Ozewiezewoze: Een ABC van de kinderliedjes

Ozewiezewoze, wiezewalla, kristalla! Als juf kan ik erg genieten van kinderliedjes. Maar als ze tegen me zeggen: zing eens een liedje, dan kom ik elke keer op dezelfde liedjes. Het boek ‘Ozewiezewoze’ gaat daar zeker verandering in brengen!

ozewiezewoze

Zing je mee met Ozewiezewoze?

Heb je al gehoord van de zeven de zeven? Of van broeder Jacob, Hansje Pansje Kevertje of Kortjakje? Vast wel. Maar in Ozewiezewoze staan nog veel meer bekende (en onbekende) kinderliedjes.
Het boek bevat wel 150 liedjes uit de rijke, muzikale geschiedenis van de kinderliedjes. En deze liedjesbundel bevat dan alleen nog maar de letters A t/m J, er komt ook nog een tweede deel met de rest van het alfabet!  

Opvallende vormgeving

Het allerleukste van het boek Ozewiezewoze vind ik de vormgeving. De illustraties hebben echt een eigen stijl. De kleuren zijn eenvoudig, en beperkt tot een aantal kleuren per bladzijde. Per bladzijde staan er maximaal 2 liedjes afgebeeld, waardoor de illustraties echt de ruimte krijgen. En als er 2 verschillende liedjes op een bladzijde staan, dan worden deze in de tekening vaak op een leuke manier met elkaar gecombineerd.  

Liedjes beluisteren via de website

Mijn dochter vond het heerlijk om lekker door Ozewiezewoze te bladeren en te raden welke liedjes er bij de illustraties horen. Wat we wel een nadeel vonden, is dat we sommige liedjes helemaal niet kennen. Blijkbaar zijn er in België toch andere kinderliedjes dan hier in België. Ook de teksten zijn soms net wat anders.

Maar gelukkig is daar een oplossing voor bedacht: als je naar de website van Ozewiezewoze gaat die bij het boek hoort. Dan kun je daar een groot deel van de liedjes beluisteren. Ook daar staan de liedjes op alfabetische volgorde. En hebben de meeste liedjes een link naar een Youtube filmpje. En van sommige liedjes is ook de bladmuziek te downloaden. Op de site staat dat dit vanwege de Corona crisis wat vertraging heeft opgelopen. Nu dus maar hopen dat snel de ontbrekende liedjes op de site erbij worden gezet. Dan kunnen we alle liedjes leren meezingen!  

Specificaties Ozewiezewoze A t/m J

Auteur: Jan van Coillie | Illustraties: Klaas Verplancke│Uitgever: De Eenhoorn│ 9789462914544│februari 2020│112 pagina’s│meer informatie vind je hier of bij je lokale boekhandel

ozewiezewoze
ozewiezewoze

Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.