Alle ijsjes van de wereld – een ijsbeer op avontuur

De titel ‘Alle ijsjes van de wereld’ en de voorkant van het boek verraden niet meteen waar dit boek over gaat. Een kleine ijsbeer drijft namelijk af en komt in de grote stad. Maar hoe komt hij dan ooit weer thuis? Daar hebben die ijsjes dan weer iets mee te maken…. Een verrassend en lief prentenboek.

Alle ijsjes van de wereld

Een ijsbeer in de stad in ‘Alle ijsjes van de wereld’

Als een kleine ijsbeer wakker wordt van zijn middagdutje, ziet hij dat zijn ijsschots is afgescheurd. Hij drijft alleen op de open zee. Net voor de schots helemaal gesmolten is, komt hij aan in de de stad. Hij heeft hulp nodig, maar niemand kijkt naar hem om. Tot een lief meisje met een ijsje voorbijloopt….

ijsbeer

Een verrassend avontuur

Wat is dit een groot avontuur voor zo’n kleine ijsbeer zeg! Dit kleine, lieve ijsbeertje is een karakter dat kinderen meteen in hun hart zullen sluiten. Op de eerste pagina ligt hij heerlijk te slapen in zijn ijsgrot. Maar wanneer hij wakker wordt, is hij moederziel alleen. Waar is zijn moeder nu? De ijsschots wordt kleiner en kleiner, en je voelt als lezer of toehoorder van ‘alle ijsjes van de wereld’ een beetje de paniek van de ijsbeer.

Wat zou je zelf doen, als je zo ver van huis was, zonder je moeder? Wanneer de ijsbeer in de stad komt, ziet hij alleen benen, en heel veel drukte. En echt niemand kijkt naar hem om. En dat is treffend voor het wonen in de grote stad: je woont daar met heel veel mensen dicht bij elkaar, maar mensen hebben vaak geen oog voor elkaar. Gelukkig is er iemand die hem wel ziet. Een klein meisje, met een ijsje!

Gek op ijs

En dan komt de kleine ijsbeer erachter dat hij gek is op ijs! Hij duikt zelfs een ijscowagen in! En dat ijs is ook meteen de oplossing voor zijn probleem. Alle kinderen besluiten om de kleine ijsbeer te gaan helpen. Ze verzamelen alle ijsjes van de wereld, om een ijsschots te maken, zo groot dat de ijsbeer weer terug naar huis gestuurd kan worden. En daar zit ook de boodschap van het boek ‘alle ijsjes van de wereld’: misschien kunnen de mensen wel iets opgeven waar ze van houden, om het woongebied van de ijsberen te redden.

Dit is echt een hele mooie boodschap, en het opent ook de deur om met kinderen een gesprek aan te gaan over de bedreigingen voor de natuur, door toedoen van de mens. Maar ook hoe wij als mens de aarde een handje kunnen helpen!

ijsbeer

Prachtige illustraties

Alle ijsjes van de wereld is geschreven en geïllustreerd door Masoud Gharehbaghi, winnaar van de zilveren medaille van de Key Colours Competition 2022. En de illustraties zijn echt prachtig! Als je van heel dichtbij kijkt, zie je de textuur van het papier waarop de tekeningen zijn gemaakt. En dat geeft echt een heel tof en bijzonder effect. De ijsbeer is een schattig, aandoenlijk figuurtje, waar je meteen een band mee voelt. Dit boek is echt een mooi, warm prentenboek, voor kinderen die een hart hebben voor de natuur.

alle ijsjes van de wereld

Specificaties ‘Alle ijsjes van de wereld’

Auteur en illustraties: Masoud Gharehbaghi | Uitgeverij: Clavis | 9789044851373 | 31 oktober 2023 | 40 pagina’s | meer informatie bij je lokale boekhandel, of via bol.com

Welk woord of thema spreekt jou aan in een boek? Klik op een woord en ga naar boeken toe in dit thema!

avontuur boekenserie culturen dieren diversiteit emoties familie fantasie fantasy filosofie geheimen geschiedenis gevoelens gezondheid graphic novel grappig het leven humor jezelf zijn klassieker klimaat kunst liefde maatschappij magie mentale gezondheid mindful mysterie natuur oorlog opgroeien politie prentenboek roman school seizoenen spannend sprookjes sterke vrouw thriller verhalenbundel vriendschap weetjesboek wereld zoekboek

Footer 8 met bol verwijzing
Kelly
Delen is enorm lief

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.