Een vloek zo eenzaam – Brigid Kemmerer

Belle en het Beest is misschien wel mijn favoriete Disney sprookje. Belle is geen prinses en moet het hebben van haar natuurlijke charme, slimheid en kracht. Tegelijk hebben we daar een Beest, een door het leven geteisterde man. Ze weten elkaar te vinden en de pure essentie is voor mij de oprechte en ware liefde tussen die twee. ‘Een vloek zo eenzaam’ is een hervertelling en ik kon niet wachten om het te lezen. Het is wel uit mijn genre lezen, maar uitstapjes naar de meer romantische zwijmelboeken kunnen soms erg aangenaam zijn.

een vloek zo eenzaam

Een vloek zo eenzaam

Alles is hetzelfde.
Op de doden na.
Die komen nooit terug.

Prins Rhen is vervloekt en beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. Samen met zijn trouwe commandant Grey (over)leven ze seizoen op seizoen en doorstaan de meest nare situaties. Aan het einde van elk seizoen veranderd Rhen namelijk in een bloeddorstig monster wat alles en iedereen om hem heen verscheurd. Totdat alleen hij en Grey weer wakker worden en het seizoen opnieuw beleven in een paleis vol magie. Lilith heeft de vloek uitgesproken en deze kan verbroken worden. Wanneer er een meisje komt wat verliefd wordt. Maar hoe kan dat als de druk en zwaarte van alle naarheid flink meetellen bij Rhen. Lilith vindt het namelijk heerlijk om hem te martelen tot op het randje van gekte. Een vloek zo eenzaam…

Harper heeft geleerd om sterk te zijn. Haar vader is bij hen weg, haar broer raakte daardoor in de problemen en haar moeder is ongeneeslijk ziek. Wanhopig probeert haar broer de problemen die hun vader heeft veroorzaakt op te lossen. Maar steeds dieper zakt hij weg in een duistere wereld. Hij probeert Harper te beschermen. Ze is namelijk geboren met cerebrale parese waardoor ze als kind vele operaties heeft moeten doorstaan. Als ze op een avond op de uitkijk voor haar broer staat ziet ze dat een duistere man een vrouw probeert te ontvoeren. Ze wil dit voorkomen maar dat zorgt ervoor dat ze meegenomen wordt in een magische wereld. De wereld van prins Rhen.

Zin om te zwijmelen

Wat ik zo heerlijk vind is de slimme krachtige “Belle” en het woeste van het beest. Tegelijk ontstaat er een liefde wat zo puur en oprecht is, dat het raakt. Dus ik had dan ook hoge verwachtingen van ‘Een vloek zo eenzaam’. Het boek is een uitgave van Blossom Books en de persoonlijke touch en liefde voor dit boek spat er weer vanaf. Een persoonlijk voorwoord vanuit de uitgever, een mooi ontworpen kaft en een passende zwijmelillustratie op het schutblad. De illustratie is mooi maar voor mij raakt en roert er niet direct is. Daarna volgt er een kaart van het koninkrijk van Rhen en ik begin me af te vragen of het niet een heel ingewikkeld verhaal gaat worden. Ik heb eigenlijk gewoon zin in wat meer luchtigheid.

Vanaf de eerste pagina van “Een vloek zo eenzaam’, vlieg ik in het verhaal. Je leest afwisselend over Harper en Rhen. Leuk vind ik het om te lezen vanuit afwisselende oogpunten. De kaart is alleen maar een mooie extra want heel ingewikkeld is het niet gelukkig. Ik vind Harper heerlijk aan het begin. Sterk, eigen en laat zich niet gek maken. Ik vind het ook goed dat de schrijfster aandacht besteed aan cerebrale parese. Al is het wel minimaal aanwezig bij Harper. Toch is het goed om zulke zaken in boeken te bespreken, en wordt hier na het verhaal ook aandacht aan besteed.

Vliegende start

De magie, spanning en snelheid zit goed in ‘Een vloek zo eenzaam’. Rhen is de dominante stugge man, Grey is mysterieus en Harper is een sterke vrouw. Dit in de magische wereld van Sinteldaal werkt gewoon goed. Ik kan het boek dan ook met moeite wegleggen en de eerste 200 pagina’s zijn zo verslonden. Daarna begint het voor mij persoonlijk op sommige punten een beetje te irriteren. Niet storend, maar ik zou Harper wel door elkaar willen schudden en willen uitleggen dat samenwerken of hulp accepteren geen teken van zwakte is. Tegelijk hebben wij natuurlijk de info van Rhen en de achtergrond informatie van zijn verhaal. Daardoor ben ik wat ongeduldig. Maar ook Rhen doet soms wat moeilijk, spreek je toch uit jongen!

Grey, de persoonlijke lijfwacht van Rhen, is een erg leuke toevoeging en verrassend karakter. Ik merk dat ik hem misschien leuker vind dan prins Rhen. Ook Lilith is verrassend in dit zwijmelboek en houdt er echt nare praktijken op na. Het magische koninkrijk is een leuke omgeving waar het avontuur voornamelijk plaatsvindt. In het verhaal begin ik te twijfelen over waar de liefde gaat plaats vinden. Harper weet bij iedereen wat los te maken namelijk. Tegelijk speelt er nog een dreiging van de vloek, het koninkrijk en Harper haar persoonlijke leven. Alles bij elkaar is het geen moment saai in ‘Een vloek zo eenzaam’.

De kern

Zoals gezegd vliegen de pagina’s voorbij en is het nooit saai. Halverwege ontstaan wat irritaties en naar het einde toe is het me nog niet duidelijk wat er gaat komen. 1 grote twist had ik wel zien aankomen, waar ik verder niks over kwijt wil. Wat ik wel kwijt wil is dat het einde groots en spannend is. Maar dat het voor mij niet tot die pure liefdevolle kern is gekomen in dit verhaal. Ik voelde de liefde niet zoals ik had gehoopt en de schrijfster heeft dit pure en passionele niet kunnen vangen voor mij. Ook hou ik normaal wel van wat denkruimte op het einde, maar dit einde voelde voor mij niet voldaan in ‘Een vloek zo eenzaam’.

Al met al is ‘Een vloek zo eenzaam’ een heerlijk zwijmelboek vol vurige personages, magie en kracht. Voor mij persoonlijk raakt het de pure en passionele liefdeskern niet en ben ik wat onvoldaan aan het einde. Maar dat is niet negatief. Een boek mag raken, ook gevoelens zoals deze. En de liefde waarmee het gebracht wordt door uitgever Blossom books is wel degelijk heel goed voelbaar.

Specificaties Een vloek zo eenzaam

Auteur: Brigid Kemmerer | Vertaling: Merel Leene | Uitgever: Blossom Books | 9789463491730 | November 2020 | 480 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

een vloek zo eenzaam
footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.