Watkat Dat ben ik een boek met hilarische strips

Hou je erg van grappige strips met rare figuren? lees dan Watkat Dat ben ik. Een hilarisch stripboek met een chagrijnige kat en een altijd blije kat (En domme) die altijd een reden heeft om blij te zijn. Pas op, scherp papier!

Waterdewat gebeurt er in Watkat Dat ben ik?

Watkat Dat ben ik Jim Benton uitgeverij condor stripboek

Er komen niet echt avonturen voor in Watkat Dat ben ik. Maar het leven van Watkat is wel een beetje een avontuur. Vooral omdat hij samen met de meest irritante, blije kat van de wereld moet wonen: Blurmp. Zijn ouders kwamen op die naam door op zijn kont te letten. Als je begrijpt wat ik bedoel *knipoog*. In dit boek neem je een kijkje in het dagelijkse leven van deze kat. Wat nogal vervelend kan zijn (voor de kat niet voor jou).

Cartoontekeningen

kat leest watkat

De tekeningen in Watkat Dat ben ik. zijn erg cartoonachtig en dat maakt het erg grappig. De tekeningen zien er daardoor nog grappiger uit dan de strip eigenlijk al is. Vooral het chagrijnige gezicht van Watkat is erg overdreven groot. En het blije gezicht van Blurmp ook. Het zijn tekeningen met een rare/grappige achtergrond die vaak de betekenis van het plaatje laten zien. Zoals als Blurmp zegt dat hij van alles houdt staan er op de achtergrond heel veel hartjes.

Voor wie is Watkat bedoelt?

watkat en blurmp

Watkat is natuurlijk erg grappig. Ik zou het boek geven aan kinderen van zes tot twaalf jaar. Het is naar mijn mening niet geschikt voor kinderen jonger dan zes jaar. Omdat de ogen dankzij de cartoontekeningen er nog best eng uit kunnen zien. En omdat Watkat binnenstebuiten wordt gekeerd omdat hij keihard heeft gelachen. De afsluiting is wel erg ironisch. Omdat er dan een ziekte: Dom-itis uitbreekt door Blurmp. Dat is vooral ironisch omdat wij nu ook een ziekte-uitbraak doormaken: het coronavirus. Meer boeken over katten? klik dan op deze link.

Specificaties Watkat dat ben ik

Auteur: Jim Benton | Uitgever: Condor | 978942899835 |April 2020| 128 pagina’s | Meer informatie vind je hier.

footer5
Elias
Delen is enorm lief

Mijn naam is Elias. Ik ben 12 jaar en hou van sporten zoals Rugby, toneelspelen en creativiteit. Ik ben altijd buiten behalve als ik aan het gamen ben. Zoals op de Wiiu. En ik vind het leuk om recensies te schrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.