Emma bij de dokter – een boek over doktersbezoek

Voor jonge kinderen is een bezoekje aan de dokter soms leuk, maar meestal ook wel spannend. En daar speelt het boek ‘Emma bij de dokter’ precies op in. In dit lieve en herkenbare boekje ga je samen met Emma op doktersbezoek, en ontdek je hoe het er bij de dokter aan toe gaat.

Emma bij de dokter

Een beetje ziek: Emma bij de dokter

Emma heeft koorts en gaat daarom naar de dokter. Maar hoe gaat het er eigenlijk aan toe bij de dokter? In dit boek kijk je met Emma mee, van de wachtkamer tot het vertrek. De dokter luistert met een stethoscoop en kijkt in haar oren. Ook kijkt ze in haar oren en geeft ze een voorschrift mee voor de apotheker.

koorts

De dokter is niet eng

Voor veel kinderen is een doktersbezoek heel spannend, en sommige kinderen vinden dit zelfs heel eng. Heb je een kind dat dit niet prettig vindt, dan kun je het boekje ‘Emma bij de dokter’ heel goed gebruiken als voorbereiding op een doktersbezoek. Want wat eigenlijk de belangrijkste conclusie is voor kinderen als je dit boekje leest: de dokter is eigenlijk helemaal niet zo eng! Soms zijn kinderen vooral bang voor het onbekende, en dat kun je met dit boek al een beetje wegnemen.

dokter

Geweldige illustraties

Zoals ik al eerder heb genoemd ben ik stiekem een beetje verliefd op de geweldige illustraties van de Beestenboel serie. De illustraties zijn gewoon zo lief en schattig, dat je de karakters meteen in je hart sluit! De tekeningen zijn mooi helder van kleur en er wordt ook veel gebruik gemaakt van pasteltinten. De boeken lezen prettig, doordat er op de ene pagina tekst te vinden is, en op de andere pagina in paginavullende illustratie. Zo wordt de aandacht van het kind bij het voorlezen meteen gericht op de illustraties. Deze zijn niet té vol, wat perfect past bij jonge kinderen!

Emma bij de dokter

Een nieuw schattig deel uit de Beestenboel serie

Emma bij de dokter maakt deel uit van de ‘Beestenboel serie’. Deze serie is gemaakt door Federico Van Lunter en speciaal geschikt voor peuters en kleuters. De onderwerpen gaan allemaal over de wereld rondom het kind. Elk boekje gaat over een ander onderwerp, maar elk onderwerp is pakkend voor kinderen van die leeftijd. Wat ook heel leuk is, is dat deze serie 4 verschillende karakters heeft. Met het ene karakter kan je kind zich misschien wat meer identificeren dan met het andere type, dus daar kun je ook de boekjes op uitkiezen! In deze serie spelen de volgende karakters de hoofdrollen:

  • Emma: de gevoelige denker
  • Louis: de onhandige optimist
  • Olivia: de creatieve dromer
  • Arthur: de onstuimige wervelwind

Wil je meer boekjes van deze superleuke serie ontdekken? Lees dan zeker ook onze recensies, want we hebben al een hoop van deze geweldige boeken mogen lezen!

Beestenboel

Specificaties ‘Emma bij de dokter’

Auteur en illustraties: Federico Van Lunter | Uitgeverij: Clavis | 9789044852462 | 31 oktober 2023 | 32 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.