Goden & Monsters, een afsluiter van deze Shelby Mahurin trilogie

Wat een ritje was deze trilogie van Shelby Mahurin toch! Het boek kwam bij mij terecht zonder dat ik eigenlijk direct interesse had. Maar ik hou van een uitdaging en verrassing dus ik ben de magische zwijmelwereld ingedoken. Al gauw wist het me te vangen en me een inwoner van Belterra te maken. Ik heb gelachen, was soms geëmotioneerd en heb mijn adem van spanning ingehouden. Goden & Monsters is het laatste deel en dan is het helaas weer voorbij.. Of is het wel goed zo?

Goden & Monsters Heks & Jager Bloed & Honing

Goden & Monsters

Het epische slot van een van de spannendste fantasyseries van de laatste jaren. Eerder verschenen Heks & Jager en Bloed & Honing.

Lou is al haar hele leven op de vlucht: voor de verraderlijke heksen uit haar heksenkring én voor de heksenjagers van de koning. Die laatste willen niets liever dan haar op de brandstapel krijgen. Maar nu is het tijd om naar huis terug te keren. Lou vindt dat ze de confrontatie moet aangaan met haar verleden en moet opeisen wat haar rechtmatig toebehoort.

Haar vrienden, en vooral haar echtgenoot Reid, maken zich echter zorgen om haar. Het lijkt wel of ze niet langer de Lou is die ze kennen: het dappere meisje dat in staat was het hart van een heksenjager te veroveren. Er hangt een donkere schaduw over haar. Dit keer is er meer dan liefde nodig om de duisternis te verdrijven.

Liefde die voor eeuwig brandt

Trilogie

Goden & Monsters is het derde en laatste deel van de trilogie die Shelby Mahurin heeft geschreven. Ze neemt ons in dit deel nog dieper mee in de wereld van Belterra. We reizen over land, in de lucht en gaan naar de zee toe. Om vervolgens naar de geheimen van de zeebodem te gaan. Ze laat ons door diverse emoties gaan. Gevoelens zoals: verlies, liefde, verlangen, rouw, angst, verdriet, blijdschap, euforie, warmte, verwondering en nieuwsgierigheid. En soms rode oortjes en wangetjes..:)

De rode draad van de trilogie, het grote gevecht wordt bereikt in dit derde deel. Hoe zal het aflopen? Onze hoofdrolspelers hebben allemaal hun eigen demonen waarmee ze vechten. En gezamenlijke! Je krijgt antwoord op vragen die zijn gekomen uit de eerste twee delen. Ook geeft Shelby weer dat aangename magische zwijmelgevoel. Overgoten in de ondeugende Franse smaak wat ik heel tof vind in deze boeken. Ook in Goden & Monsters vind je alles van dit terug. Het is wederom verdeeld in delen en je leest afwisselend vanuit Lou en Reid hun oogpunt.

Ondeugend zwijmelen

Toen ik begon aan het eerste boek uit deze trilogie was deze wereld van Shelby wat overweldigend. Het was groots en veel voor mij. Maar al snel wist ze mijn hart te veroveren. Met name door haar aangename ondeugendheid in de boeken. Haar vrouwen zijn vrijgevochten. Niet allemaal uiteraard, evenwicht is er ook in de echte wereld en zo ook in die van haar. Ook schuwt Shelby geen blootheid en seksualiteit. Het wordt nergens te heftig voor mij maar het valt me op dat ze binnen het genre wat explicieter is. En dat waardeer ik! Niks mis met genieten van aangename seks tussen twee gelijkwaardige personen.

Het tweede boek wist me echt heel enthousiast te maken. En nog is het tweede deel mijn favoriet. De grote ontknoping in dat boek viel wel ietwat tegen. Maar in de laatste bladzijde wist ze met een BANG te eindigen. Ze liet me achter met een honger naar het antwoord in dit derde deel. Zodra Goden & Monsters op de mat viel heb ik het opgepakt en ben ik erin gedoken.

‘De uitzondering bevestigt de regel.’

Frans spreekwoord

Apotheose

Ik ben gek op het woord apotheose en gebruik het dan ook graag. Het is ook echt passend in veel boeken wat mij betreft. Je werkt toe naar een groots einde. En zo ook in Goden & Monsters. De trilogie begon “klein”, in de stad van Cesarine. Het draaide vooral om Reid en Lou, en hun startende onmogelijke liefde. Maar ook de oeroude strijd die er al vele jaren woedt tussen magie en mens. Het tweede deel gaf ons een verdieping van de geschiedenis, wereld en onze karakters. En dit derde deel groeit uit tot in het ‘nu’.

Een ‘nu’ waarin Goden & Monsters verstrikt raken in de grote strijd. Allemaal hebben ze zo hun belangenverstrengelingen en ervaringen die meetellen. Weerwolven, heksen, waternimfen, chasseurs, mensen, goden en een heuse draak. Het komt allemaal samen in de grote apotheose! Het einde geeft voldoening op meerdere manieren. Het verrast me niet. Maar het is een prima afsluiting.

Dag Belterra

Dit derde deel begint voor mij heerlijk. Het karakter van Nicholina is een persoonlijke favoriet. Haar gekte is boeiend en interessant en onvoorspelbaar. Haar persoonlijke verhaal raakt mij nog het meeste van alle karakters. Ook vind ik de wereld van L’eau Mélancolique geweldig in Goden & Monsters. Helaas volgt al snel een keuze in het verhaal wat me irriteert. Die extra drama is voor mij niet nodig. Lou en Reid krijgen weer een uitdaging naar elkaar toe. Ik denk dat vele lezers het wel waarderen hoor, maar voor mij is het wat cliché en onnodig frustrerend.

Ook is de eindstrijd wat tam en voorspelbaar voor mij. Het is wel mooi en passend. Dus voor mij heeft Shelby een prima laatste deel afgeleverd en een goede afsluiter. Deze wereld is nu echt klaar en ik heb met veel plezier alle drie de delen gelezen. Het genre ‘magisch zwijmelen’ heeft voor mij nu een plekje gekregen in boeken die ik tof vind om te lezen. Dat ik niet alle keuzes in het verhaal leuk vind is niet echt storend. Het is de wereld van Shelby. Een ondeugende wereld met stoere vrouwen. En ik zal zeker een volgend boek van haar lezen!

Specificaties Goden & Monsters

Auteur: Shelby Mahurin | Uitgever: HarperCollins | Vertaling: Marjolein Meinderts | December 2021 | 544 pagina’s | 9789402709117 | Meer informatie bij je lokale boekhandel of klik hier

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Winactie Goden & Monsters

Yes ik mag dit mooie derde deel weggeven! Wil je winnen? Lees dan snel verder.

  • Laat hieronder in een reactie achter waarom jij graag zou willen winnen.
  • Volg StoerLeesVoer op Social Media. Je kunt ons vinden op InstagramFacebookTwitter , TikTok YouTube, en Pinterest. Geef dit aan door een like op de winactie achter te laten.
  • Delen van de win-actie is een extra winkans. Vergeet ons dan niet te taggen.

Winnaar is bekend gemaakt en heeft bericht ontvangen!

winnen
Footer5
Selena
Delen is enorm lief

Ik ben een echte trotse boekennerd. De liefde voor verhalen was onderdeel van mijn opvoeding en deze passie geef ik nu weer door aan mijn twee dochters en kinderen op mijn werk. Lezen, voorlezen en boeken zijn een wereld waar ik graag in verdwaal. En tijdens mijn dwalingen zoek ik de woorden zodat ik het weer met jullie kan delen op StoerLeesVoer.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.