review heeft gemaakt over De naam van mijn vader. En Wat ruik ik daar zijn we ook rijk op deze site. En terwijl ik zo onderzoek doe naar deze schrijver zie ik zeker boeken die ik ken. Maar toen ik begon met Wie achter deze deur verdwaalt, las ik het vooral voor Tonke Dragt. Tot aan het nawoord..

Daar heeft Kromhout me weten in te pakken in een paar bladzijdes en ook voor zich te winnen. Hij geeft hiermee direct een eigen stempel aan dit bijzondere boek. Een gelaagdheid aan de samenwerking en laat duidelijk van zich horen. Wat fijn dat deze twee mooie en bijzonder mensen elkaar hebben gevonden en samen dit boek hebben gemaakt!

Verwondering voor iedereen

Zo geeft Kromhout in zijn nawoord van ‘Wie achter deze deur verdwaalt’ aan dat hij graag eens een speciale klas in een verhaal wilde verwerken. Met kinderen die niet aan regulier onderwijs kunnen deelnemen. En dat is meteen ook 1 van de sterke punten van dit boek! Meester Tom is geweldig echt. Hoe hij met zijn klasje “speciale” kinderen omgaat is hartverwarmend. Het roept bij mij meteen ook associaties op met De zevensprong. Ook daar is de meester een baken, een inspirerend persoon op zijn eigen manier. En dat is weer van Dragt haar hand, dus geslaagd samenspel op en top.

Daarnaast is ‘Wie achter deze deur verdwaalt’ een boek over avontuur en verwondering. Wat kan en wat is mogelijk. En de reis die je maakt in die verwondering, wat brengt dat weer? De klasgenoten zijn allemaal op een bepaalde manier buitenbeentjes van de maatschappij. En zo behandelen ze elkaar ook. Ze zijn afgewezen en wijzen elkaar ook af. Maar dankzij een passievolle meester gaat daar misschien wel verandering in komen. Prachtig die verweving van fantasie, verwondering en realiteit.

Inspirerend

Voor de doelgroep is het een heerlijk toegankelijk verhaal over kinderen die net allemaal wat anders zijn. Wat meer moeite hebben met reacties filteren. Niet goed kunnen stilzitten of zelfs helemaal afgesloten van de klas aan de les mee moeten doen. Tegelijk straalt het kracht uit en liefde voor boeken. De kracht van lezen, voorlezen en boek is zo sterk, en belangrijk! Dat willen wij met onze boekenblog ook altijd uitstralen. En dat doet Wie achter deze deur verdwaalt zeker. Het is een prachtig verhaal op heel veel diverse niveaus.

En dan volgt het nawoord.. en je dacht alles al te weten. Nee hoor, het nawoord van Wie achter deze deur verdwaalt geeft zo’n ontzettend tof kijkje in de wereld van Dragt en Kromhout. Geweldig! Ik ga niks verklappen maar wat ze samen hebben gedaan en weer in dit boek hebben weten te verwerken, ik ben verliefd op diverse niveaus. Wat een bijzonder en mooi boek.

Ach en lieve Laurenzo in dit boek. Wie achter deze deur verdwaalt is een klein en kort verhaal wat je zal verwarmen. De illustraties van Linde Faas passen perfect bij het geheel en weten het verhaal uitmuntend in beeld te vangen voor mij.

Specificaties Wie achter deze deur verdwaalt

Auteurs: Tonke Dragt & Rindert Kromhout | Illustraties van Linde Faas | Uitgever: Leopold | December 2021 | 9789025881818 | 128 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.