Mijn gouden boekje over insecten – een kleurrijke ontmoeting

Welkom in de wereld van de kriebelende beestjes! Insecten zijn ontzettend belangrijk en bijzonder. En dat willen we natuurlijk ook aan onze kinderen uitleggen. In Mijn Gouden Boekje over Insecten kunnen jonge kinderen in deze kleurrijke wereld duiken. Maak kennis met een aantal belangrijke en hardwerkende insecten zoals de mier en de bij. Een boekenpareltje met een gouden randje, voor kinderen van ongeveer 2 tot 6 jaar een leuke aanwinst voor de boekenkast!

Ontmoet de sterke mieren, stinkende kevers en fladderende vlinders!

hoofd

De wonderlijke wereld van insecten

Sinds het lezen van het informatieve boek Terra Insecta zijn we best wel gefascineerd door de wereld van insecten. Want het is bijna niet voor te stellen hoe belangrijk ze zijn voor ons (voort)bestaan. En kinderen zijn natuurlijk de volgende generatie, waarvan we hopen dat ze beter voor de aarde gaan zorgen dan we tot nu toe hebben gedaan. Dus begin er vooral vroeg mee om ze enthousiast te krijgen voor de natuur!

“Ze kruipen en kriebelen. Ze vliegen en fladderen. Soms hebben ze prachtige kleuren. Sommige steken en sommige stinken. Rara, wat zijn dat?”

Gouden Boekje over Insecten

Superhelden

We beginnen met een kleine superheld. De mier! Een klein maar heel sterk insect, dat maar liefst 50 keer het eigen lichaamsgewicht kan dragen. We zien een mooie illustratie van de mierenhoop. En zo leren we meer over deze kleine krachtpatsers die een heleboel werk verzetten in de natuur.

En wat te denken van de kevers waarvan er maar liefst 350.000 soorten zijn. Sommige zijn erg schadelijk voor planten. Maar bijvoorbeeld de mestkever is juist heel erg belangrijk. Want ze eten heel veel poep. Zonder deze insecten zouden we een onoverkomelijk milieuprobleem hebben. Want dan blijft alle poep van bijvoorbeeld koeien heel lang op het land liggen. Zo lezen we in dit Gouden Boekje over veel meer bijzondere insecten, zoals de rups, schildwants en sprinkhaan. En niet te vergeten de bij. Waar je ook kijkt, insecten zijn overal!

Mijn Gouden Boekje over insecten

Met de serie Gouden Boekjes heb je een leuke en kleurrijke manier om jonge kinderen te interesseren voor een bepaald onderwerp. Zo is er ook het recent uitgebrachte Gouden Boekje over treinen, met een mooie review van Selena. En er is nog veel meer, bijvoorbeeld:

Mijn gouden boekje over insecten

De Gouden Boekjes zijn kleine boekjes met een prachtige lay-out. Klein maar fijn! De illustraties in dit Gouden Boekje over insecten zijn van Emma Jayne. En de teksten zijn van Bonnie Bader. Bij het maken van het boek kregen zij hulp van een curator van het American Museum of Natural History.

Dus een kleine, kleurrijke en goed beschreven inleiding in de wereld van insecten. En hoe leuk om samen met je kind in de tuin of het park op zoek te gaan naar deze beestjes in het echt. Zonder ze natuurlijk te storen bij hun werk!

Meer leuke en belangrijke boekjes over het milieu vind je bijvoorbeeld in het boekenthema Klimaat en Milieu. Want door er veel over te lezen, leren kinderen het belang van de natuur en de diversiteit van soorten! Past ook perfect bij het thema van de kinderboekenweek 2022 gi ga groen!

Specificaties Mijn Gouden Boekje over Insecten

Auteur: Bonnie Bader | Illustrator: Emma Jayne | Vertaling: Irene Kunst | Uitgeverij Rubinstein | 9789047629467 | februari 2022 | 32 pagina’s | Meer informatie vraag je bij de lokale boekhandel, of vind je hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Lianne
Delen is enorm lief

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.