Bloedhond, een nieuw huisdier in de Horrorland boekenserie?

Een huisdier is toch je beste vriend? Zeker een hond is toch meestal een goede vriend van de mens. Daarbij bestaan er geen slechte honden, alleen slechte baasjes. Maar wat is er dan met Rover aan de hand? Bloedhond is een Horrorland boek over een hond. Een mooie en lieve hond die goed luistert.. Maar al snel wil hij de baas zijn!

hoofd bloedhond

Bloedhond

Als Amy een achtergelaten hond langs de kant van de weg ziet, vraagt ze haar vader om de auto meteen te stoppen. Ze probeert haar ouders ervan te overtuigen om hem tijdelijk in huis te nemen. Maar zodra Rover het huis betreedt, gebeuren er vreemde dingen: voorwerpen bewegen, lichten flikkeren, en er ontstaan rare ongelukken. Al gauw wordt duidelijk dat Rover niet zomaar een hond is, maar Amy’s ergste nachtmerrie. Hij is kwaadaardig… Kan Amy ooit nog van hem af komen? Lees het in Bloedhond. Een vers deel uit de Kluitman Horrorland boekenserie.

Zit. Blijf. Sterf.
Een hond is niet altijd je beste vriend.

Chistopher Krovatin

Bloedhond is geschreven door Christopher Krovatin. Deze Amerikaanse auteur en journalist woont in New Jersey met zijn vrouw en zoon. Hij heeft al meerdere kinder- en YA-boeken op zijn naam staan. En ook schrijft hij regelmatig voor muziektijdschriften. Thuis heeft hij een complete boekenplank gevuld met boeken over vampieren. Dat vraagt natuurlijk om nog een vampieren boek in Horrorland! Dat heeft deze serie nog steeds niet. Ondanks dat het woord bloed in deze titel zit, gaat het niet over vampieren. Wel heeft hij eerder Duisternis voor deze boekenserie geschreven, en dat is één van mijn favorieten!

Bloedhond is niet braaf

Wat een heerlijke nieuwe smaak heeft deze Horrorland serie weer met Bloedhond. Het is voor mij niet het beste of engste deel, het is namelijk niet mijn nachtmerrie. Maar ik heb er wel van genoten. Misschien juist omdat het iets verder van mijn angst afstaat. Daarbij zag ik fijne milde connecties met Cujo van Stephen King. Dat boek samen met het boek Pet Cemetary zijn eigenlijk één van de weinige boeken die ik ken met rogue huisdieren. En nu dus dit boek!

De basis van Amy en haar familie vind ik heel fijn. Het is een warm gezin. Echt niet alles is perfect, want dat is geen enkel gezin. Maar de basis is solide en warm. Haar band met haar jongere zusje is ook goed. Je snapt meteen waarom ze de arme hond in het begin redden. Het is ook niet heel slim om een hond vast te binden met een blinddoek voor en tape om zijn snuit heen. Dat trekt nou eenmaal mensen aan die hiervan schrikken. En laat die hond daar nou niet zonder reden zo zitten, het is geen brave hond…

Horror

Zoals gezegd is het niet mijn horror. Wel heb ik het als aangenaam spannend ervaren. Het is gewoon een goed horrorverhaal. Zonder dat ik nachtmerries krijg (hoop ik). De ontknoping vond ik tof en wederom kan ik genieten van Krovatin zijn schrijfstijl. De vriendschap tussen Amy en haar beste vriendin voel ik alleen niet helemaal. Maar er is ook wat weinig tijd om dat uit te diepen denk ik. En het is maar bijzaak, althans in Bloedhond spelen er andere belangrijkere dingen.

Amy zit kennelijk in groep 8 waar ze allemaal ingewikkelde wetenschapsopdrachten moeten doen. In Amerika lopen de leeftijden op scholen wat anders en ik heb het idee dat hierin de vertaling niet helemaal lekker is gegaan. Groep 8 voelt niet helemaal als een kloppende match. Maar het is voor mij ook lang geleden dat ik in groep 8 zat en misschien gebeurd er meer tegenwoordig in een leven van iemand uit groep 8. Ik voel meer een match met de brugklas. Het is verder niet storend of bepalend, maar wel iets wat me even bezig hield. Verder is Amy een aangename screamqueen. Een slimme meid die handelt om te overleven én om haar familie te redden.

Lekker lezen

Al met al was Bloedhond weer een heerlijk boek uit deze toffe serie. Voor elke smaak is er wel een horrorverhaal. Ook als het niet per se jouw smaak is, is het toch een goed verhaal. Je wilt ze gewoon allemaal verzamelen en lezen. Ik heb genoten van dit deel, ik zeg Griekse mythologie en verder niks meer. (I’m a sucker voor dat) en de volgende uit de serie ligt alweer klaar.

Horrorland boekenserie

De horrorland boekenserie van Kluitman is geschikt voor lezers vanaf 10 jaar. Het zijn griezel, horrorboeken met diverse thema’s maar dat ze spannend zijn is wel duidelijk. Elk deel staat los van elkaar, althans tot nu toe. Wie weet komt er ooit wel een vervolg nog van een boek. Hieronder de volgorde van uitgave, maar ze zijn dus prima los te lezen!

horrorland

Specificaties Bloedhond

Auteur: Christopher Krovatin | Vertaald door Jet Zegers en Mylène Delfos | Uitgever: Kluitman | Juli 2022 | Horrorland serie | Vanaf 10+ | 240 pagina’s | 9789020623871 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.