Bunnie vs Monkie en het Doemgenootschap! – een grappige strijd

Al bij de eerste strip heb ik smakelijk zitten lachen. Bunnie vs Monkie en het Doemgenootschap! is een hilarisch boek. Deze graphic novel is voor iedereen die dol is op kleurrijke illustraties. En wie een droog gevoel voor humor heeft kan echt zijn lol op met de geestige avonturen van Bunnie, Monkie en de rest.

Bunnie vs Monkie en het Doemgenootschap!

Synopsis Bunnie vs Monkie en het Doemgenootschap!

Sinds Monkie is gearriveerd is het nog geen dag rustig geweest in het bos van Bunnie en zijn vrienden. Dankzij Monkie de aap en het uiterst sluwe maar briljante stinkdier Stinkie moeten de pluizige bosdieren het dit keer opnemen tegen een enorme robotwalvis, een biggenkanon, een gloednieuwe slechterik en… het echte einde van de wereld! Kunnen Bunnie en vrienden het kwaad stoppen?

‘Bunnie vs Monkie’ is een knotsgekke serie strips van de Britse auteur en illustrator Jamie Smart. De hilarische avonturen van Bunnie en Monkie zijn te lezen in compacte graphic novels. Laat dit gekke duo en hun vrienden je hart veroveren met hun absurde plannen om het bos te beschermen en de wereld over te nemen!

Jamie Smart

Een nieuw lachwekkend avontuur

Bunnie vs Monkie en het Doemgenootschap! is absoluut mijn nieuwe favoriete deel. De avonturen van deze doldwaze dieren zijn grappiger dan ooit. En de droge humor spat letterlijk van de pagina’s. Het verhaal gaat verder waar deze in deel 2 is gebleven. En geeft vervolgens nieuwe details over het bestaande verhaal. Hierdoor ga je bepaalde dingen toch net even anders zien. Of toch niet… Het geeft het verhaal in ieder geval meer diepgang en dan zonder bizarre streken te verliezen!

Bunnie vs Monkie en het Doemgenootschap!

Goed tegen kwaad

In Bunnie vs Monkie en het Doemgenootschap! is de strijd tussen goed en kwaad nog sterker. Bunnie, Big en Weenie willen gewoon genieten van rust in het bos. Terwijl Monkie en Stinkie niets liever willen dan chaos creëren om te heersen over het bos. Bunnie kan dus niet anders dan in verzet komen om zijn dierbare bos te beschermen. Wie zal er dit keer winnen? En misschien nog belangrijker ten koste van wat? Of wie?

Bunnie vs Monkie en het Doemgenootschap!

Een nieuw jaar met Bunnie vs Monkie

Ook in Bunnie vs Monkie en het Doemgenootschap! volgen we de dieren een jaar rond. Je ziet het verloop van de seizoenen heel subtiel terug in de kleurrijke illustraties. Denk hierbij aan sneeuw in de winter, paaseieren in het voorjaar, hier en daar bloemen in de zomer, het verkleuren van de bladeren in het najaar en daarna opnieuw de winter waar een kerstboom is te zien. Toch moet ik eerlijk zeggen dat het minder zichtbaar is dan in deel 1. Daar zag je ook heel duidelijk het verstrijken van de seizoen terug in de natuur. Toch maakt het verhaal wel degelijk gebruik van verschillende gebeurtenissen door het jaar heen. Zo gaan de bosdieren opzoek naar paaseieren en wensen ze elkaar een fijne kerst.

kerst

Teken je mee?

We hebben ook weer heerlijk getekend. En dat vind ik toch elke keer weer een leuke uitdaging. In Bunnie vs Monkie en het Doemgenootschap! kun je leren hoe Actie Bever en Le Vos getekend worden.

En ook deze figuurtjes zijn weer super leuk om te tekenen. Ik ben vooral zeer tevreden over Le Vos. Ondanks dat de kleuren van mijn stiften niet helemaal overeen komen vind ik hem erg tof. Ik hoop dan ook echt dat er in deel 4 weer een aantal teken voorbeelden zitten. Want dit blijft toch echt een leuke toevoeging.

Bunnie vs Monkie graphic novel serie

Je kunt de boeken vast en zeker afzonderlijk van elkaar lezen. Maar ze zijn echt nog veel leuker als je ze wel op volgorde leest. Elk nieuwe deel geeft weer een nieuwe onderliggende laag van het verhaal bloot. Hierdoor krijg je meer inzicht in de verschillende karakters en snap je beter waarom iemand doet wat ie doet. Ook na het lezen van het derde deel Bunnie vs Monkie en het Doemgenootschap! heb ik weer nieuwe inzichten. Maar hoe begon het ook alweer?

Deel 1: Bunnie vs Monkie:
In dit eerste deel van Bunnie vs Monkie kun je kennismaken met Bunnie, Monkie en de andere dieren. Wanneer Monkie in het bos verschijnt en wil heersen over iedereen zit er niks anders op voor Bunnie om het bos te beschermen. Samen met het hem beleef je een doldwaas jaar vol gekkigheid.

Deel 2: Bunnie vs Monkie en de mens-invasie!:
In dit tweede deel van Bunnie vs Monkie leer je iedereen nog beter kennen. Bunnie blijft het bos beschermen tegen de bizarre ideeën van Monkie. En tegen de gekke uitvindingen van Stinkie. Maar er is een nieuwe vijand in het bos…

En het avontuur gaat nog verder! Eind november 2023 kunnen we deel 4 verwachten Bunnie vs Monkie en de supersonische maki*!

serie

Is Bunnie vs Monkie en het Doemgenootschap! net zo leuk als zijn voorgangers?

Ik durf zelfs wel te zeggen dat dit deel nog leuker is dan zijn voorgangers. Bunnie vs Monkie en het Doemgenootschap! begint al met de kenmerkende droge humor. En nog voor ik goed en wel een hoofdstuk had gelezen lag ik al in een deuk van het lachen. En dit ging zeker ruim het halve boek zo door. Daarna kreeg het boek een iets serieuzer karakter. Dit betekende overigens niet dat de humor verdween. Ik vond het daarna alleen minder grappig. Toch kreeg ik er in plaats van lachen wel iets anders waardevols voor terug. Namelijk meer diepgang in het verhaal. Dus ook dit derde deel is wat mij betreft een echte aanrader.

Bunnie vs Monkie en het Doemgenootschap!

Wil je meer humoristische graphic novels? Lees dan ook eens deze reviews:

Specificaties Bunnie vs Monkie en het Doemgenootschap!

Tekst en illustraties: Jamie Smart | Vertaling: Leonie Hardeman | Uitgever: Gottmer | 13 september 2023 | 256 pagina’s | 9789025778200 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of bij bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Jolien
Delen is enorm lief

Ik ben Jolien en ik ben gek op boeken lezen en voorlezen. Samen met mijn dochter (2016) duik ik graag een prentenboek in. Ik werk als pedagogisch medewerker. Om zelf te ontspannen lees ik graag fantasy verhalen. Even afsluiten van de wereld om me heen en wegdromen in werelden vol magie en romantiek. Vampiers, weerwolven en elfen daar word ik blij van!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.