De afstand tussen jou en mij, een verrassend spannend boek van Marina Gessner

De afstand tussen jou en mij heeft mij verrast. Ik heb dit boek gekozen vanwege de titel. In combinatie met wat er op de achterkant stond. Het gaat over McKenna. Ze is van plan om de Appalachian Trail te lopen. 3500 kilometer door de wildernis, met alleen een backpack. Ze wil met haar vriendin gaan, maar uiteindelijk gaat ze alleen. Er wordt ook gesproken over de charimatische, mysterieuze Sam die ze tegenkomt en dat het dan gevaarlijk wordt. Ik hoopte dat het niet in een al te zeer romantisch gebeuren zou eindigen.

voorkant

De afstand tussen jou en mij, verrassend spannend

Voor mij de eerste keer dat ik een boek kies van Blossom Books. Meestal is het namelijk niet het genre dat mij kan bekoren. Toch blader ik altijd nog even door de uitgeverslijst. En deze keer viel mijn oog op de titel: De afstand tussen jou en mij. Avontuurlijke verhalen over mensen die in hun eentje de natuur intrekken vind ik altijd wel interessant. Ik was dan ook benieuwd wat dit boek mij zou brengen. Het bleek verrassend spannend en gelukkig niet het romantische einde waar ik voor vreesde. Kortom, het is niet ‘en ze leefden nog lang en gelukkig’. Alhoewel ik daar in het midden van het verhaal wel huiverig voor werd. Dat de afstand tussen jou en mij een beetje Bouquet-reeks zou worden.

Appalachian Trail in je eentje

De afstand tussen jou en mij gaat over Mc Kenna. Ze heeft eigenlijk alles wat haar hartje begeerd. Voordat ze gaat studeren wil ze heel graag de Appalachian Trail lopen. Een pittige wandeling van 3500 kilometer door 14 verschillende staten in het oosten van de Verenigde Staten. Vlak voor vertrek laat haar vriendin weten dat ze toch thuis blijft, want haar vriendje heeft het net weer ‘aan’ gemaakt. Mc Kenna besluit alsnog te gaan. Haar ouders mogen niet weten dat ze in haar eentje gaat. Anders gaat het hele verhaal niet door. Want mobieltjes werken niet in de wildernis.

Mogen je paden kronkelig, eenzaam en gevaarlijk zijn en naar het prachtigste uitzicht leiden. Mogen je bergen tot ver boven de wolken reiken.

Edward Abbey, geciteerd in de afstand tussen jou en mij.

Wijsheid en overlevingsdrang

Een korte samenvatting van de afstand tussen jou en mij. McKenna torst een enorme rugzak mee en het valt in het begin ontzettend tegen. Ze volgt wel netjes het pad. Totdat ze een jongen tegenkomt, Sam. In het begin is het allemaal heel idyllisch. Ze zijn verliefd en hebben het fijn samen. Dan gaat ze van het pad af. Eigenlijk meer om hem te zoeken en te waarschuwen dat hij niet van het pad af moet gaan. En dan gaat het mis.. Uiteindelijk is het de vraag wie de meeste wijsheid en overlevingsdrang heeft: het rijke stadsmeisje, of de doorleefde buitenjongen. Op verschillende manieren een verwijzing naar de titel ‘de afstand tussen jou en mij’.

De afstand tussen jou en mij

Specificaties de afstand tussen jou en mij

Uitgeverij: Blossom Books | Auteur: Marina Gessner | Vertaald door Astrid Staartjes | mei 2022 | 9789463493284 | 318 pagina’s | Meer informatie bij je lokale boekhandel of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie bos culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

voorkant dubbel
Footer5
Elles
Delen is enorm lief

Ik ben Elles, moeder van een 9-jarige dochter en een 14-jarige zoon. Ik hou van reizen en koken, mooie prentenboeken en literatuur. Ik heb ook creatieve genen waar ik regelmatig blij mee ben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.