Een hart zo vurig, een zinderend deel van de vervloekt-trilogie

‘Een hart zo vurig’ is het vervolg van ‘Een vloek zo eenzaam‘, een boek waar ik een dubbel gevoel bij had. Maar wat mij voornamelijk achterliet met zo ontzettend veel vragen. Ik was helemaal niet op de hoogte dat dit een trilogie zou worden. En wat ben ik daar blij mee, want dit vervolg overtreft al mijn verwachtingen. Let dus op met deze review, het is een vervolg en geeft dus wat lichte spoilers van het eerste boek.

Een hart zo vurig

Een hart zo vurig

De vloek is eindelijk verbroken, maar Rhen en Harper staan opnieuw voor grote problemen; er doen geruchten de ronde dat prins Rhen niet de rechtmatige troonopvolger is. Ook wankelt het verhaal van Harper haar verzonnen afkomst. Bovendien is zijn trouwe lijfwacht Grey al maanden vermist. Grey is weggevlucht en draagt een vreselijk geheim met zich mee. Als hij wordt ontdekt door soldaten en met geweld wordt teruggebracht naar IJzerroos, begint zijn loyaliteit langzaam te verschuiven. Hij ontwikkelt een vriendschap met een vijandelijke prinses en moet beslissen of hij de strijd zal aangaan met Rhen voor een kroon die hij nooit heeft gewild.

Hij weet dat hij de ware erfgenaam is, maar is niet van plan om Rhens kroon op te eisen. Totdat hij Lia Mara ontmoet, de dochter van de gewelddadige koningin Karis Luran. Haar moeder is van plan Sinteldaal met geweld binnen te vallen, Maar Lia Mara gelooft dat compromissen en vrede hen verder zullen brengen. Daarvoor heeft ze de hulp van Grey nodig. Nu alles in een ander daglicht staat, zal Grey dan toch de strijd aangaan met de prins die hij al zo lang dient? Je leest het in een hart zo vurig.

De koning is dood.
De kroonprins zal zijn plaats innemen.
De kroonprins móét zijn plaats innemen.

Een vloek zo eenzaam

Het eerste deel heeft me een tijdje verward. Ik had door de omschrijving een moderne vertelling verwacht van Belle en het beest. Er zitten milde overeenkomsten in maar eigenlijk is het meer een losstaand verhaal. Met een vloek, een mooie meid en een beest van een stoere vent. Ik voelde niks met de art in de schutbladen, het was mooi maar raakte me niet. En ik voelde geen liefde tussen Rhen en Harper. Harper was aangenaam stoer en zelfstandig al sloeg dit uiteindelijk wel erg om naar een irritante air. Om hulp vragen en dit accepteren is niks ergs! En toch wilde ik dit vervolg ‘Een hart zo vurig’, heel graag lezen.

Waarom? Omdat ik het begin van deel 1 heerlijk vond. Omdat er een wereld geschapen wordt die toegankelijk is, mooie laagjes en historie heeft maar niet te ingewikkeld is. En om Grey. Grey is mijn held uit het eerste deel en ik was aan het einde zo onvoldaan. Stom ook dat ik niet gecheckt had op een eventueel vervolg. Maar toen ik ‘Een hart zo vurig’ zag opduiken maakte ik een klein dansje, zou dit vervolg dat onvoldane gevoel wegnemen?

Zinderend

We beginnen ook dit boek met een kaart. Nu “schrik” ik er niet meer van en geniet ik om een bekende wereld weer te zien. Ik let wat beter op de plekken en heb zin om de reis terug te maken naar de IJzerroos. Ah, en ik vergeet helemaal de schutbladen! Dat zie je als lezer natuurlijk als eerste als je het boek openslaat, en ik moet zeggen dat ik best even hierin verdwaald ben. Ik meen Grey te herkennen in de man. Maar wie is de vrouw, en wat een fijne sfeer hangt er. Op naar het het verhaal van Een hart zo vurig.

We beginnen even met Harper en dat is toch wel fijn. De rest van het boek lees je vanuit Grey en Lia Mara. En sinds ik voet heb gezet in Een hart zo vurig, ben ik niet meer gestopt. Ik ben keihard gevallen voor dit zinderende vervolg. Helden, passie, avontuur, intriges, verraad, magie, vriendschap, loyaliteit.. alles komt aan bod! Mijn crush voor Grey is heftiger geworden en Lia Mara, die naam is al prachtig, is een mooie sterke vrouw. Haar karakter heeft alles wat Harper weer mist. Maar ze hebben ook overeenkomsten, de karakters zijn allemaal sterk en staan voor hun keuzes die ze maken. En dat leest voor mij heerlijk.

Liefde en strijd

Er is veel liefde en strijd te vinden in Een hart zo vurig. Liefde op diverse manieren, romantisch, familie, vriendschap en onverwachte samenkomsten. Strijd om een plekje, land en vrijheid. De wereld is vaak verstikkend waar onze helden in leven. Tegelijk zijn er ook veel mooie momenten plus magie! Het is gewoon een heerlijk stoer zwijmelboek. En nu ik weet dat er nog een derde deel komt, ben ik erg blij. En ongeduldig! De twist aan het einde had ik moeten zien aankomen, maar neen, ik was teveel met mijn hoofd in de Grey wolken.

Een hart zo vurig is geweldig, spannend en voor mij veel beter dan deel 1. Je zou het los van elkaar kunnen lezen, je krijgt minimale uitleg over wat er eerder is voorgevallen. Maar het verhaal als geheel geeft het wel kracht. Het vriendenclubje wat op den duur ontstaat vind ik heerlijk en ik mis ze nu mijn laatste pagina omgeslagen is. Isak is ook echt geweldig en voor mij wederom beter dan het beest uit het eerste deel.

Liefde voor Sintendaal en Syhlvoorde

Ja ik ben keihard gevallen voor deze wereld door dit vervolg. Het is heerlijk zwijmelen met stoere elementen. Ik zal niet te kritisch zijn over de kaart, want dit keer heb ik de reis gevolgd die gemaakt werd, op de kaart. En helemaal lekker loopt dat niet. Maar dat kon me niks schelen. De art op de schutbladen klopt ook niet helemaal voor mij als sterke beelddenker, maar het plaatje wat is gemaakt vind ik nu wel leuk. Een hart zo vurig was een heerlijke leeservaring en ik mis de wereld en mensen waarmee ik die aangename leesuurtjes heb gehad.

Een hart zo vurig is het tweede deel uit de Vervloekt-trilogie, en dankzij Myrthe Spiteri, eigenaar en uitgeefdirecteur van Blossom Books, weet ik dit. De boeken van deze uitgever bevatten namelijk altijd een persoonlijk voorwoord met leuke informatie. En daar staat deze bevestiging in: Vervloekt-trilogie! Op naar deel 3. Het verhaal is nog niet klaar, en ik ben nog niet klaar met het verhaal. (En Grey)

Specificaties Een hart zo vurig

Auteur: Brigid Kemmerer | Vertaald door Tine Poesen | Uitgever: Blossom Books | 432 pagina’s | 9789463492317 | Mei 2021 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.